HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Before and after / dEUS koncertbeszámoló

2012.03.02. 14:28 rolo tomasi

Holnap dEUS koncertre megyünk kedvenc dunai hajónkra, s mivel a koncertbeszámoló írás legnagyobb rákfenéje az élményt mélybe rántó másnapi zombizás, előrevettem mire számíthatunk a futó turné eddigi állomásain elhangzottak, és megérzések alapján.  Ha mégsem ez lesz, majd kiigazítunk.



Kedvenc belgáink majd teljes ház előtt vonulnak ki, a masszív hazai tábor már lendületbe jött az előzenekaroknak köszönhetően.


1. The Final Blast - Nem rontunk ajtóstul a házba,különösebb bevezetés nélkül beindul a tavalyi lemez egyik legjobb dala, a finoman csordogáló, középtempós Final Blast visszafogott ,lopakodós alaphangulata dEUS aromával tölti meg a kajütöt.

2.The Architect - A 2008-as Vantage Point pattogósabb slágere emeli a nyomást hajótestben,a kórusos refrénhez azonnal csatlakozik a közönség,a második daltól hamar eufórizálódik a közhangulat. Elfogy az első sör.

3.Constant Now - Ismét az új lemez, az első kislemeznek bedobott dalnál egyébként van legalább négy jobb dal a Keep You Close-on, semmi különlegesség, egy perfekcionista pop dal.

4.Oh Your God - Barman elkapja a fonalat, a gitárok lángra kapnak, a zenekar a Vantage Point döngölősebb dalával fűti fel a kedélyeket, ízelítő a dEUS izgalmasabb oldaláról, mely leginkább az a 90-es években jellemezte őket.

5.Easy. -Újabb dal ismét, lírai kiállás a rövid sprint után, borongós zongorafutamokkal, és impreszív vokál teljesítménnyel. Tom Barman radioaktív.

6.Instant Street - Végre! Előkerül egy régebbi örökérvényű, az Ideal Crash légies slágere közben ismét rádöbbenünk: mekkora zenekart nélkülöz az világsztár élvonal. Coldplay, ugyan már! Elpattan egy égetett szesz.

 

 

 

7.If You Don't Get What You Want - Kis beszélgetés a nézőkkel: ”nagyon szép a város, meg ez a hajó is mekkora már!”  Jön a remek visszatérő album, a 2005-ös The Pocket Revolution dögös zakatolású húrtépés, beszáll a fontos kellék: a hegedű. Hangos sikolyok a taton, az első orgazmusok is lezajlanak.

8.Dark Sets In - A Keep you Close egyik legjobb eresztése van soron, minden benne van amit tud ez a zenekar, még ha más tónusban, és hangvételben is, mint a harcos 90-es években. Nagyon rágyújtanánk.

9.The Real Sugar - Szép rész 2005-ből, igazi bújós tétel szerelmeseknek. Az ilyet is világszinten vágják.

10.Gho st- Egy friss sláger megint, a Keep You Close öt csillagos popslágere, együtt éneklős, sör+erő.


 

11.Keep You Clo se- A turnélemez címadója. Tisztességes dal, rendben van, de legyen már régi is!! „Kom Mar Op, Tom!!”

12.Sister Dew- Na,tessék! „Ooooh my sweet Sister Dew, what have I done? All my life I've only loved the one...” Gyönyörűség járja át az Arhangelszk gyomrát.

13.Little Arithmetics- És  végre vissza a csodás kamaszkorhoz, a 96-os  In a Bar,Under the Sea  visszafogottabb arca sejlik fel e  több dimenziós dal kapcsán.Behúz a zenekar légköre,azonnal menjünk inni. Stella-t, mindenkinek!

14.Bad Timing - A kedvenc dalom, 1 éven át erre ébredtem minden reggel. Teljes ledöbbenés, kicsapják a biztosítékot, Barman 100-as égő, Radiohead szintű agytekerés,..hogy a faszban nem ugrott erre rá a világ??

 


 

 

A végén szakad a hajópadló, égnek a lelkek, mar a bensőnk.

Balra el.

RÁADÁS:

Balról be.

15.The End Of Romance - Barman-show, magasszintű nőbűvölés, szofisztikált levezetése az estnek. A 7.dal az estén az aktuális lemezről!

 

16.Theme From Turnpike - A művészi csúcspont 96-ból, agydurrantó színpadi munka.

17.Suds&Soda - A 90-es évek meghatározó csúcsteljesítményéhez értünk, a 94-es Worst Case Scenerio überslágere maradt a végére, méltó zárás.A dEUS Smells like Teen Spiritje úgy szól mint az ágyú, katarzis, majd búcsú, see you at Sziget!

Naná!

2 komment

Címkék: ajánló live koncert nyúz rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr664579225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marge 2012.03.06. 16:34:15

Ezek szerint minden bejött. :) (..irigykedik, irigykedik...)

rolo 2012.03.06. 17:50:17

kb igen,frenetikus volt.
süti beállítások módosítása