HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Pápmjúzik

2007.09.04. 15:33 rolo tomasi

CD

EISLEY---COMBINATIONS

A komolyan gyengélkedő popzenei műfajnak nagy szüksége van az olyan letisztult hangokra  mint az Eisley zenekaré. A Star Wars légikikötőjéről (Mos Eisley) elkeresztelt texasi kvintett 2005-ben jelentette meg első albumát Room Noises címmel és sármosan különleges hangzású zenéjük az év szélsőpályás befutója volt. Na nem lemezeladási szempontból, de kritikai vonatkozásban mindenképp.

A 90-es évek popzenei harmóniáit életrehívó formáció légies akusztikája felfűtötte a bölcsészhallgatók kollégiumi szobáit , de egyenlőre inkább az Egyesült Államok határain belül.
A keserédes nővérek dalai a mainstream-be ugyan nem robbantak be, de szakmai méltatással övezett turnéjuk során bizonyították dalaiknak helye van a válogatás cd-inken és a ráadásul aztán a Coldplay előzenekaraként domborítva zárhatták az évet.

Augusztus 14.-én megjelent új lemezük a Combinations komorabb hangzású anyag, azonban ugyanolyan eredetinek tűnik első hallásra mint a 2005-ös album.

A dark-pop meghatározás talán ami igazán ráhúzható a zenei világukra. A Combinations elegánsan erős, tartalmas dalok összessége. Sherri és Stacy Dupree énekhangja hol lágyan éteri, másutt sötéten mély tónusú, ízig-vérig vokalisták mindketten. Erőteljesebben megy a gityózás is. Érettebb hangzású a lemez mint akusztikus elődje, ambiciózus előrelépésnek tűnik. Nem valószínű, hogy itthon lebillentik Matyit és hegedűjét az eladási listák tetejéről és a herémet rá, hogy nem is kapni majd itthon az albumot, de a világháló segítségével érdemes behatóbban megismerni Eisley-ékat.

Új dalocska-Invasion

valamint

Marvelous Things


THE GO! TEAM---PROOF OF YOUTH

 
A brightoni partinegyedéből szalajtott "indiegitár-diszko-punk-oldschool-hip-hop" kompánia 2005-ben mindenkit levett a lábáról a Thunder, Lightning, Strikes lemezével, amit egyből Mercury díjra jelöltek a szigetországban.

A multikulturális ,hangszer arzenált felvonultató csapat -Sam Dook (gitár, bendzsó, dobok), Chi “Ky” Fukami Taylor (dobok, ének), Kaori Tsuchida( ének, gitár, billentyűsök) , Jamie Bell (basszusgitár) és Ninja a rapper/énekesnő-fergeteges koncertjeivel tornáztatta fél Európát és az amerikai fesztiválozókat. Sokszínű rezes diszkójuk egyaránt lehengerelte a lábszagú tini házibulik és a bacardikólás,marketinges csapatépítések közönségét is. Új lemezükön  nem húzzák az időt,ez is kb 30 perc akárcsak korábbi eresztésük. Karcosra kevert hangzásuk most is hozza a tudatos bakelitérzést.

Kevesebb az elektronika,több hangszer kapott helyet az albumon,és úgy tűnik a vokálrészeknél beengedtek a stúdióba egy csapat lelkes pompom lányt akik bájosan vonyítanak majd minden dalban.

A Grip Like a Voice single mélyen beszívja a levegőt rögtön az elején és fél óra után történik csak kilégzés, kivéve talán a My  World akusztikus prüntyögését. A T.L.S -hez képest annyiban változott a recept, hogy instrumentális lehengerlés most csak az album végén kap helyet. Abszolút bulikellék, zajosan csörömpölő örömzene, nagyfröccs adrenalinból meg szódából.

Grip like a voice

Ladyflash 2005-ből

illetve a csapat MySpace oldala, ahol lehet bogarászni, vagy bejelölni Őket, mint jóbarát: http://www.myspace.com/thegoteam

 
Itt pedig néhány aktuális pazarság:

 Ian Brown feat.Sinead O'Connor--Illegal Attacks

Végre! Mr.Brown visszatért, kutyakemény és politizál. ÓRIÁSI DAL!

Bat for Lashes--Whats a girl to do?

Natasha Khan szerző/előadó csudajó dala és videója

Keren Ann-Lay your head down

Az izraeli-new yorki énekesnő érzelmes lebegése

Parov Stellar-Love

Osztrák tánczene,állítólag októberben az A38-on!

6 komment

Címkék: korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr56157300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.09.05. 23:21:20

Ian Brown-t nagyon várom...a best of-ja gyakorlatilag beszorulta a kocsiba :)

GCS 2007.09.06. 11:15:03

Végre valaki.Bravo Rolo.Eisley állat jó zene,meg is rendeltem a lemezt.Bat for Lashes épp most bukta be a Mercury díjjat a szaros Klaxons ellenében.
Ian Brown-t én még a Stone Rosesban láttam,utoljára,nem is tudtam,hogy lesz szólólemeze,ez komolynak tűnik.

rolo tomasi · http://www.oriasi.blog.hu 2007.09.06. 12:41:39

Politika off,de Ian Brown nem óvatoskodott a lírával:

"So what the fuck is this UK?
Gunnin with this US of A
In Iraq and Iran and in Afghanistan
Does not a day go by
Without the Israel Air Force
Fall to drop its bombs from the sky?
How many mothers to cry?
How many sons have to die?
How many missions left to fly over Palestine?
'Cause as a matter of fact
Its a pact,it is an act
These are ILLEGAL ATTACKS
So bring the soldiers back!"
stb.............

pi 2007.09.07. 08:23:59

ma meg holnap sörfesztivál Belgrádban,fellép Ian Brown is,Happy Mondays stb...:)
www.belgradebeerfest.com/active/en/home/jelen_pivo_live.html

rolo tomasi 2007.09.08. 11:50:49

Az angol hidegvér.Ian Brown San Franciscoban.
www.youtube.com/watch?v=6Pf1rMtEqo0
süti beállítások módosítása