HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

A szolész kvantuma

2008.10.17. 10:13 rolo tomasi

November 13-án folytatódik a Daniel Craig besorozásával vasheréket növesztő James Bond széria, mégpedig a 22-es sorszámú "Quantum of Solace" darabbal. Az új Bond film magyar címe a "Quantum csendje" lesz és aki kicsit is ismeri az angol birtokos szerkezeteket az ismét veregeti a fejét e gyötrelmes -ám már megszokott-félrefordítás hallatán.

Craig minden várakozást felülmúlt a Casino Royale-ban, a filmtörténet legelegánsabb alfa hím ikonját tökéletesen újragondolva, nehézsúlyú darabossága és  "putyinszerű' fejszerkezete ellenére rendkívül élvezetes módon alakította. Egy új, elődeinél jóval nyersebb Bond típus született, aki- a történet sajátossága miatt -pályája elején álló, azbeszt keménységű ám érző ember. Biztató, hogy az aktuális rész elején igen pöcc állapotban találjuk hősünket, aki Eva Green korábbi fulladásos halálát nehezen emészti, a tetteseket űzi, üt-vág és olyan első osztályú gonoszokkal akad össze mint a Dominic Green-t alakító kivételes felkészültségű francia Mathieu Amalric (Szkafander és pillangó, München). A nélkülözhetetlen hölgykoszorú idén viszonylag új arcokkal bővül, Olga Kurylenko és a klasszikusan vöröslő, brit pofival megáldott Gemma Arterton versenyeznek a gyászoló Craig kegyeiért.
Érdekes koncepció, hogy Broccoli-ék az eddig jól bevált akciós iparművészek helyett, drámai stílust preferáló Marc Foster-t(Monster's Ball, Finding Neverland, The Kite Runner) ültették a rendezői székbe, de a Quantum of Solace ajánlókat nézegetve az eddig viszonylag magas szinten teljesítő rendező rendben vette át a stafétát.

Trailer


A széria rendkívül fontos kelléke a baljós hangulatú, jellegzetes Bond atmoszférájú főcímdal, melyet minden alkalommal porig aláz vagy épp mennyekbe emel a milliós rajongó tábor. Az alkotói cél mindig az, hogy több éves távlatból is dúdolható, emlékezetes, finom szexualitással átszött, dögös szerzemény legyen. Az új epizódhoz sikerült egy igen furcsa vegyespárost összeboronálni a zenei producerenek, a kiváló White Stripes vezér, Jack White és az r'n'b díva Alicia Keys személyében. Az "Another Way to Die" címet viselő promo dalocskában mindenki hozza hazai formáját, riffelget, síkít, hajlít, kiáll de igazából nem történik semmi rendkívüli. Ebből a dalból hiányzik a Bond ízvilág és kétlem, hogy pár év múlva bárki emlékezne még rá, nem is beszélve a harmatos klipről. Alább.

"Another Way to Die"

A 22 Bond film azért kitermelt pár klasszikust, álljon itt néhány a jobbakból:

Shirley Basssett-Diamonds are forever

Shirley Bassett-Goldfinger

Garbage-The world is not enough

Tina Turner

A-ha-The Living Daylights

3 komment

Címkék: film james bond 007 kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr564578468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cornell 2008.10.18. 13:21:16

tetszetős bond dal http://www.youtube.com/watch?v=gWVD0RtKhlA

Ismeretlen_76970 2008.10.22. 19:56:32

Na. Foster szerintem klasszikus pantomimes, aki sokat mutat viszonylag kevés tartalommal. Az előző Bond film - egyetértek - óriási boost a Brosman-féle szarsághoz képest, sőt, hasonlítgatás nélkül is állná a sarat. Kivéve a szerelmi szálat, az nagyon elborult a végén. Ha ez tud annyit, mint az előző, akkor simán must see. Bond dalokból meg Golden eye - felejthetetlen, szinte egybeforr a franchise-zal, akármennyire is a széria vége.

rolo 2008.10.23. 10:18:35

Brosnan jó Bond volt,régivágású piperkőc,a széria feltámasztója.Kifáradt a dolog,ennyi.A skatulyából kibújva pedig egyre jobb színész,én bírom a csávót. Szerencsétlen Roger Moore-t viszont nagyon rüheltem.
süti beállítások módosítása