HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Happy Birthday, Al Pacino!

2012.04.25. 16:44 rolo tomasi

A színészek színészek ma 72 éves.


Lee Strasberg tanítványa az amerikai film egyik legcsodásabb időszakában, a felejthetetlen 70-es években élte virágkorát. 1972-től zsinórban húzta be legnagyobb alakításait, szédületes pályakezdés, négy megkerülhetetlen alapmozi 3 év alatt: a  Keresztapa I-II, a Serpico, és a Kánikulai délután. Ha itt megáll, akkor is szobortéma.



Igaz, hogy karrierje a későbbiekben felhígult,de klasszikus Al Pacino alakítás jutott bőven minden évtizedre. Tony Montana, Frank Slade ezredes, Carlito Brigante, Vincent Hanna, Benjamin"Lefty" Ruggierro, Lowell Bergman és Tony D'Amato,vagy éppen Shylock csak a legnagyobb Pacino karakterek, többé-kevésbé remek filmekből.

Hamisítatlan színészóriás, aki nem túl fényes környezetből, félresikerült filmekből is kiemelkedik, nem hat rá a nehézségi erő, a mélybe húzó hollywoodi középszerűség,  Brando és Newman kategória.





Isten éltesse!

 

Az Actor's Studio vendégeként

3 komment

Címkék: mti film mozi nyúz kino

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr44579234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosicky manó 2012.04.26. 13:27:41

http://www.youtube.com/watch?v=m_iKg7nutNY&feature=fvst Kedvenc!

rolo 2012.04.26. 13:38:17

Sok edző vetíti ezt a jelenetet azóta az európai fociban is

lobo 2012.04.27. 14:47:30

Én pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy Pánik a Tű-parkban. A második filmje, nagyon súlyos nyújorki drogos sztori. Néha lehet ezeré kapni nagyobb bevásárlóközpontokban, érdemes.
süti beállítások módosítása