HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Mennybemenetel (hanganyag az Óriási rádióban)

2007.10.25. 23:01 zsenya

Kid Rock: Rock 'N Roll Jesus

Kid Rock lemezt venni olyan, mint bármi mást. Kiválasztod, elkéred, leemeled, fogod a pénzed/kártyád azt fizetsz. Esetleg kiválasztod a listáról, klikkelsz, vársz, fizetsz/nemfizetsz.


Kid Rock lemezt hallgatni meg olyan, mint beesni a Lehel piacra, és hurkakolbászt tömni kétpofára mustárral, almapaprikával. Hozzá korsósör, papírtálca és gyöngyöző zsír az álladon. Akkor is el van cseszve a rendelés, ha zöld parizert kapsz, de akkor is, ha szarvasgombát raknak eléd herendiben.
Ha Kid Rockra vágyom, akkor nyakizomerősítő, bólogatós parasztrockhiphoppot akarok. Akkor is át vagyok ejtve, ha helyette Animal Cannibalst kell hallgatni, de a Beastie Boys is elmehet a sunyiba.
Kezdem az elején. Ez a Rock-kölök tiszteletet érdemlően szívósfajta. Tizenegy éves kora óta fröcsög a nagyvilágba, és Istentudja hány ócska dobgépet használhatott le a faterja koszos Michigani pincéjében.

Alig tizenkilenc évesen meg is jelenteti első lemezét. Ekkor azonban a világ, és Amerika még nincs kész egy ZZ Top-on, Johnny Cash-en, Run DMC-n, és Grandmaster Flash-en nevelkedett White trash-re. 1990-ben még vesztésre áll a műmájer Vanilla Ice-al szemben.


A lemezkiadók is szivatgatják rendesen, de szarik bele, és 1998-ban a hatodik(!!!) album végre meghozza sikert. A Devil without a case tizenegyszeres platina csak az USA-ban. Pezsgő, limuzin, luxuskurvák... 2003-ig több mint húszmillió eladott lemez + Pamela.

Pár hete új lemez a placcon. Rock n' roll Jesus.

A Lemezborító fasza minimál, aszondják az AC/DC Back in Black-jére hajaz, és milyen igazuk van. Lemezcím is szimpatikus. Nagyképű, de volt már neki ilyen: The History of Rock (2000). Hát én klikkeltem, mert hiányzott az étlapomról egy kis hurkakolbász. Erre mit kapok? Rögtön az első, címadó számban ugyan megmondja a frankót, hogy ő a megváltó, meg hogy sexdrogrockandroll, de az egészben valahogy nincs elég szufla.  Második szám: irány a templom, itt nincs bunkózás csak hendinhend, meg teltkarcsú vokál. Harmadik: mese a boldog kamaszévekről, a fű, a pia, a csajok, és a zene bűvöletében. Akár be is jöhetne, de Sweet Home Alabama alapokat recitálni (parasztgyerek ide vagy oda) szerintem mára már ciki. A klipesített slágerrel, a So hot-tal végre étlapra kerülnek a csúnya négybetűsök is. De sem ez, sem azt követő Sugar nem javít az összképen.  Vérszegény álcountry, popos keménykedés, fröccsöntött riffek, alibi gitárszólók, és gospel.

Komolyan, mintha a Megasztár hangmérnökei ültek volna az üvegfalon túl, vagy a kisberkes, vagy akárki. Szegény Kid, tudom én hogy világméretű összeesküvés áldozata és a lemezt igazából Szulák Andreának, és az Animal Cannibalsnak szánták.
A végére még beszól Pamelának, (hogy az új csaja feleannyi idős, és kétszer olyan dögös) de azt is csak egy bugizongora mögül meri.
Hallgatáskor a címhez hasonlóan sűrűn emlegettem a megváltót. Részemről köszi, de maradnék a The History of Rock-nál. Ez meg jó lesz kamionosbuliba, vagy Hazzard megyébe, a Duke testvérek (Bo és Luke) biztos örülnek majd...

10 komment

Címkék: kritika korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr73208371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flynn · http://netric.wordpress.com 2007.10.26. 13:08:21

ezt se hallgatom meg akkor :)

Zsenya 2007.10.26. 13:18:38

Miért? Lehet hogy másnak ez az év lemeze :)

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.10.26. 14:29:11

Kicsit olyan érzésem van néha, mintha ecseszett Bon Jovit hallgatnék.
Én is dögös, sárbagázoló zenét vártam...

http://oriasi.freeblog.hu 2007.10.26. 22:58:02

A megjelenés hetében 170.000 példányt adtak el a lemezből...így a Billboard TOP200-as albumlistáján rögtön az élen nyitott.
www.billboard.com/bbcom/search/google/article_display.jsp?vnu_content_id=1003659257

Zsenya 2007.10.27. 07:57:58

Erre számítani lehetett. Pár hónapja Jovi is tarolt. Lehet rá húzni a kamionoskürtöt, mint az állat((:O)

www.youtube.com/watch?v=0hSrivTWugs

rolo tomasi 2007.10.27. 10:29:40

Addig nem fogjátok érteni ezt a zenét amíg nem áll egy csőrös Mack az udvarotokban tele szafaládéval:)

toszi 2007.10.27. 11:29:03

nekem van olyan képem amin csőrös MAC előtt állok...Daytona/Nascar/pepsi400

Mari 2007.10.27. 14:15:16

Tetszik ez a mentegetős- bevezető!! Azért ennyire nem lehet szar. Úgy értem, aki KR cd-t vesz, az kb erre számít, nem ? Ő legalább nem olyan steril szépfiú,mint Bon J. Eddig nem jutott eszembe meghallgatni, de sztem. most nekiállok.:)) Amúgy sem megyek ma sehová---

Mari 2007.10.27. 14:36:16

Tyű, ez tényleg nagyon gyengusz.Asszem nem hallgatom tovább...Bon Jovi, kis hazai Sex Action-ilyenek jutottak eszembe.De a Sex Action dögösebb volt.

Zsenya 2007.10.27. 16:56:13

Hát amint jeleztem is, nem ezt várta a szakvezetés. Legalább a Tommy Lee-t megütötte :))
süti beállítások módosítása