HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Ellenséges fiatalok

2007.11.13. 14:30 toszi

Azért van abban valami nagyszerű dolog, hogy a véresre fényezett britpop olyan zenekarokat szül, mint az egészen frissen „The Best New Act ” és „Breakthrough act for 2007” címet kapott The Enemy zenekar. Előbbit a Q Magazine, míg az utóbbit a New Musical Express adományozta és meg kell, hogy mondjam nem is véletlenül, úgyhogy ha lenne nekem is valamiféle díjam a kezdőknek, tőlem is kapnának egy aranyszobrot, de csak kicsit, hogy a dicsőség nehogy túlságosan a fejbe…blablabla…

A The Enemy friss-ropogós zenekar, számottevő múlt nélkül. Amit viszont érdemes tudni róluk az mindent elárul: az elmúlt egy esztendőben az alábbi csapatok előzenekaraként léptek fel: a The Fratellis, a Kasabian, az Ash, a Manic Street Preachers, a Stereophonics, valamint egy koncert erejéig a Rolling Stones is meg volt. Mostanra pedig már van saját anyag, lehet mivel turnézni és nem kell 3-szor lenyomni a klippes dalt.
A legtöbbet a korai Manic Street Preachers-hez hasonlított zenekar igazi sikertörténetet mondhat magának, hiszen a 2006-os megalakulás követően az idén nyáron piacra dobott debütáló albumuk rögvest az élen nyitott a szigetországban. Meghallgatva az anyagot: semmi kétség a klasszikus 2 gitár+dob felállás most sem hazudik.

Tom Clarke karakterisztikus énekhangja jól illik a lendületesre komponált nótákhoz. A fülbemászóan dallamos szerzemények már-már slágeresre sikeredtek, amiket persze egészen biztos, hogy egyetlen kereskedelmi adó sem tűz majd műsorára, így aztán, aki nem veszi a beszerzés fáradságát, az soha nem tudja meg, milyen egy banda Coventry-ből. A munkásinduló szerű You're Not Alone vagy a dühösen egyszerű Had Enough csak 1-1 erős példa arra, hogy nem kell itt szarakodni… nagyterpesz, nagylevegő, aztán hadd szóljon. Csak ismételni tudom, hogy a The Enemy nagy előnye, hogy gyakorlatilag minimális az előélete. Ami azért is nagy előny lehet egy zenekarnál, hiszen a 2. sorlemezt már ehhez fogja a nép hasonlítani, ami valljuk be őszintén keveseknek szokott sikerülni.

You're not alone


Ezért a videoért viszont bünti jár: tetőn „spontán„ játszani…? It's not OK

Myspace oldal

 

3 komment

Címkék: kritika lemez korong toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr624578280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo tomasi 2007.11.13. 17:01:51

Év végén majd mi is osztunk szobrokat kolléga!

Ismeretlen_53952 2007.11.13. 17:22:33

OK! Csináljunk kategóriákat...

Ismeretlen_81319 2007.11.17. 13:20:44

nálam simán az év egyik új kedvence...minden évben van egy-két ilyen zenekar, ami igazából nem csinál semmi forradalmit, csak egyszerűen élvezhető. legutóbb a View-val voltam így.
süti beállítások módosítása