HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trailerpark

2007.09.20. 22:13 rolo tomasi

Kevés igazán jó filmmel találkoztunk mostanában,ám az év második fele sűrűbbnek ígérkezik. Az alábbi ajánlóból persze jónéhány film hozzánk csak jövőre esik be, de mazsolázzunk az ígéretesebbek közül.
 
 

 
A 80-as évek egyik legfelkavaróbb rendezője (A légy, Meztelen ebéd, Videodrome..) a 2005-ös A History of Violence gengsztertörténet után ismét az alvilágban kotorászik, ezúttal Londonban. A helyi orosz maffia és egy átlagos háziasszony összezördülésének bonyodalmai közepette hullanak a búrák, villannak a ruszki tetkók....Mortensen és Cassel jónak ígérkezik. Az akcentus legalább is rendben van. Naomi Watts-ot pedig mindig is szerettük.

***
 
 
A vadnyugat leggyorsabb pisztolyhősének életét és csúf bukását feldolgozó projekt igen sokat váratott magára, de végül októberben megtudhatjuk, hogy is árulta el a beszédes címben is említett gyáva Robert Ford példaképét az amerikai történelem leghíresebb bandavezérét.
Brad Pitt valószínűleg telitalálat lehet, mert a finnyás Velencei Filmfesztivál zsűrije már ki is osztotta a legjobb férfi főszereplő díját Jesse James megformálásáért. Robert Ford szerepében pedig Hollywood legsunyibb képű karakterszínésze, Casey Affleck tündököl, Mary Louise"Nancy"Parker már csak hab a tortán.
Fajsúlyos, nagyívű westernnek néz ki. Beülünk rá!Trailer2:itt
 
 


***
 
Nagy kedvencünk P.T Anderson (Boogie Nights, Magnolia) új filmje egy kőkemény olajkutató életéről, aki pályája elején már egy törtető ősbunkó, igazi texasi mágnás palánta. A századforduló környékén játszódó film alkotói autentikus családi drámát ígérnek, persze a különc rendező sajátos ízvilágával.
Daniel Day-Lewis elcsábítása a főszerepre már Oscart érdemel, ráadásul a forgalmazó 2008 januári időzítése egyértelmű ambiciókat takar.
A cím baljós csengése és az ajánló különlegessége engem már le is vett a lábamról: IME

 




***
 
 
A fekete rosszfiúk uralják a 70-es évek alvilágát. Az olasz maffia kiszorításával Frank Lucas (Denzel Washington) irányítja az african-american Cosa Nostrát, nyomában egy mindenre elszánt nyomozóval (Russel Crowe). A nehézsúlyú társulat vehemens gengsztermozit sejtet, bár a rendszeresen túljátszós Washington nem épp a szívem csücske.
Ridley Scott rutinja azért sokat nyom, különösebb rizikó nélkül befutóra tenném a filmet. 2007 november.
***
 

 
 
 
Az ír rendező (The Crying Game, Michael Collins) szokatlanul amerikai filmjében Jodie Foster ismét szétcsap a férfiak között(jéé!). Miután egy utcai incidensben megölik szerelmét, bosszút esküszik és osztja a népet éjszakánként. Tekintettel a rendező személyére itt nem hiszem, hogy szegálos kapálózásról van szó, bár több helyen úgy reklámozzák a filmet, hogy Charles Bronson harisnyában:)
Civil kurázsi.....egyértelműen megnézzük!
Télen a mozikban.

 
Ide nem kellennek szavak.
Talán csak egy:fru-fru
 
 
 
Tim Burton forgatókönyvírójának szerzői filmje nagyon csavarosnak és trendinek tűnik. Valamiféle virtuális valóságban játszódó,metafizikai kérdéseket feszegető "ki vagyok én?"thriller.
Az ajánló mindenképp érdekes, csak aztán nehogy pofára essünk.

***
 
 
 
Na ezt nagyon várjuk!
James Gray író-rendező eddig 2 filmet rendezett 15 év alatt de mindkettő favorit (Little Odessa, The Yards). A legutóbbi a Bűn állomásai címmel 990-ért volt elérhető itthon.





