HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

"Különleges" étkezési szokások 1. ÁLLVA ENNI

2009.05.18. 22:24 toszi

Nem, nem arra gondolok amikor veszel a hentesnél a piacon 60 deka sültkolbászt, s azt a lecsavarozott lábú "álló asztalnál "4 szelet kenyér és fél liter akármilyen szénsavas folyadék kíséretében ledöntöd...és még csak nem is arra, amikor kutya futtában "befigyel" 2 sajtburger...sőt előkelő állófogadások piperkőc ételeire sem.

Hanem arra megmagyarázhatatatlan jelenségre, amikor hazaérve úgy hajnali 3 tájékán, állsz a konyhában a hűtő előtt, kinyitod...és feteszed magadnak a kérdést: mi a szart egyek?


A tegnap vacsora: 
magvas biokenyér, szegedi csípős házikolbász, teavaj, téliszalámis medve sajt, paprika, szőlő


Aztán valamennyi lehetőség a konyhapultra kerül, pedig ott az asztal, csak 5-öt kell lépni, de nem...Te állsz a szalámi és a sajt felett, kezedben a nagykés és jóízűen faltozol, vagy csak tömöd magadba. Így enni persze alapból nem lehet szépen, mert ilyenkor az ember az asztalhoz ülés kizárásával gyakrak(mindig) feleslegesnek tartja a kultúrált megterítést is.  Jómagam ipéldául ilyenkor kizárólag késsel és vágódeszkaával operálok, s tányér helyett a felvágottak eredeti csomagolását használom. Alufólia, zsírpapír, műanyag zacskó...

Arról nem is beszélve, ha a hűtőben lapul a hideg babfőzelék...na azt lehet csak igazán.2 lábon fogyasztani. Kanál elő! Állva konyha közepén lábosból.


Én nem mondom, hogy guszta látvány...anyám meg egyenesen visított amikor "zacskóból" ettem, de van az a pillanat, amikor nem érdemes egyetlen tányért sem összekoszolni.


És palacsintát enni sütés közben?

Vagy elcsenni egy még forró fasirtot, csak az íze "végett"...még ebéd előtt?

Esetleg a frissen sült sütemény széle?

Befőttet üvegből?

Piskótatészta maradékát, még nyersen?

Te mit eszel állva?

25 komment

Címkék: toszi silo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr464578647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_51532 2009.05.19. 08:17:36

Gyümölcsöt fájáról, bokráról enni nagyobb kihívás. Minden egyes szemért meg kell küzdeni, főleg, ha valami tüskés fáról, bokorról eszed. Na, ott aztán nyoma sincs a komfortérzetnek, meg a fogyasztói társadalomnak. Meg kell küzdeni madarakkal, hangyákkal, tűző napsütéssel. De simán megéri.

praecursor 2009.05.19. 09:01:35

Egy jó cseresznyézésért képes vagyok fára mászni, de No.1 a lángos is a kis "talponállós" helyeken-szigorúan állva; amikor tokától bokáig tejfölös leszel, na az mindent visz. ;)

palomablanka 2009.05.19. 09:19:15

Fornettis pogácsákat zacskóból! Menetközben, állva az utcán, buszmegállóban a buszra várva. Mert olyan rafináltak, hogy a buszmegálló mögött van a bolt. Aztán az ember, hogy gyorsabban múljon az idő bemegy és vásárol.

Ismeretlen_120744 2009.05.19. 09:22:38

Jut eszembe még! Aprósütiket! Ha szedem ki a tepsiből még forrón egy-kettő mindig eltörik! Hamm!:-)

Ismeretlen_4651 2009.05.19. 09:26:17

Én úgy értelmeztem, hogy csak az otthoni terep a kérdés. így: palacsinta forrón, sütés közben; főzés közben a nyers húson kívül mindent (sajt, vaj, zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, stb.) "kóstolgatok", kész süteményt, fagyit, lekvárt azonnal ellenőrzöm és amiről nagyon akarok, de nem tudok lejönni az a tejszín kortyolgatás a dobozból.

Ismeretlen_76916 2009.05.19. 09:27:33

Fagyi! Sütéskor nyers tészta! Teázni szoktam még telente állva, popómat felbiggyesztve a radiátorra, mondhatni mindkét irányból sütögetem a bélcsatornámat. :-)

rosicky manó 2009.05.19. 10:38:17

Szerintem a kolbács ilyenkor az alapvető élelmiszerek közé növi ki magát.

Ismeretlen_58558 2009.05.19. 12:09:36

Én a levest eszem gyakran állva. Megmelegítem, bele tányérba, amíg melegszik a főfogás, addig szépen belapátolom. Kár leülni érte. Egyébként a nálad felsoroltak közül minden megy állva.

