HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Jóléti punk / Iceage - New Brigade

2011.08.23. 09:17 rolo tomasi

Az utóbbi idők leghitelesebb post-punk csapata,a világ egyik legdrágább városából, Koppenhágából érkezik, korhatáros filmet is csak pár hónapja nézhetnek, ám drámai rövidségű albumuk a műfaj legszebb korszakát idézi.

 

 


 

A dán ördögfiókák műfajmentő időzítéssel érkeztek a piacra,az album megjelenését követően már az USA-ban turnéztak, az amerikai koncertek beszédes fotóit elnézve a Picthfork független zenei magazin által felkarolt gyerkőcök komoly bevetést hajtottak végre,a szakközépiskolás külső, úgy tűnik veszélyes kis szörnyetegeket takar.

 


 

 

Az Iceage zajongását leginkább a Warsaw (pre-Joy Division) hangzásához lehet hasonlítani, a koszos, demószerű maszatolás alól ugyanakkor komplex szerzemények kerülnek elő,pazar módon sikoltozható refrénekkel,néhol erőteljes riffekkel,vaskos, hard-core-ba csapkodó zúzásokkal

Az egyszerű, pankos szögelésben remek gitártémák cikáznak,a monoton ének gyors és megkapó dallamokat ereget. A nagy elődök influenciái ellenére  az Iceage nagy erénye az autentikus ,merész garázshangzás, a zenekar átlagéletkorát nézve (18,5) itt ritkán hallott ösztönzenéről lehet csak szó.



 


A lemez legjobb dalai a Broken Bone, a White Rune és a Remember tőről metszett punk dalok,rövid hatótávolságú, polírozatlan gyöngyszemek.

A New Brigade 20 perc imádnivaló vadulás,manírok és pózok nélkül.

Ritka kincs ez 2011-ben.

 

 

 

 Hangverseny a Munoz Gym-ben

Szólj hozzá!

Címkék: zene kritika korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr704579138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása