Nem, nem arra gondolok amikor veszel a hentesnél a piacon 60 deka sültkolbászt, s azt a lecsavarozott lábú "álló asztalnál "4 szelet kenyér és fél liter akármilyen szénsavas folyadék kíséretében ledöntöd...és még csak nem is arra, amikor kutya futtában "befigyel" 2 sajtburger...sőt előkelő állófogadások piperkőc ételeire sem.
Hanem arra megmagyarázhatatatlan jelenségre, amikor hazaérve úgy hajnali 3 tájékán, állsz a konyhában a hűtő előtt, kinyitod...és feteszed magadnak a kérdést: mi a szart egyek?
A tegnap vacsora:
magvas biokenyér, szegedi csípős házikolbász, teavaj, téliszalámis medve sajt, paprika, szőlő
Aztán valamennyi lehetőség a konyhapultra kerül, pedig ott az asztal, csak 5-öt kell lépni, de nem...Te állsz a szalámi és a sajt felett, kezedben a nagykés és jóízűen faltozol, vagy csak tömöd magadba. Így enni persze alapból nem lehet szépen, mert ilyenkor az ember az asztalhoz ülés kizárásával gyakrak(mindig) feleslegesnek tartja a kultúrált megterítést is. Jómagam ipéldául ilyenkor kizárólag késsel és vágódeszkaával operálok, s tányér helyett a felvágottak eredeti csomagolását használom. Alufólia, zsírpapír, műanyag zacskó...
Arról nem is beszélve, ha a hűtőben lapul a hideg babfőzelék...na azt lehet csak igazán.2 lábon fogyasztani. Kanál elő! Állva konyha közepén lábosból.
Én nem mondom, hogy guszta látvány...anyám meg egyenesen visított amikor "zacskóból" ettem, de van az a pillanat, amikor nem érdemes egyetlen tányért sem összekoszolni.
És palacsintát enni sütés közben?
Vagy elcsenni egy még forró fasirtot, csak az íze "végett"...még ebéd előtt?
Esetleg a frissen sült sütemény széle?
Befőttet üvegből?
Piskótatészta maradékát, még nyersen?
Te mit eszel állva?