HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trailerpark

2010.10.21. 16:58 rolo tomasi

A „Coming Soon” tárgyú rovatunk ezúttal igen erős tartalmat kapott, néhány rendkívül biztató filmajánlót találtok az alábbiakban.


 

Biutiful

 

Alejandro Gonzalez Innaritu (Amores Perros,21 grams,Babel) filmjében a Javier Bardem (Uxbal)  alakítja Uxbal-t,a megváltást,lelki megnyugvást kereső halálos beteget,aki Barcelona sötét oldalának sikátoraiban küzd meg a közelítő Kaszás démonaival. Az első beszámolók szerint az Innaritu életűmhöz hasonlatos,megrázó darabbal van dolgunk,melyben Bardem mindent visz.



 

 

Black Swan

 

Darren Arronofsky rendező( Requiem for a dream,The Fountain,The Wrestler) ezúttal pszicho-thrillerben utazik. Balerinák (Natalie Portman,Mila Kunis) lélekölő küzdelmét követhetjük nyomon  a Szerepért,a Direktor, Vincent Cassel kegyeiért .Rendkívül szuggesztív,bőr alá kúszó mozinak tűnik.



 

 

True Grit

 

Izgatottságunk nem is lehetne nagyobb,a  Coen testvérek (Big Lebowski,No country for old men) John Wayne klasszikushoz nyúltak. Az elárvult kislány apja gyilkosának(Josh Brolin) nyomába ered,oldalán  a nyugalmazott,félszemű  seriffel (Jeff Bridges) és egy alkoholista ranger-el(Matt Damon).

A paraméterek alapján a hibalehetőség szinte kizárt, kijelenthetjük: megvettek minket kilóra.



 

 

Blue Valentine

 

A zenei pályával is  kacérkodó ,ifi színművész kategóriában messze legjobb Ryan Gossling végre ismét filmben látható,ráadásul Derek Cianfrance szerelmes filmje igazán eredeti darabnak ígérkezik. A hétköznapi  házasok életét élő párocska szerelmi élete vakvágányra fut,az érzelmek megkopnak,lelki válság,civódás…stb. Egy szállodában töltött éjszaka során megpróbálják helyre tenni a kibicsaklott életüket,de lehet,hogy már késő..

A film visszaemlékezésekkel  kalauzol végig a szimpatikus szobafestő (Ryan Gossling)és a melegszívű doktor néni (Michelle Williams) házaséletén ,a lángoló kezdetektől a talajfogás pillanatáig.

Cianfrance koncepciója szerint a két színész együtt élt ,együtt aludt a forgatás alatt, még össze is házasodtak (érvénytelenség céljából álnéven) a hiteles kémia elérése érdekében.

A megkapó ajánlóban Gossling remek dalocskájára hívnám fel figyelmetek,a fesztiválokon eddig nagyon éltették a filmet, reméljük egyszer hozzánk is elér ez a szirupmentes love-story.

 

 

 

The King’s Speech

 

Tom Hooper (Damned United) új filmje egy érdekes történelmi sztorit boncolgat,de az elsőre groteszk humorú törilecke helyett,mély érzelmű,sokrétű drámát kap a publikum,a fogadóirodák komoly díjesőt jósolnak.

VI.György (Erzsébet királyné atyja) trónra lépésének körülményeiről, beszédhibájának, zavart dadogásának kikúrálásáról szóló történetben Colin Firth mostanság jellemző (A single man) csúcsformáját hozza. Az első visszajelzések alapján az év filmjének kikiáltott moziban ott van még Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter és Guy Pearce.

A szégyenlős  uralkodó jelöltből, a náci hordákat megállító nemzet harcos királyává fejlődő VI. György történetét bemutató film mindenképp érdemes a figyelmünkre.

 


 

 

 

3 komment

Címkék: ajánló film mozi kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr504578977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hugi 2010.10.21. 18:09:14

....én ezt most mindent meg akarom nézni...

Mari 2010.10.22. 14:50:54

Én is, mondjuk olyan sorrendben, hogy először Cohenék, angol királyos, Innaritu, balerinák, házasok. Vagy majd ahogy jön. Köszi, ez jó volt!

Ismeretlen_76970 2010.10.22. 23:00:22

Hooper, b+, töribuzi :) Nem baj, mondjuk. Tegyék el ezt az ajánlót, kedves olvasók, a sok hype-olt gagyiból ez végre egy igényes merítés!
süti beállítások módosítása