HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Dal Mutyának

2007.08.23. 21:54 rolo tomasi

CD
 
Groove Armada-Soundboy Rock

Andy Cato és Tom Findlay formációja 98-02 között 4 lemezt produkált,aztán az elmúlt 4 évben viszonylag csendben djéskedtek itt-ott,kinyomtak egy Dvd-ét, meg  egy best of-ot.(legutóbb 990ért láttam a M.M.-ban).1997-es At the River opusukkal pillanatok alatt a brit elektronikus zenei krémben találták magukat,az easy -listening kategória abszolút elitjében.
Jómagam 2001-ben a Goodbye Country, Hello Nightclub albumuk megvásárlása után feltétlenül rajongtam a dance-pop-dub-chill elemeket ötvöző napsugaras, seggrázós zenéjükért.
A Superstylin' c. dalt konkrétan minden válogatásomra rátettem és azóta sem untam meg, ellentétben a rádióbarátnak nyilvánított és szénné játszott My Friend-el.
A  2002-es Lovebox aztán erre csak rátett egy lapáttal az eklektikájával, kitűnő vokál betéteivel ismét KRESZ kihágásra késztetve a gyanútlanul autóban cd-ző közösséget.
Hosszabb szünet után  aztán itt az aktuális anyag, amit vegyesen fogadott az érintett közvélemény. A 15 dal, kb 60 perc ezúttal csúcspontok nélküli, széles spektrumú elektronikus zene-bona a minőségi fajtából.
Itt most -a cím ellenére -kivonták rockos gitársamplert , inkább clubérzésű a főzet.
Kiugró sláger talán kevesebb lesz róla, de a tartalom olyan mint a borító, szórakoztató, színes, energikus.
A közreműködők közt ismét ott van a superstylin-os MAD (Lightsonic), Alan Donahue a Rakes-ből (See what you get) és Tony Allen afro dobgéniusz. (Paris)
A lemez jól időzített hallgatása azonnali táncba torkolhat, megfelelően elhelyezett soul-os, reggae-is lazításokkal, nyújtásokkal.
Megkapóak a lírai részek is -ha itt most épp kevesebb is van belőlük- én vhogy mindig bírtam a Groove Armada  finoman lebegős számait, mint mondjuk jelen esetben a Paris-t vagy a Whats your version-t. Szóval javaslom a Soundboy Rock bevállalását, nem kell zsigerből idegenkedni a hazánkban  el-Vivásított dance stílustól, főként ha azt világszínvonalon űzik.
Nálam ez erős 4-es!
Kedvcsinálónak itt találjátok a SONG FOR MUTYA c. táncdal magyarra ültetett mélylírája:



 


Az anyatejjel bevitt rockzenei tehetség és a kifinomult muzikális ízlés ritka elegy.
Perry Farrel igazi kaméleon, aki atombiztos kézzel valósítja meg projectjeit légyen az zenei vagy egyéb kategória.
Ha hirtelen kéne még egy ilyen kvalitású csókát megnevezni az Mike Patton lenne, de rá most mérgesek vagyunk.
P. F. a szépemlékű Jane' s Addiction, később Porno for Pyros frontember -miután 4 éve visszatért még utoljára a J.A-nel
egy bitang erős album kedvéért (Strays)- idén ismét fellőtte rakétáit.
A Satelite Party egy igazi supergroup fajsúlyos résztvevőkkel, perfekcionista koncepcióval.
Nuno Battencourt (ex-Extreme jelenleg Dramagods) gitáros segítségével hozta össze ezt a funk-pop-rock musicalt, aminek a témája az egyik dal címe is egyben:


ONLY LOVE, LETS CELEBRATE!

Igazi Farrel-es agyszülemény, egy bolygóközi bulilemez, jóadag pszichedéliával és a gitártémákban Frusciante és Flea valamint Peter Hook (New Order) teszik oda a magukét.

Itt-ott az elektronikai alapokról pedig a Thievery Corporation gondoskodik. (The Solutionist kibaszott jó dal, asszem ez volt Thievery legutóbbi lemezén is).
Sok helyen kissé lejárt hangzásúnak pecsételték ezt az albumot, én inkább jólesően ismerősnek mondanám. Farrel hangja mellé felesége vokálozik sőt az uccsó dalban maga Jim Morrison is belép az űrbuliba. 20 év  masszív  kokszozás persze nem múlik el nyomtalanul ami azért szépen látszik a főnök nyilvános szerepléseinél. Jelen esetben azonban tévedhetetlenül kutyult össze kb 10 stílust, létrehozva saját, felhők feletti popzenéjét.
"5bő" 5!

 

3 komment

Címkék: korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr66147377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toszi · http://http//oriasi.blog.hu 2007.08.23. 23:23:02

Utóbbi Farrell lemez valóban negyszerű! Itt is 5/5

flynn · http://netric.wordpress.com 2007.08.24. 02:11:33

uh, srácok, nektek tényleg bejön a soundboy rock? nekem eddig az év citromdíját simán veszi. kimondhatatlanul nagy csalódás a groove armadától...

rolo tomasi 2007.08.24. 07:48:58

Asszem júniusban szereztem be a soundboy rock-ot és elsőre szívtam a fogam,oszt azóta megtetszett,nálam rendben van,többieknél nem tudom...
süti beállítások módosítása