HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Európa kemping

2008.03.02. 22:00 rolo tomasi

Kedves koncertjáró barátaim!

***

Jobb helyeken már februárban csöpögtetik a 2008-as zenei fesztiválokról az előzetes információkat, foglaljuk nagyjból össze eddig mit tudunk.

Azt már igen,hogy az 5+1 naposra karcsúsodott SZIGET fesztivál elhozza nekünk az R.E.M.-et az Iron Maiden-t és a Die Arzte-t.

Más fesztiválhír itthonról még nem nagyon szivárgott ki, Sopronba áttévedhet egy-két illusztrisabb kompánia, de szerintem a VOLT hazai előadókkal is kifejezetten kellemes élményt nyújtott a korábbi években. A tavalyi siker után a Lacoste pólós Balaton Sound-ra is várható egy-két elektronikus nagyágyú.

Sziget-2007 (foto:Balogh László, Corbis)

Azért megint eszembe jut a 2007-es horvát lakótelepi kirándulásunk apropóján (Radar Festival), hogy szívesen vennénk ha itthon is elterjednének az egynapos minifesztiválok, amihez nem kell se sátor, se túlélőkés arról nem is beszélve, hogy a huzamosabb bevetéstől nem lesz az embernek akkora a mája mint egy import libáé.

Persze ettől függetlenül egy 3 napos „rock-weekend”-et egészségügyileg még be tudunk vállalni, itt az ideje hát ,hogy szétnézzünk mi az európai kínálat idén nyáron.

Ugyan korán van még a teljes programhoz, de egy-két helyszín már most komoly névsorral kecsegtet. Közelsége miatt kedvenc terepünk Ausztria.

Reading-2007

Az elmúlt 4-5 évben kötelező gyakorlattá vált a részvétel egy-egy osztrák fesztiválon, ahol a sör 1000 forint ugyan de a profi szintre fejlesztett parkolóban fogyasztás megkímélheti pénztárcánkat. A magyar-osztrák határon fekvő Hortobágy-szerű tarackon, istentelen hangerejű rock/metal felhozatal fésüli hátra a sérót minden júniusban és idén több meghökkentő visszatérést is tartalmaz a NOVAROCK FESTIVAL menüje. Már most bizonyos, hogy Nickelsdorfban fellép a Rage Against the Machine, a Sex Pistols, az Incubus, Kid Rock, a Motorhead, valamint a Judas Priest, Chris Cornell és a Bad Religion is.

Egy héttel korábban a hagyományosan nagy sajtóvisszhangú  MTV Rock im Park/Rock am Ring fesztiválra lehet csoportosulni Nürnberg határában, ahol a 3 nap alatt komoly előadók járnak a német sör mellé. Többek közt fellép a Metallica, a RATM, Serj Tankian, a QOTSA, és a tavaly összerántott The Verve is.

Könnyedebb szórakozást ígér július közepén a St.Pölten mellett szerveződő 2 napos NUKE FESTIVAL, ahol tiszteletét teszi Lenny Kravitz, a Chemical Bros. és a Gentleman is.

Roskilde-2007

Aki júniusig sem tud várni az már május végén elmehet a holland PINKPOP-ra,ahol a fentiek mindegyike szerepel karöltve a Foo Fighters-el és a Kaiser Chief-el.

Az igazi unicum azonban a belga ROCK WERCHTER 4 napos eseménysora ahova a tervek szerint idén végre mi is eljutunk! Az általában 100 EUR körül mozgó fesztiválbérletekkel ellentétben itt 170 EUR a 4 napos pass, ám az ár/érték arány kellemesen realizálódik ha pillantást vetünk a kínálatra.

A július elején megrendezésre kerülő Werchter-en fellép Neil Young, a Radiohead, Beck, az REM, Moby, a Kings of Leon, The Verve, Sigur Rós, Ben Harper, Roisin Murphy, az Editors, a Babyshambles, a Soulwax és a Band of Horses(!) is. A névsor még így sem teljes, de mindenképp étvágygerjesztő.

Déli szomszédaink is minden évben kitesznek magukért,a novi sad-i EXIT fesztiválról eddig csak jót hallottunk, Paul Weller és az áprilisban nálunk is koncertező Hives már feliratkozott a júliusi újvidéki programba.

A lengyelek is belehúztak, a HEINEKEN OPEN'ER FESTIVAL július első hetére olyan neveket toborzott össze mint a Massive Attack, a Sex Pistols (furcsa leírni), a Beirut és M.I.A.  A Névsor persze mindenütt bővülni fog, érdemes hetente legalább klikkelgetni.

7 komment

Címkék: koncert rolo fesztival 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr834578348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gurkaserpa · www.newkidsontheblog.blog.hu 2008.03.03. 16:22:36

a Balaton Soundra már lefixálták Fatboy Slimet, ha jól tudom

rolo tomasi 2008.03.03. 20:13:30

Strand és Fatboy Slim.Megkockáztatom hogy minden idők legnagyobb magyar nézőszáma lesz ha tényleg jön

toszi 2008.03.03. 20:57:53

Ha ez valóban igaz, akkor már vasalom is a Lacoste polóm...

lobo 2008.03.03. 21:23:34

najó, Toszi, de felfelé, vagy lefelé görbül a krokodil farka? Nekem volt az isztambuli bazárból lefelé görbülős... :) L.

Ismeretlen_83590 2008.03.05. 15:23:49

Újabb fellépők a Szigeten! http://www.sziget.hu/fesztival/hirek/107528.html

Ismeretlen_53952 2008.03.05. 17:19:26

Alakul ez!

Ismeretlen_53952 2008.03.10. 22:49:11

itt vmit megcsípni? http://news.q4music.com/2008/02/festivals_2008.html
süti beállítások módosítása