HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Gyere őrült!

2010.04.12. 08:37 rolo tomasi

Crazy Heart

r:Scott Cooper

A második snitt (vagy az első?) után jön a Pankrátor-flesh (vagy a Rocky?), igaz Jeff Bridges-nek nem kell hülyére veretnie magát az üdvözüléshez. Neki megteszi a cigi, égetett szesz kombó  is, ami jó sok country-zenével nyakon öntve már nagyságrendekkel idillibb, a szúrósszagú öltözők és a szorítók világánál.

 

 

Különben is a – majdnem - tisztességben megőszült zenész csupa jó tulajdonsággal bír, teszem azt kerüli a borotvát, nem rókázik a mikrofonba (még ha csak másodperceken is múlik) és penetráns cefreszaggal együtt is sármosabb, mint az idei öltönyös versenytárs George Clooney. Ahogy a népszerű melós rigmus is mondja: „Az a rendes iparos, aki mindig italos…” Más kérdés, hogy az ilyen életvitel eredője ugyanúgy lehet Szent Péter, mint az anonim alkoholisták, és Bad Blake (Bridges) esetében is mindkét opció benne van a pakliban.

Ezzel együtt a Crazy Heart, egy minőségi kiszolgáló gárdával bíró (Robert Duvall, Colin Farrell és Maggie Gyllenhaal is játszik, akit külleme és keresztneve is inkább vidéki lányok megformálására predesztinál) napfényes road-movie amely, ugyan nyomokban répát drámát is tartalmaz, de a koncert illetve utifilm jelleg is legalább ugyanakkora súllyal esik latba.

És jutalomjáték ide vagy oda, de - dögöljek meg - Kris Kristofersonnak ez a szerep már minimum kétszer.megvolt. Az univerzális – „Ne igyá te szerencsétlen!”- üzenetről már nem is beszélve.

 

 

2 komment

Címkék: kritika film mozi kino zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr694578833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2010.04.10. 12:48:15

amikor először beleakadtam ebbe a filmbe (mondjuk még nem láttam) pont az jutott az eszembe, hogy ezt mé nem a Kris Kristofferson jáccta?

Mari 2010.04.10. 13:37:47

Gondolom KK öreg már hozzá..:) De a plakát jó, lassan ennek is örülni kell. Mostanában annyi szánalmas filmplakátot látni. ( Mondjuk a tagline sokat elárul a koncepcióról: " The harder the life, the sweeter the song." uuuáá )
süti beállítások módosítása