HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Szeánsz a tanyán / The Last Exorcism

2010.12.03. 15:19 rolo tomasi

Ha hiszel Istenben,hinned kell a gonoszban is. Hányszor hallottuk már ezt a dumát? A horror rajongók kicsit többször mint az átlag, de a frázis mindenkinek ismerős lehet.Ahogy ennek a filmnek minden perce is az.


 

 

Cotton Marcus (Patrick Fabian) tiszteletes tehetséges prédikátor,agyafúrt szónok, a hiedelmekkel és a babonákkal teleduruzsolt tanyavilág felszentelt ördögűzője.

A vallási megszállottak avatott ismerője,aki hívásra fogja trükkös démonirtó eszközeit és megváltja a begőzölt futóbolondokat.

Az evangélikus tiszteletes úgy dönt,hogy felhagy a gonosz üldözésével,utolsó útjára egy dokumentumos  stáb kíséri el.

A rutinfeladatnak induló küldetés egy farmra veti hőseinket,ahol egy mélyen vallásos,alapvetően békés ifjú hölgy időről-időre megkéseli  a háziállatokat, apja és bátyja nagy ijedtségére.Marcus atya lefutja a kötelezőt és hazaindul,ám úgy tűnik,hogy  a szokványos hókusz-pókusz ezúttal nem segít…..


 

http://www.ihavenet.com/images/The-Last-Exorcism-Movie-Review.jpg

A The Last Exorcism filmes műszóval élve egy mockumentary darab,azaz: fiktív sztori, dokus köntösben. Az alkotók nem sokat vacilláltak az eredetiség kérdéskörét illetően,egyszerűen fogták a Blair Witch Project-et és bőszen vallásos szószba mártották .Mivel a horror pofátlanul öncélú műfaj, a lopás itt nem feltétlenül büntetendő cselekedet.A lényeg,hogy rettegjünk és szórakozzunk jól, ennyi! Sajnos maradéktalanul ez itt nem sikerül.

A színészek  pedig jók, a megszállt kis Nell-t alakító Ashley Bell kifejezetten hatásos, azonban a megvalósítás helyenként irritálóan amatőr ,mely a koncepció része ugyan,de a minden mozzanat bűzlik az izzadságszagtól. A viszonylag fordulatos lezárás ellenére képtelen arra, amire az igazi horror gyöngyszemek csuklóból képesek:  dermesztő félelmet csiholni.

Természetesen felsejlik a nagy előd, Friedkin Ördögűzőjének szelleme végig ott vibrál, de igazából, az alaphelyzeten  túl, minden egyéb hasonlítgatás méltatlan lenne. Nem egy vágányon futnak,míg előbbi kortalan mestermű, Daniel Stamm kézikamerás ijesztgetése csak egy ügyes ,ám súlytalan sokkterápiás kezelés.


 


 


 

 

 

Egyedül,sötétben,késő éji órán talán hatásos lehet,de minőségre érzékeny nézőknek semmiképp sem ajánlom.

Egyébként az alkotók nagyon ütős gerilla marketinggel harangozták be filmjüket, egy népszerű élő chat oldalon (chat roulette) gyanútlan ismeretlenek hitték, hogy csak egy vetkőzős lánnyal ismerkednek.Ügyes!


 


 


 

Itthon majd DVD-én

Szólj hozzá!

Címkék: kritika mozi kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr744579001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása