HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Hátra középre, jó lesz?

2007.10.17. 20:41 rolo tomasi

Az alábbi filmek épp megvoltak:
 
bemutató: 2007 nov.1.
 
Az év nagy akció durranásaként beharangozott moziban egy FBI ügynök (J.Statham) akaszkodik össze egy démonizált bérgyilkossal (Jet Li), aki a történet elején kilövi hősünk kebelbarátját majd elnyeli a föld. 3 év múlva aztán felbukkan ismét a Rogue néven futó gonosztevő. Éppen egy jakuza kontra triád maffiaháború közepén, így Crawford ügynöknek lehetősége nyílik  a hőn áhított bosszúra....
A két akciósztár újabb összeeresztése (The One-ban már megtörtént) az ázsiai alvilágban egész ígéretesnek tűnhet, azonban a sehonnani bitang rendező kasztrálta az egész vállalkozást.
Sablon-sablon hátán és mire bemelegednének a dublőrök vége is a filmnek. A záró csavar sem menti meg a mozit,halk lufiként durran a bomba.
A távol-keleti jelenlét ellenére inkább lőfegyver rajongóknak ajánlom, komolyabb dzsiu-dzsitsu nélkül pereg le a 100 perces játékidő. Persze akadnak jónéhányan az akciófilmek táborában akik abszolút ki lesznek elégítve, Jet Li borzalmasan gyenge amerikai pályáján még akár kiugró
alkotásként is könyvelhetjük a War-t.
2 esnél nem érdemel jobbat.

Az ajánlóban minden akciójelenet besűritésre került: IME

Egyébként 2008-ban igazi harcművészeti csemege várható ugyanis a Forbidden Kingdom c. filmben Jackie Chan lesz Jet Li partnere.
 
rendező: Török Ferenc
szereplők: Bodó Viktor, Máté Gábor, Eszenyi Enikő, Nagy Ervin
bemutató: 2007 okt.4.
Nehezen megfejthető mozi lett Török régen várt brókerfilmje, melyben a főszereplőnek (Bodó Viktor) 24 órája van összeszedni a német befektető eltapsolt euróit. Egy kockázatos indiai befektetés révén hirtelen esélyes lesz a hiányzó összeg előteremtése, de az idő nagyon szorít....
Sejthető, hogy az amúgy jó sztorin túl mást is mesélni kívánnak nekünk a bravúrosan fényképezett filmkockák de az igazi tartalom rejtve marad. A külföldi jelentek (Bombay) is megállják a helyüket, magyar filmtől szokatlan profizmussal választott életképekben vezetnek el bennünket az indiai
brókerélet rejtelmeibe. Az Overnight ez mellett izében-szagában is igazi budapesti film a magyar yuppie-k különös világában játszódó belvárosi történet.
Lassú képsorok, súnnyogó poénkodás és Török filmjeitől megszokott érzelmileg nihil atmoszféra lengi át a vásznat. Várható lett volna a feszes történetvezetés, red-bull-tól pörgő karakterekkel, azonban néhol komolyan érezhető az alibizés, többször is időhúzásra játszik a film.
A mozi nagy erőssége a stáb,a színészek szinte minden szerepben remekelnek. Bodó  sármőrségének puhasága szó szerint érzékelhető ugyan, de Máté Gábor(főnök), Eszenyi Enikő (szextitkárnő)  és Vajda Vilmos (poénos kolléga)  egyaránt tündökölnek szerepeikben.
Nehezemre esne lehúzni az alkotást, hiszen a Moszkva tér és a Szezon nekem nagy kedvencem, de tény hogy itt most kevesebbet kapunk.  Szó sincs arról, hogy szar film lenne de a nemzetközi producer háttér és a remek történet kihasználása nem sikerült teljes mértékben.
Erős 3-ast adnék neki.
 

The Painted Veil-Színes fátyol
rendező: John Curran
bemutató: okt.11
 
Anglia, 1920. Kitty (Naomi Watts) rangon alúl házasodik, újdonsült férje a tehetséges , de csóró orvos Walter, (Edward Norton)  aki rögtön magával is viszi Shanghai-ba ahol is a kitört járvány miatt elkél nemes segítségük.
Kitty amolyan elkényeztetett úrilány és házassága sem éppen ideális, így lassan elfordul lelkiismeretes de lúzer férjétől és a helyi konzulátus vasmacsójával szűri össze a levet. A felszarvazott férj büntetésből magával cibálja a legdurvább kolerajárvány közepébe, ahol
váratlanul felgyúl köztük a szerelem lángja...
Klasszikusok feldolgozása általában necces feladat, ám ez a darab viszi a lécet.
Edward Norton romantikus hősként is megállja a helyét, Naomi Watts pedig tőle megszokott módon kihozza a szerepéből amit csak lehet. A fényképezés és a zene magával ragadó a romantikázás számlájára írható belassuló cselekmény ebben az esetben megbocsátható.
Néhol azért kevesebb rizsföld pásztázás jobb lett volna,de az angol rendező azért mederben tartja a történetet. Férfiként sem kell rálegyinteni a filmre,régen kiveszett jellemvonásokat tapasztalhatunk, akár érzelmi gyarapodásunk javára:)
A drámai végkifejlet levezénylése is rendben van, ám a 125 perc lehetett volna inkább 100.
Egy 4-es azért kijár neki.
Trailer meg itt

7 komment

Címkék: kritika film kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr66199590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pi 2007.10.19. 10:53:35

Jet Li tényleg brutál szar amcsi filmekben játszik,de ez a War nem olyan rossz szerintem.

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.10.19. 11:13:33

na mi ma nekiszaladunk asszem a PAINTED VEIL nek...trailer alapján nem rossz.csá

rolo tomasi 2007.10.20. 14:45:31

Zsebkendő legyen kéznél!

Jim and Jules 2007.10.22. 09:05:21

Az Overnight megtekintése moziban külön dicséretet érdemel,manapság kevesen vállalnak hazai filmet.Nekem tetszett amúgy...

rolo tomasi 2007.10.23. 19:31:35

Na igen,2-en voltunk a teremben és felárat is fizetnék ha mindig így lenne.:)

rolo tomasi 2007.10.24. 07:51:21

Ha Greengrass rendezi akkor jöhet!
süti beállítások módosítása