HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Apja fia / Adam Cohen: Like a man

2012.05.24. 16:02 rolo tomasi

Zenei legendák gyerkőceként kevesen tudtak maradandót dobni. Bizonyára sokat mesélhetne erről Julian Lennon, de bármelyik Marley vagy Osbourne gyerek.

 


Adam Cohen helyzete sem könnyű, legalább is művészi szempontból egész biztosan. A folk-rock költő-énekes kolosszus Leonard Cohen fiacskája ráadásul tök hasonló karakter, mint apu: poétikus érzékenység + bokarezegtető bariton.

A Like a Man Adam Cohen harmadik sorlemeze, mely forradalmat nem robbant, de saját kasztjában, az igen telített férfi singer-songwriter kalapban mazsolázva (José Gonzalez, Elliott Smith, David Gray, Damian Rice), a nagyokhoz mérve is remek munka. Melankólikus ”egyszálgityós” balladáit finom női vokállal keresztezi, itt-ott behúz egy-egy vonó, ahogy azt kell. Az ilyen  rém egyszerűnek tűnő kompozíciókhoz erős vokális vibrálás szükséges, Cohen rendelkezik az összes nélkülözhetetlen kellékkel.

 


 


Az egységesen erős színvonalú albumról néhány szerzemény (Matchbox, Sweet Dominique , vagy épp a címadó Like a Man) akár Leonard Cohen-nek is becsületére válna.

Az idén 40 éves Adam érzelgős, itt-ott lécet rezegtető, de azért cukormentes zenei világa korrekt választás lehet ábrándozós, simulós, merengős, esőnézős pillanatokhoz.


Tényleg jó arc:



4 komment

Címkék: kritika lemez korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr834579241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2012.05.24. 20:32:49

Ez tényleg jó, javaslom még megfontolásra/meghallgatásra Baxter Dury-t, egy másik legenda fiát.

rolo 2012.05.24. 20:51:56

Már kipecáltam,de aktus nem volt még,rámegyek...A legnagyobb utód azért Jeff Buckley volt

rolo 2012.05.24. 20:52:29

Már kipecáltam,de aktus nem volt még,rámegyek...A legnagyobb utód azért Jeff Buckley volt

Lobo 2012.05.24. 21:03:58

Tetszeni fog, nálam 2011-ben top3-ban volt az album.
süti beállítások módosítása