HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Bicikli...bicikli...

2009.04.06. 09:07 toszi

Nyilván minden leendő szülőben legalább egyszer átvillan a gondolat, hogy ha majd arra kerül a sor és a gyermeknek meg kell mutatni mi a zene, akkor majd kap Rolling Stones-t, meg Blur-t. Aztán amikor megszületik a gyerkőc elkerülnek az alapvetések...apuka mégsem a Paradise City-vel altatja a csemetét és ha a nagyihoz gurul az autó, nem feltétlenül a a Highway to Hell üvölt a kétszer 50 wattból.


Mert a gyerek, ha tetszik, ha nem néha azért felülírja a szülői akaratot. Nálunk pl. Axl Rose sehol nincs Halász Judithoz képest, de még Liam Gallagher se tudja megszorongatni az Alma zenekart. Így tehát az "Óriási" óvodás/bölcsődés tagozatának szombat délutánja nem a rock and roll, hanem Gryllus Vilmos jegyében telt.
A Gazdagréti Közösségi Ház "öléggé" családias hangulatú doboz épület a Szomszédokból elhíresült lakótelepen , de az egy gitáron előadott bűbájos dalocskák testközeli élvezetére teljesen megfelelő. A közönség hálás, minden dalt fejből nyom...Vilmos Bácsi (?) pedig remekül köti össze rövid kis történeteivel az egyes dalokat.
Igaz "one-man-show".



Megjegyez felnőtt fejjel persze a legjobb az egészben, hogy hallhattuk azt ami a cédékről kimaradt, mert a hanghordozóról is lejön ugyan a sztori, de így...elmesélve, megénekelve, "szájba rágva" alkot teljes, kerek egészt.

 

 

Csalán és bogáncs dal


Aki teheti egyszer vigye el a kicsiket. Megéri. Óriási ha mondom.


Utóirat:

A előirányzott 60 perces műsor élvezeti értékét még az sem csorbította, hogy a program végére lágy kakiszag lengte be a termet, elvégre James Hetfield is volt pelenkás...azt mi lett belőle.

 

3 komment

Címkék: koncert gyerekek bicikli toszi gryllus

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr724578632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lam · http://www.clusterone.hu 2009.04.16. 21:41:00

Én azért még nagykorában is inkább Buda Gábort ajánlom egy gyereknek példaképül, mint a sültparaszt Liamot :) A gyerekzenék jók. Punk majd lesz középsuliban.

Ismeretlen_53952 2009.04.16. 22:45:31

Ha már Buda Gábor/Alma zenekar. Érdekes, hogy a klasszikus "Happy Birtday" helyett és a Halász Judit féle "Boldog születésnapot!" (zene&szöveg: Bródy/1986) mellett szerintem az egyetlen zenekar aki képes volt egy nagyszerű, dalolható, fülbemászó születésnapos dalt összehozni. A lányom 5 éves születésnapján le se lehetett keverni :) http://www.youtube.com/watch?v=hi3pbtrqy70

Lam · http://www.clusterone.hu 2009.04.20. 14:02:01

Jaja, decemberben az enyém is (akkor épp 3 év alatt) végigpogózta az első sorban az egyik koncertet, egyszerűen gyönyörű volt :) (Bródyval meg amúgy is jóban vannak, a kicsik generációjának az ő 'Helikoffer'-jük lesz A 'Helikoffer'--és még jó is, mmint a verzió.) More power to Alma.
süti beállítások módosítása