HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Szörnyetegek a láthatáron (Wild Beasts)

2007.11.26. 23:30 toszi

Létezik Anglia észak-nyugati részén egy kisváros, neve: Kendal. Lakják kb. 27.000-en. A helyiség ezeddig az alábbiakról volt híres: itt született VIII. Henrik egyik felesége a 8-ból. A város nevét viseli a híres (?) "Kendal Mint Cake" (talán az After Eight őse) és akár hiszitek, akár nem itt született Steve Hogart is a Marillion rockzenekar énekese is. Izgi hely lehet. Már csak azért is, mert adott a brit pop zenének (ez nem a Megasztár féle popzene) egy olyan unikum zenekart, mint a rémisztő névre keresztelt Wild Beasts.

Második megközelítés: a Bad Sneakers Records-nak és a Domino Record-nak elévülhetetlen érdemei vannak az indie zene propagálásában. Utóbbival kapcsolatban olyan kultikus bandák hozhatók össze, mint a Franz Ferdinand, az Arctic Monkeys, a Sons & Daugthers vagy a The Kills, hogy csak az ismertebb zenekarokat említsem. A két kiadó között az átfedés pedig a Wild Beasts. Lassan megkerülhetetlenek. A producerek bekapták a horgot. Nem fognak elveszni, most már biztos. Igaz, az LP még csak most készült, de a debütáló kislemezzel, sikerült berobbanni. Alább.

Wild Beasts - Brave Bulging Bouyant Clairvoyants

Persze, hogy engem simán megvettek nem olyan nagy szám, nyilván a kutyát nem érdekli, no de zabálja a cuccot a New Musical Express is, olyannyira, hogy idén májusban a megtisztelő: "tipped for the top" 10-es kategóriába sorolta a 4 tagú, 3 gitár+dob csapatot. Hogy mi a titok nyitja? Egészen biztos, hogy a siker kulcsa az egyedi, fejhangon való éneklés (falsetto), amit Hayden Thorpe valami baszott jól csinál. Ráadásul úgy, hogy teljesen korszerű gitárpop zene jön létre. Hála a dalok nincsenek túlcifrázva, olykor pedig, de valószínű ez a fejhangnak köszönhető a 1920-as '30-as évek filmslágerei jelennek meg az ember lelki szemei előtt. Ettől persze hajlamosak lehetünk az egyik számot simán összekeverni a másikkal, de minden annyira dinamikus, modern és táncolható, hogy mi otthon társastáncra vetemedtünk a konyhában.

Szóval nagylemez sajnos csak tavasszal, persze azért a debütáló nagylemezről már 5 számot így is meghallgathat az aki ellátogat a zenekar Myspace.com oldalára.

Wild Beasts - Through Dark Night

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a nem olyan régóta tartó lendület meddig tart ki, minden esetre alább az új kislemez, mely épp tegnap jelent meg és "pázár".

Wild Beasts - Assamby

3 komment

Címkék: kritika toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr294578290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo tomasi 2007.11.27. 11:52:36

Nekem a különleges énekhangok közül a Clap your hands and say yeah frontembere a favorit: http://www.youtube.com/watch?v=jvw2cf0DJYA

lobo 2007.11.27. 16:12:29

Nálam meg a Cold War Kids énekese: http://www.youtube.com/watch?v=VvP-ae4KxXE Nekem ez a Wild Beasts-es fickó kicsit modoros, dehát ízlések és pofonok... L.

heimantee 2008.05.03. 03:59:18

Регистрация доменов в зоне RU по 115 рублей за год, подробности на сайте - www.rusureg.ru, icq - 575225
süti beállítások módosítása