HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Lepényevés

2007.06.20. 13:40 rolo tomasi


NOVAROCK 2007 
 1.NAP
 
Múlt pénteken nekivágtunk harmadjára is a közeli nickelsdorfi(1 km a magyar határtól!!) Novarock Festival helyszínére tele hűtőládák, szendvicsek és válogatás cd-ék valamint kempingszékek, napernyők és elmaradhatatlan asszeszoárok társaságában.
A törökbálinti találkozási ponttól a győri Tesco-ig el is jutott 3 kocsis konvojunk.
Az ám, de a  magyar ember ragaszkodik a hűvös fehér fröccshöz,így az elfelejtett dugóhúzóra szert kellett tenni és benzin is kellett a légkondival szinte dupla annyit fogyasztó gépjárműveinkbe.
A határ után kb 500 métert kell megtenni az osztrák autópályán ,és egy jobbos kanyar után már hágjuk is át Pannonia Fields mezejét.

Csakhogy az élelmes osztrák rendőrség 200méter után matrica ellenőrzést tart ,tudván,hogy a magyar látogatók kemény 5 percet töltenek az autobahn-on, de csak vegyék már meg a 2000 km -re érvényes 10 napos bilétát. Arany pofák.

Néhány halacska tőlünk is fent akadt a hálón.Kellemes vámolás!
A parkolóig araszolás alig 1 órát vett igénybe (korábbi években ez 3-4 órát is kitett) és kínos pontossággal beirányítottak minket a pusztán kialakított parkenplatze-ra.
Tudni kell,hogy maga a fesztivál helyszíne hortobágyi sajátosságokkal bír, ohne tereptárgy,néhány nyomorult bokroson kívül semmilyen buxus nem hajt ki a végelláthatatlan tarackon.Tapasztalatból letáboroztunk autóink árnyékában,és módszeresen dolgozni kezdtünk a hazai alapanyagainkból. Időközben félelmetes autómennyiség gyűlt össze és 2-3 órakor már hollywood-i effektnek tűnt a horizontig húzódó géppark.

Becélozva első állomásunkat az Editors koncertet 3 körül felkerekedtünk,hogy karszalagjainkat magunkra szereltessük és átkeljünk a camping területén a színpadokig.



Elengedhetetlen szólni a camping állapotáról is:
A fesztivál 2 órája tartott de már olyan szintű szeméthalmok álltak mindenütt, hogy egy élelmes guberáló egy évi jövedelmét biztosíthatta volna 2 -3 óra alatt.
Az ausztriai fesztiválokon mindig eszembe jutnak a Szigeten fanyalgó álrajongók dumái arról, hogy undorító kosz van.
  • Kérem szépen a Novarockon nincs szemétszállítás 3 napig (vicc:fizetned kell 5 euró szemétdíjjat), nincs gumijárda színpadtól-színpadig,
  • nincsenek vizes csapok (egy helyen láttam) és 140 000 (3 nap alatt ennyi) emberre jut 60-70 zuhanyzó.
  • 50 fok van és hihetetlen létszámú részeg.

Épp elérjük még a blue stage-en koncertező I AM X zenekar utolsó 20 percét,és az időközben felkerekedett hűsítő szélben már szürcsöljük is a potom 4 Eur áron (nagyon durva 3 napig ha utánaszámoltok) vásárolt söreinket.

Az angol indie-elektronikus rock fiatal újhullámosai meglepően jól kenik,amit hallottam az tetszett, Szigeten mindenképp megnézzük.
Érthetetlen műsorsávba került brit rock fenomének 60 percet kapnak, és mintegy 5000 ember előtt levernek egy baromi jó bulit.
Kitűnő helyről(50 mre középen) élvezhetjük az új lemez és a Back Room album válogatását.
Nagyon jól szólnak és a frontember  lehengerlő stílusa és a zenekar hihetetlen pontossága hozza a CD minőséget. Jól fésült,kellemes melódiák sorjáznak és máris  fejből ordítjuk a Münich és az All Sparks ismertebb sorait.
Igen erős kezdés csak sajnos hamar lezárul, bírtam volna őket még pár órát.
A következő Irigy Hónaljmirigy szintű haknizenekarra összeverődik vagy 10.000 ember mi pedig egy sörsátor teraszán várjuk a fejleményeket.
Megállapíthatjuk,hogy a látogatók nagy része helyi vagy német, előfordulnak magyarok  ill.szláv nyelvcsaládhoz tartozó népek is.









Időközben a spórolásnak és frissítésnek szánt vízvásárlásról is kiderül, hogy financiális kelepce amennyiben is a szóda 3 eur per pohár. (Danke schön!)
Akkor már , ahogy egy erdélyi ismerősünk mondta "igyék vizet a béka"!Főleg 750 forintért.

Érkezik THE HIVES és ugyanazt művelik mint tavaly nálunk.
A hangosítás ugyan begyengül, de egy fergeteges koncertel örvendeztetnek meg bennünket.
A svéd rockandroll cirkusz odavágja magát rendesen,feszes 2 perces dalokkal,szögegyszerű riffekkel és azonnal betanulható refrénekkel operál.
A frontember igazi komikus, összekötő szövegei fenomenálisak és az egész úgy jó ahogy van.
Kis kompániánk már hevesen rázza magát , bár kollégáink közül már néhányan görbülnek is a parkolós alapozástól. Idén  is szerepelnek a Szigeten,nem kihagyni!

Maradunk továbbra is a blue stage-en , kis átszerelés után  a kaliforniai INCUBUS...Zsenya barátunk  favoritjai. Meglepően szarul szólal meg a dolog,a hangot elfújja a szél,zilált,döcögős kezdés.
Időközben elszivárogtak a népek is , mintha nem igazán azért jöttek volna amiért mi. A másik színpadon In Extremo amit nem ismerünk, de nem is akarunk. Német metál.
Az Incubus fél óra után már jobban szól és tőlük eltérő módon elszállósan, lebegősen zenélnek.
Brandon nagy átéléssel énekel,és a kimunkált gitárhangzást dj szkreccselések és samplerek segítik.
Elhangoznak a nagy kedvencek,és az új dalokkal vegyítve korrekt,de felejthető műsor kerekedik.
A végén kicsit fáradtak vagyunk,és a napi eurós keret is ürül. A kötelező butiksor és multinacionális kajatúra is elmarad.
Azért a híres dán hot-dog (reméljük nem dán dogból) ismét befigyel, akárcsak tavaly.





Nem titkolt izgalommal,heves poharazgatással várjuk nagy kedvencünket az összeállt SMASHING PUMPKINS-t,a főmüsorszámot. Mennek a tippelgetések a set-list-el kapcsolatosan,és tényleg vajon milyen lehet Billy Corgan élőben.


Hihetetlen , de igencsak hézagosan állunk az  első sorban(!!), leszámítva a VIP elkerített első 50 méterét. Drága osztrák barátaink java , mintegy 30.000 ember  a Billy Talent-et választja a másik színpadon. Mi nem igazán ismerjük a kanadai punkokat ami állítólag a Green Dayhez hasonlítható.
És különben is a S.P az egyik fő oka turnénknak.
Hófehér lepelben jelenik meg a dalszerző isten és két új gityósa.
A doboknál a jól ismert alkoholista-drogos a 90-es évek ünnepelt perkása J.Chamberlain ,mintegy 30 kiló súlyfelesleggel.
A két óriás kivetítőn ami igazán szemet szúr az a zenekar érzelemmentes előadásmódja.
Mivel soha nem láttuk őket élőben, így nem tudni, hogy unatkoznak vagy ők ilyenek.
A zenéjük viszont nem unalmas.








Felcsendülnek a jól ismert himnuszok:
  • Tonight,Tonight-rögtön másodikra odavágják nekünk és le is vagyunk véve a lábunkról
  • Today-félelmetesen jó még mindig
  • Bullet - szétordítjuk a fejünket
  • 1979-ölelkezve sírunk
  • Tarantula-az új kislemez,nyers és erős dal,óriási Corgan szólóval
  • Zero-beszarás
  • Disarm-gyöngyszem
  • Cherub Rock-ráadásként asszem.
Az egész koncert Billy két thank you-t bök felénk, nem pofázni jött és ez így van rendben.
Irányít,és zavarbaejtően komoly,néhol szinte pózba merevedik.
Félelemetes lakli csávó, kétszer magasabb mint a basszeros csaj és tarra borotvált fejével a mögötte cikázó hűvös kék színpadi fénnyel egy kicsit sci-fis a megjelenése.
A végén egy olyan dolog történik amiért érdemes élni.
Az ucsó dal-szerintem egy új-annyira jó, hogy már padlón vagyunk de aztán jön a java.
20 perces pszichedelikus jammelés veszi kezdetét, Corgan és gitárosai eszeveszett húrcsavargatásba kezdenek.
Értelmetlenné válik mindenfajta tudatmódosítás, szem lecsuk és már repülünk is Billy mester után. Fergeteges fénykavalkád, torokszorító gitártémák, irgalmatlan bőrpüfölés a doboknál(óriási Chamberlain),térden mindenki.
VÉGE.

Szótlanul meredünk egymásra, Zsenya kolléga kiszáradt torokkal elenged egy aztakurvát.
Hajnali fél kettő, a pénteki küldetés teljesítve. Most afterpartyra már se péz, se energia.
Kisebb keveredés után:))) megtaláljuk a korábban már lefoglalt  szállást 15kmre  Mosonmagyaróváron(nem sátrazunk).
Kómatikus álom az 1979 dallamára, holnap

PEARL JAM!
 
(2.nap beszámolója csütörtökön.)
 
A helyzet az,hogy holnap Zágrábba megyünk Radar Festival-ra ahol szintén figyelni fogunk a részletekre, hiszen überfavoritjaink (Queens of the Stone Age) ügykezelnek majd az esti műsorsávban!!!
Beteg,beteg,beteg

3 komment

Címkék: turnébusz novarock rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr29102468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foszt? 2007.06.20. 22:44:54

A Nova Rock legborzalmasabb koncertjéről rutinosan lemaradtatok... régen szenvedtem annyit, mint az In Extremo-n... de mindezt csak azért, mert türelmetlenül vártam a Billy Talentet, akik bebizonyították, hogy harmincon túl is van élet, és akkor is lehet igazi punk az ember, ha már a b-oldal forog... Nekem ez volt a legjobb koncert...

rolo tomasi 2007.06.21. 15:22:26

Megérkeztünk Zagreb-ból,beszarás volt.A Novarock többi napjáról fogunk szólni előbb, majd a tegnapi horvát lakótelepi Radar Festival-ról is.A FaPiPress képeit köszi,még dolgozunk a kicsinyítésen és felkerülhetnek a szubjektívabb Novarock fotók is.

kiskutya 2007.06.26. 08:46:24

Billy Corgan élőben olyan mint a Cd-én.
Hibátlan koncert volt.
www.youtube.com/watch?v=bKkUkoYIaf4&mode=related&search=
süti beállítások módosítása