HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Kegyelemkettes / The Kooks: Junk of the Heart

2011.09.24. 15:37 rolo tomasi

A háromperces,ártatlan indie-slágerek ifjú brightoni mesterei visszatértek. Luke Pritchard énekes-gitáros és zenekara két figyelemre méltó albummal, a 2 milliós példányszámot elérő (!) Inside in/Inside Out-al ,és a remek folytatással,a  Konk-al, az új évezred elején beerősödő brit gityóhullámon került be a képbe ,- és a 2008-as Sziget főműsoridejébe.

 

 


 

 

A szerelmetes tematikájú pop dalocskák ügyes kezű szerzői ezúttal egy leheletnyit letértek a Kooks-ösvényről, az oly divatos hatvanas évek szörf-rockjának kedvéért, melyet a lemez nyomokban tartalmaz.(a földimogyoró mellett). A finom prüntyögés azonban nem áll jól a zenekarnak, kiégettnek, üresnek, ötlettelennek tűnnek, a Junk Of The Heart érezhetően komoly visszalépés. A korábban klasszul üzemelő kórusozás eltűnt,a helyette belépő komolykodós vonós kíséret (Taking Pictures of You, Time Above The Earth) abszolút nem áll jól nekik. A The Kooks erőssége a könnyed melódiák szerethetőségében rejlett, az infantilis szövegek mellé kellően naív, könnyen emészthető, jótékonyan slágeres  zenebona dukált. Persze idővel fel lehet nőni,csak ne már PR szempontok szerint, hanem természetes módon.



 

 

Ehhez képest az új album -továbbra is- gyerekes szellemisége széteső, unalmas, erőtlenül vergődő zeneiséggel párosul.

Az album első fele kifejezetten lapos (Junk of the Heart,  How would you like that), és később sem indul be igazán.

Az Is It me hoz némi színt és szagot az anyagba, frissíti a levegőt, de a korábbi slágerek nyomába sem ér. Aztán még a  Killing Me is egy  tisztességes soft-pop dal, valamint az Eskimo Kiss Beatles-es légiessége is élvezhető. De kb.ennyi.

 


 


A csávók már nyáron lenyilatkozták, hogy a lemezt nagyban befolyásolták az elmúlt évek mennyiségi kokainozással párosult partizásainak utórezgései.

Talán mindenki jobban járt volna, ha buli közben íródnak a dalok, nem pedig utána.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr254579184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása