HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Proli - rock

2007.10.19. 13:57 zsenya

Stereophonics: Pull the Pin
 
A zenekarosdit a kilencvenes évek elején kezdő Stereophonics már első nagylemezével a Szigetország elitmezőnyében találta magát. Az erős kezdést nem követte gyors visszaesés, sőt. Legutóbbi négy albumuk egyaránt megjárta a brit-albumlista csúcsát. Ami nem kis teljesítmény egy ilyen kuplerájban meg annak tükrében, hogy a helyi sajtóval is legendásan szar a viszonyuk.


Hála a "Magasságosnak" a walesi trió ott folytatja, ahol a két évvel ezelőtti ’Language. Sex. Violence. Other?’ lemezen abbahagyta. A kísérletezési hajlam sutba dobva, így a végeredmény nem is lehet más, mint egy gördűlékeny, proli rocklemez, a kötelező lassú tételekkel. A Pull the Pin tizenkét trekkjére ezekből pontosan öt darab jutott. Könnyű kiszámolni, hogy maradt hét gyorsabb (jé). Rögtön az elejére kettő is jut a húzósabbakból. A "Soldiers make good targets"-en leckét kapunk fogós riffből és masszív dobolásból. De a "Pass the Buck" is ugyanezt a megoldóképletet használja, fasza bícsbojzos háttérvokállal megspékelve. Először a kislemezre másolt "It means nothing"-on vesznek vissza a tempóból, hogy rögtön utána, a "Bank holiday Monday"-en zúzzanak egy amolyan primkó Oasiseset.

Ezután megint két lassú következik, de a szerkesztési elv részemről megbocsátva, mert mindkettőre érvényes a közhely, miszerint ami egyszerű, az nagyszerű. A hátralévő játékidőben sincsenek gyenge pillanatok. Sőt, az albumzáró „Drowning” nemcsak a maga öt percével, hanem hangulatában is kifejezetten monumentálisra sikeredett. Mondjuk én a „Bright red star” c. akusztikus szösszenetet lelkiismeretfúrdalás nélkül rajtahagytam volna az énekes Kelly Jones szólólemezén.

Ettől függetlenül a fizető (vagy klikkelő) hallgató azt kapja, amire „befizet”, azaz tökös, erőtől duzzadó rockslágereket, öngyújtógyilkos lassúkat.

De ez még mind kevés, mert a srácok olyan profin, lazán hozzák a háromnegyed órát, amilyen pofátlanul és magától értetődően jejejezi, pápápázza végig Kelly Jones a lemezt. Viszont ha valaki még fütyörészésre is vágyik, annak várnia kell a jövőre beígért Oasis-el.

A teljes anyag a fentebb kiemelt dalokkal együtt a ÓRIÁSIRÁDIÓBAN...

4 komment

Címkék: zene kritika zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr71201206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo tomasi 2007.10.23. 21:08:51

Az előző albumhoz hasonlóan kurvajó anyag,Kelly J. még mindig a legjobb torkú csávó a szigetországban...ja és tegnap óta elsők a brit albumlistán:
uk.launch.yahoo.com/c/uk/album_charts.html

Zsenya 2007.10.24. 15:30:42

akkor tartják magukat a hagyományokhoz

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.10.24. 16:54:26

Imádok minden énekeset aki szájpadlásán, vagy valahol a torkában képzi a hangokat...
Kedvenc példám: www.youtube.com/watch?v=Vnvii7TToxE

flynn · http://netric.wordpress.com 2007.10.24. 16:59:38

én a maybe tomorrow-on kívül egy stereophonics zenét nem bírok végighallgatni.
süti beállítások módosítása