HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

A cseresor naplója-Utolsó nap

2007.08.17. 10:30 toszi

A cseresor naplója
 
Kicsit olyan érzésem volt amikor az utolsó napon volt szerencsém kilátogatni a szigetre, mint annak a focistának akit úgy cserélnek be egy csapatban a 87. percben, hogy a csapata már vezet 4:0-ra. A meccs kb. lejátszva, "meg is van nyerve" csakhát a csapat már nem nyomja ezerrel...még egy gólra már nincs erő...mindenki a kivetítő óráját nézi.
A lelkesebbje még sprintel egyet-egyet. (értsd: bedob egy Beherovkát vagy pillepalackból tequilát szürcsöl) de titkon mindenki azt lesi mikor lehet már hivatalosan is fürdeni menni.
Félreértés ne essék távol álljon tőlem, hogy bárkit is hibáztassak...vagy ha valaki "sáros" akkor azok a szervezők, mert hadd legyek annyira önző, hogy azt mondjam:
Ez így, egyszerre azért sok...mér' nem csinálnak 2-szer 3 napot vagy 3-szor 3-at? Nyilván nem lesz így soha, mert felépíteni egy "minivárost" nem két perc, megszervezni a programfolyamot sem az...de elmélkedni azért szabad...
 
Félre sopánkodás!
 Az utolsó nap is erős
A nagyszínpadon az Eagles of Death Metal nyit, ami amolyan kamionos southern-stoner és annak ellenére, hogy nem szól valami parádésan azért rugóznak a lábak és rolo kollégával még a kamionos kürtöt is meghúzzuk, amúgy Stallone módra. Sajna Joss nem dobol ma nekünk... igazoltan távol....(szombaton még a Diamond Ballroomban húzta a QOSA)
Közben végtelen sorbaállás a Tibicsokifürdőzés előtt...hogy aztán visszakanyarodjunk Juliette and the Licks-re ami ugyan jó, de magam cseppet sem nevezném feltétel nélküli fannak, így van idő a "jajistenem valamiről lemaradok" legapróbb cseppje nélkül körbenézni.
Megint előjön a cseresor feeling...körbenézünk...a java már fáradt, aki teheti ücsörög.
"Hugs for 100,-HUF felirat" a nyakakban, ami bizony nem jelent mást, minthogy a zsebpénz már a hazaútra sem futja.
Bóklászás, majd irány a világzenei színpad, ahol az eddig csak hallomásból ismert 'Leningrad' adja a hangulatot. Beszarás. Na. Ez valóban nagyon jó. Vannak vagy 15-en és olyan hangulatot teremtenek, hogy a később méltánytalanul nagyszínpadra került Killers is megirigyelné.
Azt azért sohasem gondoltam, hogy valaha egy orosz folk-punk bandára fogok bokázni és míg sörért állok sorba eszembe jut, hogy talán nem ártott volna odafigyelni oroszórán és akkor most legalább a refrént érteném, nem úgy mint a mögöttem várakozó, aki moszkvai és fejből nyomja az összes szöveget. Еще видео с концерта.
Aztán vissza a Nagyszínpadhoz...Útközben megállunk a Roma sátornál ahol a világszinten jegyzett Kerekes Band játszik. Pazar.
Persze hamarosan kezd a Killers, úgyhogy tovább állunk...
Igazi nagyszabású látványos koncertnek indul... Kár persze, hogy bár a Killers valóban komoly hírnevű zenekar azért szerintem a magyarországi rajongótábor szaporulatát tekintve kb. a Kasabianhez fogható, éppen ezért nincs is az a nagy fejletépés miattuk. Arról nem is beszélve, hogy a "slágereket" rögvest az "elejin" el is lövik.
(Az index.hu cikkírójával pedig így utólag is teljesen egyetértünk)

Visszatérve a cseresoros hasonlathoz: A csapat java indul az öltözőbe...vagyis haza...nincs már minek maradni.
Mi még azért elsétálunk finn világzenét hallgatni. A Vartinna trió mindíg üde színfoltja a programnak. 

4 komment

Címkék: sziget turnébusz toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr39141012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsenya 2007.08.17. 17:11:50

Ahh, mi is leléptümk az öltözőbe Killers után... Juteszembe a Killers ennél sokkal gyengébben is teljesített kb 3 évvel ezelött. Tehát ez még felszállóág..

Steve Sony aus Budapest 2007.08.21. 18:13:12

Kedves Cserepados Barátom!

Hogy kapcsolódjak a metaforáidhoz, akkor én voltam az a "sztár"(istbiz nem a fényezés kedvéért), aki arra vár a pálya szélén, hogy vajon be kell-e állni, vagy ezt a meccset nélkülem is letudják a fijjúk?
Gondolok itt arra, hogy kivárásos alapon dolgoztam, hogy vajon érdemes-e még egycé belecsapnom a lecsóba, avagy tényleg mindenki hazarohan a 3-as sípszó után... Mivel azt tapasztaltam már ideje korán, hogy a "torna" utolsó összecsapására már mindenki kókadtan érkezett, így elmaradt az általam sms-en beharangozott kegyelemdöfés! Pedig még direkte szabit is kivettem szerdára!Na, de talán jövőre...
Neked meg azt javallom, hogy talán gyere legközelebb kicsit hamarabb!

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.08.21. 21:53:41

jótanács megfogadva

tarzan 2007.08.22. 20:49:05

a killers tenyleg sz. volt sajnos, de a felszalloag biztato. mindenesetre pszichologiailag sot pszichiatriailag is megbizhato forras szerint az énekes keze nagyon remegett és ezt osszekotve azzal, hogy állandoan hatrafele bujkalt es amugy is egy szereny embernek tunik, vsz. meg nem tudtak megbirkozni a sikerukkel es azert benaznak. nnna.
süti beállítások módosítása