HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Pearl Jam híradó

2011.07.28. 17:15 rolo tomasi

E blog szerzői  sok viszonylatból is egy húron pendülnek,egyik közös ismérvünk,hogy a Pearl Jam zenekar rajongóinak nagyszámú,és lelkes embercsoportjába tartozunk,és ismét van idevágó témánk.

 


 

Kezdjük egy komoly aktualitással, idén 20 éves a Pearl Jam, és a jelenleg futó Torontói Filmfesztivál programjában debütál a Vedderéket még a Singles-ben alkalmazó Cameron Crowe direktor dokumentumfilmje, a PJ20. A seattle-i zenekar, mely a sokszor és (n)agyon dicsért Ten lemezzel többek közt engem is megtérített a 90-es évek elején,tehát a mostanság oly divatos zenész-dokufilmet kap,és hát a PJ dicső grunge-os fénykora, és az azóta is folyamatosan gazdagított életműve,valamint a tagok életben maradási mutatója már nagyon indokolt egy ilyen mellszobrot.Vedder,McCready ,Ament,Gossard és Cameron a korszak  nagy túlélői,klasszikus értelembe vett rock-ikonok,allűrmentes,"tömör arany" zenészek.

A PJ20 filmajánló remek felütésében, az újabban elektronikus zenében utazó David Lynch mester is feltűnik,és bizonyítja riporteri alkalmatlanságát.

 


 

Sajnálatos módon itthon tuti csak DVD-én,s a megjelenés is távolba vész.


Egyébként a Pearl Jam jelenleg új albumán dolgozik,ám a drága Eddie Vedder  eddig sem lazsált, május végén jelent meg az Ukulele Songs című szólóalbuma,melyen a tradicionális hawai-i négy húros zsebgitáron elpengetett saját szerzeményeit jelentette meg.

 


 

Ha már itt tartunk,a fent említett lemezzel egyidőben megjelent egy Eddie Vedder Live DVD is,Water on the Road címmel,melyen egy 2008-as Washington DC-ben tartott színházi koncertjéből készült film szerepel. Hát, lehet ezt a figurát nem szeretni?


 

PJ fanoknak minden fenti kiadvány erősen ajánlott.

 


Szólj hozzá!

Címkék: zene live koncert nyúz korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr754579128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása