HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trubadúrláda

2011.02.22. 18:50 rolo tomasi

Régen mazsoláztunk a TV műsorban, pedig a héten lesz néhány figyelemreméltó csemege.


San Franciscó-i zsaru - Bullitt (r: Peter Yates)

Ez az 1968-as krimi fontos akciófilmes állomás, Steve McQueen Frank Bullitt nyomozó szerepében a tökéletes Mr.Cool, a Ford Mustang-ot hajtó hűvösen  halálos macho, a filmtörténet igen nagy hatású karaktere.

Korunk számos színésze rendszeresen mereget McQueen alakításából,de Bullitt utánozhatatlan és egyedülálló. A bűnözök védelmére kijelölt detektív szövevényes nyomozása közben megejt egy olyan  legendás autósüldözést is, melyet rendre elővesz a szakma,  a Ford 2008-ban egy GT modelljét el is nevezte McQueen halhatatlan karakteréről, sőt reklámban is felhasználta a zsarut.

Február 25. Péntek 20.30 MGM


Szkafander és pillangó (r: Julian Schnabel)

Jean-Dominique Bauby (Mathieu Amalric) életéről készült francia film kategóriájának egyik legjobbja. A „halál” filmek összes buktatóját nélkülöző alkotás filmes nyelvét tekintve is egyedülálló, a  szemmozgással kommunikáló, lebénult  főhős perspektívájából szemlélt világ bemutatása lenyűgözően szellemes és érzékletes.

Mélyen emberi  dráma, kihagyhatatlan remekmű! (itt írtunk róla)

Február 26. Szombat 23.10  M2


Halhatatlan kedves (r: Bernard Rose)

Ludwig van Beethoven (Gary Oldman) titkos szerelméről és a tomboló őrületbe vezető útjáról készült film igazából  erősen közepes mozi, de Gary Oldman alakítását látni kell.

Sajnos, ez az istenáldotta tehetségű karakterszínész viszonylag ritkán kerül reflektorfénybe, pedig korának egyik legnagyobb színésze.

Február 27.Vasárnap 20.05 Duna Tv


Goya kísértetei (r: Milos Forman)

1792, Spanyolország, a hispán festészet egyik legnagyobb alakja harcol a véreskezű inkvizícióval múzsája megmentéséért…

Milos Forman-nak vannak zseniális és remek filmjei, a Goya kísértetei utóbbiak közé tartozik. Precíz korrajz,hiteles sors-mozi,talán itt-ott kicsit elnagyolva.

Natalie Portman,Stellan Skarsgard és Javier Bardem fergeteges triónak bizonyulnak, Forman legutóbbi  rendezése súlyos személyes drámákkal átszőtt  romantikus történelmi tabló ,egy dogmákkal sújtott korról.

Február 28. Hétfő  0.50  TV2

Szólj hozzá!

Címkék: tv film kino rolo trubadurlada

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr594579046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása