HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Good hair, avagy nem csak az ész fontos

2010.03.10. 22:26 toszi

Ha valakinek Magyarországon eszébe jutna a női frizurákról dokumentum filmet forgatni két falba egészen biztosan beleütközne: egyrészt nem kapna rá egy megveszekedett petákot sem, másrészt nem lenne aki megnézze, vagy legalább is nem lenne épeszű tv csatorna amelyik leadná,emberi számítás szerint,főműsor időben.

Nem úgy az amerikai HBO, aki karöltve Chris Rock-al a népszerű komikussal annak próbált utána járni, milyen is az igazán jó haj. Persze-persze könnyű nekik, nagy ország, s az afro frizura arra felé nem "csak" külalak, megjelenés, de kultúrális és etnikai kérdés is. Hogy az erre épülő évi közel 9 milliárd dolláros üzletet ne is említsük.

Az alapfelvetés szerint a narrátor Chris Rock kislánya vetette fel a kérdést:

"Daddy, how come I don’t have good hair?"

mely nyomán Rock apuci elhatározta: ha törik, ha szakad Ő biza alámerül a fekete női frizura minden bugyrába, hogy a választ meglelje.

Hajszalonok, fodrászversenyek, tudományos laboratóriumok, és indiai templomok a helyszínei a nagy keresésnek, s a fodrászok és frizurák világában ,ebben a sampontól és hajlakktól illatos közegben, lassan de biztosan eltávolodik a story az eredeti kérdéstől ,s a hangulat egy idő után már nem is annyira mókás, mint inkább elgondolkodtató.

 
Főbb "szerepekben": Ice-T, Kerry Washington, Nia Long, Paul Mooney, Raven Symoné, Maya Angelou

Hogyan lesz a természetes "drótkeféből" hullámos, lágy esésű zuhatag? Milyen vegyszerek, adalékok, kenőcsök, krémek, rátétek és vendéghajak alakítják a fekete nők hajkoronáját? Mindez mennyibe fáj? És persze kinek? No is persze minek?

A nálunk soha bemutatásra nem kerülő filmet a tavalyi Sundance Film Fesztivál zsűrije különdíjjal jutalmazta.

A nálunk valószínűleg soha bemutatásra nem kerülő filmet-ezért vagyok ilyen bátor- innen lehet letölteni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: dvd kino toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr64578815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása