HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

COWBOY

2008.03.14. 10:22 rolo tomasi

Barkácspopnál arra mindenképp érdemes ügyelni, hogy legyen nálunk pár bika százas-szög meg félkezes-samu.

„Nemis”. Inkább szeghúzó kalapács. Ha zörög, netán lazul az illesztés, csak bumm! Ha már időt és energiát nem kímélve összehordtunk mindent, mint a szarkák, legalább a finisben ne boruljon a lábunkra a sok csillogó fux. A Kaliforniai Toy Gun Cowboy is valami hasonlóval próbálkozik, méghozzá meglepően hatékonyan.

Diszkrét - hol elektronikus, hol élő - alapokra pakolják a gitár és szintetizátor grúvokat, majd mint az őrült, vicces vokálokkal, szövegfoszlányokkal és szintetikus prüttyögésekkel effektezik az egészet. A hangszerparkba rezesbandától kezdve, harmonikán keresztül az ütvefúró is simán belefér. Az ének pedig többnyire egy vödör mélyéről jön, ha épp nem csecsemőgőgicsélést loopolnak (Chatbox). Így a végeredmény nem is lehet más, mint egy ironikus hangkollázs, amelybe még néhány potenciális sláger is belefér.Ja kérem, ha valaki a Beck, vagy a Bran Van 3000 által kitaposott ösvényen riogat, akkor ez szakszervezeti minimum.


Még az elején letudva az udvariaskodó körök, aztán jöhet a táncra ingerlő Throwing Down sufni-countryja, vagy az Everyday Activities naiv gitárpopja. Az I've gotta do something már igazi nagypályás elektro, ami miatt divatos bandák egész sora taposhatná sírva a bőrnyakkendőt. A Bagman vicces Hammondja pedig Tamási Zdenko legjobb pillanatait idézi. A hetvenes évek legfoglalkoztatottabb gyerekfilm-zeneszerzőjével való párhuzam már az infantilis borító kapcsán is helyénvaló. Igaz itt most nem ugrifülesék, hanem Chuck Jones és a puhuló Jack La Motta meccseltek egyet a fénymásolóban.

 

Az alapvetően jóizlést és humorérzéket árasztó lemez résein csak időnként hullik a forgács, és a sok ergya maszatolás végül egész magávalragadó eleggyé áll össze. Sokadik hallgatásra pedig már a méltán rosszemlékű vocoder csatasorba állítása miatt sem vonatnám be tőlük az ipart.

Kapcsolódó linkek

http://www.myspace.com/toyguncowboy

http://toyguncowboy.com/

2 komment

Címkék: zene kritika lemez korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr64578354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2008.03.14. 14:03:24

Igazi zenei kavalkád, nekem ez tetszik tnx

Ismeretlen_72212 2008.03.17. 11:06:16

számomra az is élményszámba ment, amikor a 2007-es évösszegzésből kiderült, h rajtam kívül vki más is emléxik a bv3-re / követi a munkásságukat:DDD - ennek a bandának meg igen meggyőző az enyiműrje, úhho köszi!
süti beállítások módosítása