Gyönyörűségesen sötét mozi volt M.Wahlberg-el és J.Phonenix-el a főszerepben és ebben a hamarosan bemutatásra kerülő testvérdrámában is együtt domborítanak. Az egyik tesó alvilági
discofőnök, míg a másik apjukkal együtt zsaru. 
Nem sok közös ügyük van mindaddig amíg az orosz maffia (má megint) becélozza a rendőröket és a klubtulajdonos rokon az egyetlen aki megakadályozhatja a családi tragédiát.
Színész zsenik minden korosztályból, abszolút magaslabdának látszik a mozi.

Ajánló:ITT

 ***
 
 
Frank Miller újrarajzolta a Batman sztorit, így aztán jött Chris Nolan és félelmetesen jól összerakta a denevérember új sagájának első fejezetéből  készült mozit (Batman Begins) . Christian Bale-el a címszerepben a  komolyan vett újító szándék betartásával el is felejthettük Joel Schumacher Batman operettjeinek fájó emlékét (Batman Forever, Batman és Robin)


Tökös, innovatív produkció volt és 3 részre szólt a szerződés, így jön a folytatás, mégpedig nem kisebb gonoszokkal mint Joker (Heath Ledger) és Twoface (Aaron Eckhart).
Az ajánlóból egyenlőre kispórolták a képet, de H. Ledger azért a végén már igazi Joker hangsávban igéri be a mészárlást.
Jövő nyár!

 
 ***
 
 
Az univerzum egyik legcsodálatosabb elméjének és rendezőjének a francia M.Gondry-nak (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya) új filmjét szerintem imádni fogják. Figyeld a sztorit:
Mike (Mos Def) videótékájának teljes készlete mágneseződik mivel haverja Jerry (Jack Black) egy atomerőműben sugárzást kap, így agyhullámaival tönkreteszi a VHS kazetta gyűjtemény minden egyes darabját. A két haver elhatározza, hogy újraforgatja az alapműveket, hogy az állandó kuncsaftok nehogy észrevegyenek valamit is a balesetből.


Eljátszák ketten a Szellemírtókat az Oroszlánkirályt és többek közt még a Robozsarut is.
Az amatőrfilmek sikereivel váratlanul felfordul megszokott életük...
A sztorin kívül biztató még Gondry különleges látásmódja és a két főszereplő képességeiben sem kételkedünk.
Várjuk, de nem tudni mikor lesz.

 ***
 
 
S.Penn rendezéseire mindig felkapja a fejét a filmvilág, itt sem lesz ez másképp. Megtörtént események ihlették a regényt melyből a mozi készült:
Az eminens egyetimista elhagyja otthonát, hogy biztos jövöjét félredobva az alaszkai vadonban éljen, harcoljon a mindenapi túlélésért, hogy  végül megtalálja önmagát távol a civilizációtól. Lelkizős, National Geographic-os roadmovie, gyönyörű fényképezéssel és Eddie Vedder soundtrackjével!!!
Emil Hirsch nagyon jó választás lehet a főszerepre, egyénisége, outsider kisugárzása eddigi szerepeinél is működött (Alpha Dog, Császárok klubja)
Már a mozikban az Usa-ban.

 ***

 
 
 
Übercool akciómozi bérgyilkosokról ,westernes beütéssel. Clive Owen maszkulin jelenléte, Monica Bellucci éteri szépsége és a szenzációsan dilinyós Paul Giamatti alakítása szórakoztatóan agyatlan mozit ígér.
Tél környékén.

 ***
 
 
 Azon kevesek akik láthatták már a zseniális Coen fivérek új thrillerjét mind azt írták, hogy az év legnagyobb mozija vár ránk. Azt tudjuk hogy vígjátékaiknál már csak a véres fimjeik jobbak, mint a Blood Simple vagy a Miller's Crossing. A Rio Grande környékén játszódó moziban heroinért, pénzért írtja egymást egy adag keményfiú, köztük korunk egyedülállóan mértékadó színésze Javier Bardem, aki sűrített levegővel öldököl és egy rohadt állat mészáros. Coenék filmjét nagyon feszült, félelmetes, lélegzetelállítóan fényképezett mesterműnek kiálltották ki a filmfesztiválokon és az ajánló alapján én nem kételkedem.


***
 
 
A fenti színészek alakítják Bob Dylan-t az amerikaiak nemzeti kincsét az életrajzáról szóló darabban. Bizony Cate Blanchet is férfibőrbe bújik a beatkorszak legnagyobb hatású zenészének tiszteletére. (képünkön)
A különös koncepció komoly izgalmakat ígér, az elképesztően tehetséges T.Haynes rendezésében (Távol  mennyországtól, Velvet Goldmine)
Az énekes életének különböző szeletei tárulnak elénk, mindig más főszereplő feltűnésével.
A szakmai siker biztosnak látszik. C.Blanchet már Arany Oroszlán tulajdonos, alakításáért Velencében tüntették ki, ahol is legjobb női főszereplő lett Bob Dylan-ként:))!
Várjuk,szerintem jövőre lesz itthon!



Dylan egyébként üzent is nektek...szóval klikk tu pléj!

10 komment

Címkék: film kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr58171904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2007.09.21. 12:05:24

Szép adag ! Daniel Day-Lewis párszor már "végleg" abbahagyta a filmezést,nem ? Jó, hogy mindig meggondolja magát! Nem nagyon csinált még rosszat. Személyes kedvenc még Clive Owen (Gosford Park óta) és Joaquin P. forever.Ígéretesek,köszi!

Mari 2007.09.21. 12:19:09

Na van még innen pár kedvenc,ezt nem lehet ennyivel elintézni!Viggo M.és Vincent C.egy filmben, gondolom érdekes lesz.Az öregek is jók, Robert Duvall, William Hurt meg a nagy,lomha sármőr ,Michael Caine.Van stílusuk.Jack Black mint Oroszlánkirály-hihi, ez is jól hangzik. Cohenékről csak annyit, hogy pár napja megint megnéztük a Fargot és még mindig az egyik kedvenc. Sean Penn szinte mindegy, mit csinál,nekem bejön. Tommy Lee Jonesbe simán szerelmes tudnék lenni, annyira jó.Sztem az egyik legférfiasabb színész a világon. Stb...Mindet szeretném megnézni!Most! :)) Mozit ide!

rolo tomasi 2007.09.21. 13:31:31

Coenékhez egy mondat-Ez a te dolgozatod Larry?Ez a tiéd Larry?
Már lassan kész az új filmjük is,melyben 2 konditermes csávó megkaparint egy CIA ügynök memoárjait tartalmazó disc-et és megpróbálják jó pénzért elpasszolni a titkos anyagot...
Brad Pitt,George Clooney,John Malkovich nyomják a főbb szerepekben,BURN AFTER READING a címe.

Mari 2007.09.21. 15:15:55

Coen, bocs
" ...higgadtabb, mint te..."

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.09.21. 16:01:19

hát asszem lesz mit böngészni! Ahogy nézegetem az "on-line videotékát" egyik másik már "kölcsönözhető..."

Belenézünk!

Köszi az összefoglalót.

Móni 2007.09.21. 22:30:34

"Ridley Scott rutinja azért sokat nyom" - én is ezt gondoltam, míg meg nem néztem a Bor, mámor, Provance c. rettenetet...

Zsenya 2007.09.23. 09:24:55

Azon a fotón Clive Owen, és Monica Belucci mellett, az egy "napközis" Spielberg ? Juteszembe, most láttam kiplakátolva a Török Feri új filmjét. Okt 4-től mozikban az Overnight

rolo 2007.09.28. 10:45:50

Lehet,hogy Ridley romantikában nem olyan erős,de keményebb terepen általában biztosan mozog..
Kolléga jó hogy említi,a Moszkva tér és a Szezon után jön a Török trilógia harmadik mozija,itt már a befutott 30as juppik analizálásával.Reméljük az eddigi színvonal megmarad,valódi színészekkel,fenyőiván mentes szórakozást nyújtva.
Ajánló:
www.overnight.hu/

pi 2007.10.02. 11:12:33

A Jack Black filmajánlón beszartam:)))Nagyon nagy!

rozi 2007.10.02. 23:27:44

A Moszkva tér még tetszett, de a Szezon nem igazán:(Lehangoló film
süti beállítások módosítása