Ismeretlen_67331 2009.05.19. 13:22:17

jaj de jó végre valaki! Én mindent szoktam..kajamaradékok a hűtőből kanállal, kolbászt akár harapva is...És persze mindent (főleg kelt tésztát) alkotás közben is..

veroska · http://www.pallas70.hu 2009.05.19. 13:43:18

lángos a Balaton-parton egy zsúfolt talponállóban, mellé egy jó hideg kisfröccs! Palacsinta ugyanitt, amiből folyik ki a túrós töltelék... nyammm

zack · http://autostat.hu/ 2009.05.19. 14:13:15

Nyers rákot mustárral. Mindenki hülyének néz, de egyszerűen imádom. Állva, mivel a kertben jó enni

vikancs · http://autostat.hu/ 2009.05.19. 14:34:10

Joghurtot, a konyha közepén, a hűtő előtt...két falat az egész, azért felesleges leülni!

bombabay · http://autostat.hu/ 2009.05.19. 15:23:34

A savanyúságok különböző változatai: kovászos ubi, savanyú ubi, csalamádéból egy darabot csipni...

Ismeretlen_73488 2009.05.19. 15:30:49

levest. pizzát. túrórudit. mindent.

Ismeretlen_88813 2009.05.19. 16:01:08

Állva elkészíteni a szendvicset a műanyag csomagoláson, majd azonnal elfogyasztani. Esetleg hideg bármilyen tésztát. Van amikor az ember tényleg nem akar leülni az asztalhoz...

Mari 2009.05.19. 18:26:43

Nemtom mi lesz a poszt folytatása, de az én perverzióm a kézzel evés. Valahogy úgy jobban esik.Mármint, ha lehet, vagyis megfelelő állagú az étel. Sajnos csak szűk családi körben megengedett, illetve amióta gyerekek születtek, ott sem ildomos...A gyerekem legalább ismerje az illemet, ha már én nem.

judit16 · http://www.renovalom.hupont.hu 2009.05.19. 19:24:35

Mangalicafesztiválon kolbászt zacskóból harapdálva... De egyébként bármit bármikor, pl friss kenyeret a hajóállomáson párizsival felváltva harapva... Sokkal finomabb, mint normál körülmények között.

Pogi 2009.05.19. 20:54:34

Bajai kenyérgyár előtti kis boltban vásárolt tejfölbe a friss kiflit tunkolni, a kocsinak dőlve.

Mocsok 2009.05.19. 21:19:43

Szerintem a Disznóvágáson a Nyers kolbász, főt máj, friss tepertő és stb... Kóstolása viszi a pálmát:)

Ede the Great 2009.05.19. 22:08:18

Ugyanazt amit te,de én lusta vagyok elővenni a vágódeszkát is. Csak úgy simán a pulton szeletelek, bár ez inkább darabolás :o)

Ismeretlen_84137 2009.05.20. 05:47:08

A húsleves / kocsonya leszűrése után a fazékban maradt jóságokat állva a legjobb elfogyasztani.

bubo 2009.05.21. 19:26:02

Mimke! Végre valaki! A kelt tészta nekem is nagy szerelem :) És a nyers kolbi hús is. Amúgy mindent mindennel, ropi májkrémmel és lekvárral, esetleg sajtkrémmel. Felvágott papírból szájba penderítve, mackósajt kis sztaniollal fűszerezve, kolbász szigorúan harapva és bármi ami főtt hidegen is.

Fritz · http://reanimatio.wordpress.com 2009.06.10. 20:00:38

én maradék konzervekből [kukorica, hering, sólet, stb.] meg felvágottból, kolbászból szoktam összedobni ezt-azt, de igen, azt pl. kötelezően az emeleteságy tetején, lábat lógatva. amúgy nem csak hajnali a kérdés. én pl. menza után [amiből csak két kanállal ettem, mert undorító volt] hazajövök háromkor, és kifosztom a hűtőt. legutóbb édes háztartási keksz volt libamájkrémmel és mogyorókrémmel. :] meg az iskola előtti szederfa alatt állni, és potyogtatni a számba az éretteket, éretleneket. a társaság meg hülyének néz. nem tudják, mit hagynak ki :D

Fritz 2009.06.10. 20:02:18

ui.: gyenge pont még a húsleves szűrése, ha megengedik a többiek, mert a leveshús 10 perc alatt eltűnik bennem. az egész mindenség. állva, az asztal fölött görnyedve.

Láma · http://lama.blogsite.org 2010.02.20. 17:06:19

Miért kell a hűtőből a konyhapultra kipakolni? Hülyeség! Kissé hajlott testhelyzetben én simán eszek a hűtőből! Igen! Egyenesen a rácsról, vagy a lábosból. Igen! Hajnali kettőkor!
süti beállítások módosítása