HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trailerpark

2008.06.23. 15:30 rolo tomasi

Alant egy kis mazsolázás a 2008-as filmév néhány érdekesebb darabjából.

The Curious Case of Benjamin Button
rendezte:David Fincher


Kezdjük egy felettébb izgalmas produkcióval. Az amerikai nemzeti kincs, F.Scott Fitzgerald (A nagy Gatsby) meghökkentő novellájából készített filmet David Fincher az idei karácsonyfa alá. A pihent agyú alkotók egy olyan emberről sztoriznak nekünk aki, szembeúszva a természet könyörtelen törvényeivel visszafelé halad a jól bevált csecsemő-öregember életúton aggként születik és kisgyermekként öregszik meg. A regény egy igazi love-story ahol hőseink szerelmi életét e furcsa genetikus baleset nehezíti, az öreg bácsi-csitri kapcsolatból nénike-kisfiú felállásig haladva. Brad Pitt és Cate Blanchet domborodnak a főbb szerepekben és az egész alapja Fincher különleges koncepciója ami páratlan moziélményt sejtet.
Az ajánló utolsó kockája pedig ...

Hivatalos honlap / Imdb.com info


Tropic Thunder
Rendezte: Ben Stiller
Hazai bemutató: 2008. augusztus közepe

Speedman (Ben Stiller) akciósztár, aki soron következő filmjében dzsungelharcosként küzd valahol a gonosz sárgák ellen. Partnere az ünnepelt sztár Jack Portnoy (Jack Black) és az ausztrál karakterszínész Kirk Lazarus(Robert Downey Jr.) aki a castingnak köszönhetően kénytelen színesbőrű karaktert játszni.

A forgatás természetesen valósággá válik, a gárda éles helyzetben is bizonyíthat. A színészklisék kifigurázásán be kell szarni, Robert Downey Jr. valószínüleg elviszi a hátán a produkciót, rég röhögtem ennyit előzetesen.

Hivatalos honlap / Imdb.com info

Burn After Reading
Rendezte: Ethan és Joel Coen

Hazai bemutató: 2008. szeptember

A csúcsrajáratott tesók új filmjében egy FBI ügynök memoárjai kerülnek avatatlan kezekbe. Az pénzszagot fogó konditerem tulajdonosok piacra dobnák a szajrét és kezdődhet is a körbe szivatás...hullanak a fejek. Vérbeli Coen komédiát orrantok...

Nívós gárdát is igazoltak mozijukhoz, minőséget sejtető a lista: Brad Pitt, George Clooney, Tilda Swinton, Francis McDormand és John Malkovich.
A piros pont pedig már beírva a gyönyörűen retrós moziplakátért.


Imdb.com info

Choke
(Cigányút)
Rendezte: Clark Gregg
Chuck Palahniuk már írt egy nagy amerikai kultregényt, a Harcosok klubját melynek David Fincher féle moziverziója sem sikerült rosszul.
A Cigányút című legújabb Palahniuk adaptációban Sam Rockwell viszi a prímet egy Victor Mancini nevezetű szexfüggő életművész bőrébe bújva, aki édesanyja kezeléséhez fulladásos halált szimulálva próbál pénzt szerezni.Jól hangzik, nem? Idegbetegek, go-go girl-ök és modern társadalmi moralizálás várható szeptember végén a mozikban. Talán valami szobrot is adnak végre a Föld legjobb karakterszínészének.

Hivatalos honlap / Imdb.com

The Dark Knight
Rendezte: Christopher Nolan
Hazai bemutató: augusztusban
A velejesen újragondolt széria második felvonásában érkezik a főgeci Joker (Heath Ledger) és a denevér jelmezes milliomos Bruce Wayne (Christian Bale) s végre fajsúlyos ellenfélel meccsezhet a Nolan által helyrebillentett világban.
Tom Cruise kis feleségét kirúgták (nem borulunk gyászba) így Maggie Gyllenhall ül Batman ölébe a folytatásban. A cirkuszba beszáll még Harvey"Kétarc" Dent (Aaron Eckhart) és az első részben már közreműködő Gary Oldman, Morgan Freeman és Michael Caine.
Ledger halála várhatóan csörgeti majd a pénztárgépet ám amit az ajánlókban eddig láttunk az abszolút patentnek tűnik.


Defiance
Rendezte: Edward Zwick
Hazai bemutató: 2008. karácsonya

Az epikus cukrosbácsi Ed Zwick (Blood Diamond) újabb hőstörténettel áll elő, mely jelen esetben valós eseményeket dolgoz fel, így a mindig hálás 2.világháború a téma.
Az alapanyag Nechama Tec regénye a Bielski testvérek ellenállásáról szól, akik összefogták a gázkamrák elől elbújdosó zsidó családokat és egy erdei erődöt ácsolva szembefordultak a náci hordákkal. A törikönyvek apróbetűs szekciójából akcióhőssé emelkedő fő partizánt az azbeszt keménységű Daniel Craig alakítja, akinek mi minden körülmények között örülünk.
Van még Liev Scrheiber és Jamie Bell is, na és persze lesz szerelem, sírógörcs és vérmaszatos ölelkezés, de a gyermekkori ellenállós filmek romantikája mégis kiváncsivá tesz és a kellemes akcentus parádé is felcsigázott.

Australia
Rendezte: Baz Luhrmann
Hazai bemutató: 2008. november
avagy
"Elfújta a szél Reload" novemberben...
A Moulin Rouge rendezője monumentális darabbal tér vissza. A kuplémozik tájékáról a nagyívű klasszikusok felé elmozduló filmes egy háborús-szerelmes filmet forgatott hőn szeretett hazájában melyhez Nicole Kidman és Hugh Jackman asszisztálnak. A tagadhatatlanul tehetséges rendező beígérte ,hogy filmjével visszatér a romantikus kaland-drámák kora, melyhez sok szerencsét kívánunk neki.

4 komment

Címkék: film mozi kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr144578405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2008.06.23. 16:18:11

azt magam is birom, nagyszerű hallgatni mikor az angol/amerikai színészek direkt akcentussal beszélnek. különös a pikantéria mikor szlávos az akcentus, mint a fenti "defiance" mozinál. azért egy kérdés felmerült bennem: mit veszítene egy mozi, ha pl. daniel craig nem így beszélne? avagy mi a jelentőssége az akcentusnak?

cornell 2008.06.24. 12:54:05

Na itt lesz pár amiért elmegyek moziba is!

m.a.é.t. menyét · http://brodaz.freeblog.hu/ 2008.06.24. 15:06:41

Hmmm Köszi az összeállitást! Ez talán kimaradt: http://www.imdb.com/title/tt0831887/ http://movies.yahoo.com/feature/thespirit_flash.html http://youtube.com/watch?v=aq1y735Kwq0

Mari 2008.06.24. 15:50:34

Robert Downey nagyon viccesen néz ki, nem ismertem volna fel. Amikor átfutottam a képeket, gondolkodtam, hol láttam ezt a bánatos/elszánt néger színészt ? Köszi !
süti beállítások módosítása