HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Santa Claus a városba jön

2007.12.06. 00:00 toszi

Már mindenki az igazak álmát aludta, amikor a Mikulás bekukkantott az ablakon. Odabent már csak a kandalló pislogott álmosan. Az Öregúr a kéményhez sietett, rénszarvasszánjával a tetőn leparkolt, majd észrevétlenül a kéményen át beszökött a szobába. Elhelyezte ajándékait a fényesre pucolt cipőcskékben és már ott sem volt. Várta egy másik ház egy másik család. A jók csokit a rosszak virgácsot kaptak…Ti pedig egy rakat olyan videóklippet amiben a jó öreg Télapóé a főszerep.

Persze hogy ne legyen egyszerű a dolog van némi keveredés. Mert december 6-án, Miklós napján csak erre felé dívik az ajándékozás, míg mondjuk az angolszász országokban Santa Claus avagy Father Christmas hozza a karácsonyfával együtt az alá való ajándékokat is, nem úgy mint nálunk: a kis Jézus (Jézuska)! Azért nem akadunk fel ilyeneken, de mielőtt jönne 10 nóta a nagyszakállúval hadd álljon itt némi summázat.

A fentieket figyelembe véve jól látszik, hogy a Mikulás, mint populáris zenei tematika nem igazán, vagy semennyire nem terjedt el Magyarországon. Még a Budapest Tv sztárjelöltjei sem vetemedtek a Santa Claus is Coming to Town feldolgozására, pedig a szorgos kutatómunka eredményeként elmondhatom, hogy ez minden idő legnépszerűbb Télapós dala.

Nézzétek meg a Wikipedián. Csak Fásy Ádámot nem látom a listában. Megfontolandó a dalnak egy külön post…

Persze nem leszek ennyire egyhangú, de ki nem hagyom, úgyhogy most jöjjenek a dalok.

 

Santa Claus is coming to townIsmeretlen kínai előadó.

A Mátrix képi világát "pazarul" meglovagolva kínaiul hallható a nagysikerű szerzemény…sajnos ezen nyelv ismeretének hiányában a szöveghűségről nem tudok nyilatkozni.


The Tractors-The Santa Claus Boogie

Karcos hangú tánczene az igazán széles amerikai country zene tárházából. A dal 1994-ben a Billboard top listáján egészen a 41. helyig jutott.

IDE KÉREM ALÁSSAN KATTINTANI, MERT A SONY NEM JÁRULT HOZZÁ, HOGY...

 

Mariah Carey-Santa Claus is coming to town

Ki ne ismerné Mariah Carey-t a daloshangú pacsirát…a hipermagas C-k díváját, aki már nem tud meglenni legalább 1 rap sztár jelenléte nélkül. Érdekesség, hogy Mariah 2 egymást követő évben is felénekelte a dalt. Nyilván jól ment tőle a szekér, meg kellett ismételni . Kis animáció, vidám hangulat.

 

Brian Setzer - 'Zat You Santa Claus? - Live!

Igazi rockabilly az ágazat mesterétől élőben. Klasszikus boogie riffek, visszafogott gitártépés és az elmaradhatatlan nagyzenekar. Megjegyzem valamire való muzsikusnak legalább egyszer az életben megjelenik Karácsonyi albuma. Nincs ez másként Setzer úrnál sem. „Boogie Woogie Christmas”

 

"Here Comes Santa Claus" by Gene Autry

Ha valaki esetleg nem tudná Gene Autry az egyetlen akinek a Hollywood Walk of Fame-en 5 csillag is jutott. (mozi, rádió, tv, színház, zene) Pont Ő ne öntené dalba Santa-t?

 

Santa Claus Is Watchin You - Ray Stevens

Na még egy country zene hős. Ray Stevens díjai megszámlálhatatlanok. Millió sláger, millió elismerés. Az alábbi dal ezerszer leforgatott dallamra irt egyedi szöveg. Ahogy olvasom, pont ettől zabálják Stevens-t odaát. A video külön gyöngyszem…minimál játék, maximum humor. Hát nem egy Benny Hill a faszi.

 

Hilary Duff - Santa Claus Lane

Ez már a 2000-es évek. A nálunk Télapu címen bemutatott mozifilm egyik betétdala. Hilary Duff pedig igazi tinisztárból nőtte ki magát ex-tinisztárrá. Szintén a Disney Channel-ről akár Britney és ahogy illik…zenél, énekel, filmben játszik. Az alábbi nóta a 2002-ben megjelent Santa Claus Lane címen debütáló albumáról való. Hilary ekkor egészen 15 éves volt.

 

Boyzvoice - Let me be your Father Christmas

A Boyzvoice egy valóban soha nem létezett zenekar…egy norvég film hősei a fiúk. Mivel kellett a promo a hősök néhány helyen felléptek. (csak eszembe jutott, hogy a Lost-ban Charlie bandája pont ilyen zenekar. Driveshaft…)

 

I Believe in Father Christmas - Greg Lake

Ha már hallottatok a King Crimson-ról vagy az Emerson Lake&Palmer-ről akkor hallottatok Greg Lake-ről is. A video hátterében erősen ott van Vietnám és Korea. Persze a Peace&Love&Flower Power korában a télapó is trapézgatyában nyomta.

 

Kovbojok – Télapó

És végül egy igazi magyar csemeg a Kovbojok zenekartól. A két eszement srác produkciójához nem tudok mit hozzáfűzni. A szöveget figyeljétek…nem gyerekbarát!!! 


4 komment

Címkék: zene video toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr154578297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gofri · http://gof.freeblog.hu 2007.12.06. 09:25:18

Ezt is érdemes fontolóra venni... :) http://www.videoplayer.hu/videos/play/114767

zsenya 2007.12.06. 14:54:54

És ez?: http://youtube.com/watch?v=slTYj2h6OfY

toszi 2007.12.06. 17:13:10

Jovi egyébként is iszonyat pozőr, no de itt...iszonyat

rolo tomasi 2007.12.06. 17:20:43

Fodrász a faterja,ő csinálja a haját!
süti beállítások módosítása