HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Van 2 jegyünk a Trafóba (Tunng (UK), Los Campesinos! (UK))

2011.09.07. 14:50 toszi

Hála Trafó és a British Council gyümölcsöző kapcsolatának immáron harmadik alkalommal kerülnek testközelbe modern, friss popzenekarok.


A sorozat harmadik részében egy nagyon fiatal indiepop (Los Campesinos!) és egy még mindig fiatal négylemezes „folktronica” zenekar (Tunng) mutatkozik be. Közös bennük, hogy bár lemezeik is nagyon jók, élőben állítólag verhetetlenek.



A Los Campesinos! ról 2008-ban még Rolo kolléga "Szélső pálya" című írásában jósolt szép jövőt és lám 3 évvel később hazánkba is ellátogat a 7 tagot számláló wales-i banda.

Legújabb daluk épp a napokban  klipesedett,friss-ropogós,a november 14.-én megjelenő új,negyedik sorlemezük bevezető single-je:

 


 

 

A programot nyitó Tunng zenekarról őszintén szólva semmit az égvilágon nem tudtam ezt megelőzően, de a fellelhető lemezeiket többször végighallgatva csak egyet tudok érteni az alább idézettekkel :

"A „kísérleti folk”, és „folktronica” a leggyakrabban használt jelző velük kapcsolatban és bár a popzenei hatások mindig is jelen voltak zenéjükben, az …And Then We Saw Land címmel 2010-ben megjelent lemezük áll legközelebb ahhoz, amit klasszikus popzenének nevezhetünk."

 



 

Summa summarum, aki teheti látogasson el szeptember 16-án a Trafóba, mert igazi koncert csemegét láthat majd.

Aki pedig játszani szeretne annak alább a FELADAT a páros jegyért:


Mit jelent a "Campesinos" szó magyarul?


Válaszokat ide!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr194579195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása