HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

COVERZ

2008.03.19. 23:40 rolo tomasi

Az új R.E.M. lemez apropóján villant be, hogy egy "tíz legbénább borító" lista összeállításához még nyavalyás kutatómunka sem szükségeltetik.

Évtizedekre el vagyunk látva alapanyaggal akkor is, ha a pofátlanul könnyű célpontnak bizonyuló Bukarest-Budapest-München tengelyen garázdálkodó Schlager-gyárakat kitakarjuk a látótérből. Persze egy-egy undormány megítélésében felmentést adhat az adott koncepció, a dizájn' szerves összefonódása a zenével, vagy a vegytiszta polgárpukkasztás. A következő tíz borító szemrevételezésénél azonban ha lennének is ilyen szempontok, azokat fedje jótékony homály…

Rudy Ray Moore: This Ain't no White Christmas!

Richard & Willie: Funky Honky, Nasty Nigger 

Néhány katonai behívóba csavart mariska elpöfékelése előtt/után, de mindenképpen a hetvenes évek Amerikájában járunk.

Mindkét műalkotáson a tabudöntögetés díszpintyeivel van dolgunk, bár a Blaxploitation és a  "Mély Torok" már megágyazott a terepnek. Moore-éknál bizonyára sokan felhelyeznék a csúcsdíszt, de a Richard&Willie féle bizarr bábozáshoz még a rámenős Shaft sem szívesen asszisztálna!

Aerosmith: Big Ones 

 Europe: Final Countdown

A píszí jegyében most következzenek rózsaszínű, milliomos rokkerek.

A Europe a Hoth-rendszerből próbálta magát az örökkévalóságba ágyúzni. Akkoriban ez volt a rockdiszkó, és a frizurában erős Svédek  még a borítón sem tudták eldönteni melyik ligában is játszanak. A légkalapács best-of-ja pedig többet érdemelt volna a "Tündér Lala" bluebox technikáját idéző, cikcakkollós megoldásnál.

A betűtípusért jár az extrafüles mindkét menedzsmentnek.

 

Marshmallow Coast: Ride The Lightning + Part Chimp: I Am Come

Nyilvánvalóan mindkét mű a neoprimitiv jegyében fogant. Szembeötlő a jégrianáson totyogó szarógalamb letisztult infantilizmusa. Valójában sirály(?) és villám, mer' mint a cím is mondja Ride The Lightning ugye. A humanoid szorításában vergődő pikkelyes vadkan/mini T-Rex pedig elfojtott gyerekkori agresszióra, fantasy függőségre és az ICO filctoll nemzetközi bevethetőségére utal. Mérget rá, hogy mindkét banda Lo-Fi vagy noize…

Christian Crusaders (with Al Davis)

Country Church

A testes férfiút elnézve a Crusaderek imái meghallgattattak, majd bőséges áldásban részesíttek. És Bizony hajszál híja hogy a szimmetriára törekvő kompozíció nem borul egy éktelen puffanással balra. A Country Church hetvenes évek hazai panelromantikáját tükröző poster-tapéta hátterét, akár szegénységi fogadalom is szülhette, de az atléta-garbó kombó ilyetén való viselete az úr ellen való cselekedet.

A betűtípus azonban mindkét esetben erős 3-as. Hallelujah

Jose Angel

Rulli Rendo

Ahol táncdal és disco tartja kézfogóját, ott bizony bármi előfordulhat. Rulli Rendoéknak stúdióra még csak-csak futotta, de beállításkor már a fotós és a díszletező is tojt a fejükre. A bizonytalan mosoly és az esetlen tánclépés azonban váratlan lendületet kapott kéztájékon, a blende nyitva hagyásával. Jose viszont a bohémságtól látszatától is megfosztotta rajongóit.

Mind a ruha, mind a bútor anyagválasztása értékelhetetlen, ráadásul emberünk teljesen nyilvánvalóan sofőrbarna!

Lazán kapcsolódó mozgóképek

Rulli Rendo és zenekara ropja (Rulli lábmozgásban erős)

Dolemite! Starring Rudy Ray Moore

 Jose Angel

2 komment

Címkék: zene kritika korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr454578356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2008.03.20. 18:58:42

Nagyon jók! Azon gondolkoztam, hogy a Richard és Willie albumon a nevek a bábukra utalnak, vagy a két személyre a címlapon. Ha az utóbbi, az az igazán kinky. José Angel meg úgy néz ki, mint Ron Jeremy bajusz nélkül :) L.

toszi 2008.03.21. 08:38:52

A Christian Crusaders borítón olyan a testes srác, mint Hurley a Lostban.
süti beállítások módosítása