HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Armored bemutató

2009.12.04. 21:02 rolo tomasi

A mai napon mutatják be a tengerentúlon az Armored  című pénzszállítós akció-thrillert , melynek hazai hírértékét az emeli,hogy a filmet  Antal Nimród rendezte.

A Kontroll (2003) nemzetközi sikerei után L.A.-ban letanyázó magyar filmes  2007-ben debütált a Vacancy (Elhagyott szoba) című kamara-horrorral, melyben Luke Wilson és Kate Beckinsale fogócskázott néhány Norman Bates követővel, egy kellően feszült és klausztrofób, ám összességében felejthető másfél óra erejéig.

A film derék módon hozta az elvárásokat, viszonylagos sikerei elégségesnek bizonyultak ahhoz, hogy Nimród kalandtúrája tovább folytatódjon Hollywoodban és hosszú idő után ismét magyar rendező kerüljön a az amerikai filmgyártás élvonalába.

A második film mindig fontos, egy esetleges siker esetén klubtagsággal jár és garantált megbízásokkal a következő évtizedre.
Az Armored, az ajánló alapján nem tűnik különösebben nagy durranásnak, pénzszállítók (Matt Dillon, Jean Reno, Lawrence Fishburne, Amaury Nolasco) gyepáljlák egymást a hőn áhított szállítmányért.

Az előzetes kritikák is  gagyi történetnek titulálják a nyersanyagot, alibizésről és klisékről írnak, ám mi nem hiszünk nekik! Nemcsak azért mert az ismert nemzetközi  filmportálok gyakran felületesen szemlélik az európai rendezők munkáit, hanem azért is mert az erős közepesnek ítélt Vacancy-ben is volt már valami átlagtól eltérő, jellegzetes íz amit nevezhetünk mondjuk Alfred Hitchcock utánérzésnek is, de  legyen a meghatározás inkább a „magyar-para”.
Nos, hát szorítsunk együtt Nimród sikeréért, hiszen egy valóban tehetséges hazai filmesről van szó, aki legközelebb már Predators c. filmet dirigálja,  -ismerve a széria előéletét-  valószínűleg nagyobb médiafigyelem kiséretében.

Az Armored hazai bemutatója 2010 jan 28.-án lesz.

Hajrá!

Kapcsolódó linkek:

A film hivatalalos honlapja | IMDb info | Amaury Nolasco interjú

 

3 komment

Címkék: premier kino rolo aromred

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr604578756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_76970 2009.12.04. 21:26:38

Így van. A harmatos trailer ellenére is tuti lesz benne valami, amitől nem lesz b-mozi. Csak vegyék rajtunk kívül is észre :)

rolo 2010.01.05. 21:03:36

Amolyan "it was a great time" interju Nimroddal: http://www.traileraddict.com/trailer/armored/interview-nimrod-antal

rosicky manó 2010.01.14. 18:07:54

http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20100114-antal-nimrod-rendezheti-a-pokember-4et.html Csak érdekességként...
süti beállítások módosítása