HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Popcorn menü

2009.05.25. 15:13 rolo tomasi



A jófajta agyament durrogtatás fontos kelléke a nyári moziszezonnak és a lyukra futás összes kockázatát bevállalva lépten-nyomon magam is belekóstolok az akciófilmes menüsorba. Íme a két legutóbbi eresztés.


X-men Origins: Wolverine

r: Gavin Hood

A magyar filmnyelv által Farkasnak titulált Rozsomák egyértelműen a Marvell állatkert vezérhímje így nem meglepő, hogy a viszonylag magas nívón lefutott X-men trilógia főhőse Gavin Hood (Tsotsi) rendező asszisztálásával kapott egy időn túli gólpasszt, amit a derék szőrmók annak rendje és módja szerint mellé-fölé bikázott. Pedig a bugyuta képregény univerzum viszonylag erősebb történeteit és karaktereit felvonultató mutáns-saga biztos alapnak látszott, de olybá tűnik a "grand finale" ezúttal elmaradt.


A Wolverine mozi furcsa módon, nem színészfronton gyengélkedik, Hugh Jackman lassan két lábon járó kokszreklámmá gyúródik, harap-karmol, elvétve drámázik abszolút korrekt címszereplő. Liev Schreiber (Victor) rutinos sunyi-geci, kihozza a helyzetből a maximumot, sőt mi több minden csodabogár hitelesen teszi a dolgát,talán csak a vérszegény kiscsaj lóg ki a sorból (Lynn Collins). Hőseink a műfajnak megfelelő mennyiségű kalandban akciózhatnak,a látvány néhol műtermes ugyan, de még ezzel se lenne igazán nagy baj, ám a középszerű , kiszámítható forgatókönyv és a dramaturgia silányságai olyan mély sebeket ejtenek a film szövetein, hogy a végeredmény minden jószándék ellenére egy felejthető nyáresti akciólufi, amit jó szívvel sem rajongóknak sem laikusoknak nem ajánlanék fárasztó üressége és bosszantó szereptévesztése miatt.

A vállalkozás természetesen a pénztáraknál tarolás így az alkotók már vasedényes Magnetto eredet sztoriját latolgatják.

Kapcsolódó linkek:

A film hivatalos honlapja | A film IMDb lapja

Fast & Furious

r:Justin Lin

A széria első három része egy sor olyan elemet felvonultat, amit rühellek a gyártósoron készült szakácskönyvből kidekázott akciómozikban. A csillogó autócsodák és a kilóra mért muffok felveztésén túl a Halálos Iram -immár hagyományai szerint- semmilyen filmes erényt nem villant fel, arrogáns, tolakodó, ízléstelen jelenetek halmaza bűn rossz zenékkel fűszerezve.


A sorozat legújabb részére sikerült összetrombitálni az első rész plakátfiúit, Vin Diesel és Paul Walker újra együtt égetik a peres gumikat. A pehelysúlyú tajvani rendező Justin Ling következetesen kerül minden eredetiséget, az előző részek használt alkatrészeiből összeácsolt folytatás nem több mint egy szerelmi drámával és gengszter-rendőr cimbizéssel nyakon öntött klisé halom, melyet a csili-vili tuningcsodák és a viszonylag magasabbra kapcsolt tempó sem ment meg a dögunalomtól.
A koncepció elcsépelt, az együgyű sztorit valószínűleg egy közös kávézás alkalmával dobták össze az illetékesek olyan minimalista módon, hogy a filmben egy értelmes mondat nem hangzik el.

Az alufelnis-bontós szakértő törzsközönség gondolom így is jól szórakozik majd, ám aki az autós üldözések lekövetésénél és macsós böffentéseknél többre vágyik az bátran hagyja ki ezt a darabot így spórolva magának értékes 90 percet.

Kapcsolódó linkek:

A film hivatalos honlapja | A film IMDb lapja

 

 

 

2 komment

Címkék: film mozi kino fast furious x men originswolverine

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr184578649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2009.05.26. 18:43:15

Néha eszembe jut, mi lett volna, ha Vin Diesel nem 12o kilós,kigyúrt és kopasz. A Pitch Black után még akármi is lehetett volna belőle, a Sundance fesztiválon is volt valami emlékezetes szereplése, forgatókönyvvel, asszem. Aztán most meg hm.

rolo tomasi 2009.05.26. 20:09:43

Bezony,rövidfilmet írt meg rendezett még Ryan közlegényes kiugrás előtt.Sok szarba belelépett azóta..sebaj 2011-ben ő lesz Hannibal a hóditó,saját rendezésben.
süti beállítások módosítása