HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Roooosemaaaary......!

2007.07.10. 09:45 rolo tomasi

RYAN ADAMS- EASY TIGER
 

Az 1974-es születésű jacksonville-i fiatalembert szerencsétlenségére nyelvtanilag csak 1 betű választja el a kanadai repedt fazék, rock imitátortól,de érdemes nem keverni őket, itt valódi zenészről van szó.
Igen termékeny a srác a 2000-es debütálás óta 9.lemeze jelent meg a Lost Highyway kiadónál.
Alternatív folk/country-ban utazik a tag,és javarészt nívós végtermék kerül ki a keze alól.
Hősünk addikciójának tárgyai a zenén kívül még a klasszikusok:drogok és az égetett szeszek.
Az elmúlt 2 évben összedobott 3 lemezt,és ebből 2 vitte is a lécet ( Cold Roses, Jacksonville City Nights)
Zenei és emberi szempontból is egy érzelmes (általában gyötrődő) songwriter gitáros előadó és egy nagyarcú garage rockzenész keveréke.
Az alternatív country szcénából nem szokás bejutni az MTV-be, így már korán zajos szakmai sikereket könyvelhetett el és amerikai eladásai is kiemelkedőek voltak.
Főleg Jeff Buckley és a Wilco zenei világához szokás sorolni. Punk-rock próbálkozások után talált rá igazi hangjára ,az amúgy szülővárosára oly jellemző country zenére.
A most megjelent anyag,teljesen letisztult,kifejezetten a nagyközönségnek készült,merengős ugyanakkor emészthető,rövid dalok gyűjteménye.


Akár unalmasnak is mondhatnánk,bár könnyedsége és lecsupaszított hangzása szerethető.
Sheryl Crow is közreműködik az Easy Tigeren aki kereskedelmi kilengéseit leszámítva, kis jóindulattal akár női megfelelőjének is tekinthető.

A magánéleti és egészségügyi rendeződése kézzelfogható az új dalokban,bár az eredmény így is szomorkás de semmiképp nem gáznyitogató nyenyerészés.
Érdemes próbát tenni vele,annak ellenére,hogy ez a stílus nem annyira hypeolt széles e hazában.

Live : itt
Korábbi hit single: ime

 
INTERPOL-OUR LOVE TO ADMIRE









A new yorki művésztábor mélysötét, katartikus rockcsapata hosszú alámerülés után ismét a felszínre ért.
Daniel Kessler (gitár) és Greg Drudy dobos 1998-ban alakította a zenekart és 2002-es Turn on the Bright Lights albumukkal lenyűgözték a szakmai berkeket,majd 2004-ben az Antics-al már komoly rajongótábort mozgósítottak.
Egyfajta überelhetetlen, példaértékű gitárzenekarrá léptek elő és lépten- nyomon zsenialitásukat hangoztatta a zenei sajtó. Az Antics 2004 lemez lett mindenütt és egyedülálló módon 5 single is ostromolta a listákat, igazi underground slágerparádé volt.

A fél világ kezdte a zuhany alatt a napját úgy hogy: Rooosemaaary.........!

Sikerük egyedi hangulatú,lebegős,nagyívű melódiáiknak és szofisztikált, "bölcsész" frontemberüknek köszönhető. Gerjedtek is a hasonló zenekarok az elmúlt 2 évben (köztük pl:a brit Editors is),így nagy várakozás előzte meg az új eresztést.
Az első kritikák nem túl kedvezőek. Itt most máshogy lesz.
Az Our Love to Admire halkabb, morózusabb, belassultabb elődjeinél de nem rosszabb munka.
Talán ha 2 olyan dal van rajta ami slágeresnek nevezhető,közülük is az első a nálunk már korábban bejátszott Heinrich Manouver gyönyörűen rá is kérdez "mi a helyzet a nyugati parton?"

Elsőre talán nem érkezik meg a dolog,de többszöri hallgatásra a precíz kompozíciók összeállnak és beszippantja az album a kedves hallgatót.
A Pioneer to the Falls már az elején leoltja a villanyt és belövi a hangulatot.Európai hangulatok szűrődnek át,néhol balalajka gitározás,másutt sanzonos billentyűzés veszi át a fonalat. A káromkodós Mammoth kidekázott,gitártételei komoly hangszeres tudást sejtetnek.
A Pace Is the Trick c. szerzemény különösen erős,de az album záró Lighthouse is interpoli gyöngyszem lehet. A lényeget tekintve ugyanazt teszik amit eddig,feszes hangzású a gitározás és baromira eltaláltak a kiállások is. Pul Banks hangja tökéletesen fekszik fel a zenei alapokra,és végig uralja a teret. Hangulati széttagoltság nincs,kisebb kilengésekkel egy hosszú tétel az egész.
Ami felülemeli az úgynevezett indie zenekarok fölé az Interpolt,az a dalszerzés elfelejtett tudománya.

Itt is ebbéli tudásuk domborodik ki leginkább,félreismerhetetlen ízű és szagú a zenéjük.

Ráadásul a lemezborító is pöpec!!
Javaslom a rágerjedést, 3-4 hallgatás után beépül a merevlemezre.
Novemberben visszatérnek Európába, el lehet őket csípni a németeknél vagy a digóknál is.


 
??? Bónusz kérdés kire hasonlít az egyik gitáros ???

5 komment

Címkék: korong kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr46115155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2007.07.10. 13:55:09

Mika helyett Manu Chao: finoman szólva is minőségi csere, bár semmi bajom a Miki sráccal...
Az Interpol lemez egyre jobb, úgy a hetedik hallgatásnál adja meg magát. Azt figyeltem meg, hogy mostanában sok az ilyen lemez, hogy sokadikra jössz rá, hogy mennyire jó (Pl. Dan Abnormal kultzenekara). Vagy rosszul látom?
Egyébként meg tessék megszerezni a Cake B-sides and rarities című albumát. Olyan gyöngyszemek vannak rajta, mint a Warpigs Ozzy bácsitól és a Ruby, don't take your love to town Kenny bácsitól.
peace
L.

Viola 2007.07.10. 14:07:59

Imádom az új Interpolt(meg a régieket is):)
D.Kessler talán Brenda öccsére hasonlít a Six Feet Under-ből!?

rolo tomasi 2007.07.10. 19:44:38

Úgy van!
Más:hallgatom a tegnap megjelent UNKLE lemezt,elsőre üt mint a 220!
James Lavelle formációja sztem az év lemezét rakta össze,és olyan vendégek a lemezen mint Josh Homme,3D vagy Ian Ashbury.Már klip is van Kovács doktorral.Nagyon komolyan mondom ,beszarás!
Sziget első napon a WAN2 sátorba kő menni!

Pipi 2007.07.10. 21:13:02

Hi,

abszolut nem kapcsolodik a temahoz de a gitarzene kifejezes kapcsan eszembe jutott hogy feldobom ezt a linket. Tegnap az egyik nemet csoportarsam mutatta nekem is (meg egy Pubot Camden-ben ahol minden este 3-4 zenekar koncertezik). Lattam mar nehany gitatszolot de a 3.perc kornyeken sokkot kaptam. ;-)

www.youtube.com/watch?v=hb5QaCfm7bg&mode=related&search=

rolo tomasi 2007.07.11. 08:40:00

A kutya mindenit mászókás gitárja van.:)))
Ma estére a Budapest Rocknrollosok az utolsó pillantaban beszerveztek egy nagyágyút a Kultiplexbe.
A Meshuggah lép fel,vérprofi büntető-metál.
Nagymenők,kötelező programm.
cikk:quart.hu/cikk.php?id=1414
video:www.youtube.com/watch?v=p7Ui5P9HPG0

süti beállítások módosítása