HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Öt film karácsonyra

2010.12.23. 14:26 rolo tomasi

A karácsony a szeretet, a család , a finom étkek és a szívszorító, ám mindenekelőtt a  vaskos cukorborítású amerikai filmek ünnepe.Egészen újévig fortyog a szirup a TV-ben , megfeküdve az ekkortájt amúgy is érzékeny bélésünket.


A karácsonyi film nagyon nehéz ügy. Nem egyszerű ilyenkor jól választani, ám a sok kacat közt turkálva találhatunk néhány vállalható  - leginkább szórakoztató -  karácsonyi filmet, melyeket arcpír nélkül ajánlhatok az ünnepekre.


Elf -  Mi a manó (2003) r: Jon Favroue



 

Ebben a vidám „mesejátékban” Will Ferrel baromkodásait követhetjük nyomon , aki ezúttal túlméretezett karácsonyi manóként okoz kellemes perceket.



The Nightmare before Christmas - Karácsonyi lidércnyomás (1993) r: Henry Selick



 

Tim Burton (rém)álmait  boszorkányos kreativitással vászonra rendező Henry Selick az elképesztően macerás stop-motion technika megszállotja.Az aprólékos  metódussal készült gyurmafilmben, a részletekig tökéletesre csiszolt látványvilág és Danny Elfman briliáns dalai viszik a showt.  Jack Skellington,a főállásű rémisztgető, szeretne nemesebb szerepet magának, így elhozza Halloween lidércek lakta városába a karácsonyt. A néző pedig ámul és bámul, harsányan röhög, és itt-ott finoman elérzékenyül. És furcsamód mindez a Disney-től...

 


It's a wonderful life- Az élet csodaszép (1946) r: Frank Capra


 

Frank Capra klasszikusában a jóravaló James Stewart játszadozik el az öngyilkosság gondolatával az ünnepek idején.

A mennybéli bizottság egy angyalt küld, hogy felnyissa az eltévelyedett bankár szemét és végül könnyes szemmel levonhassuk a címben szereplő konklúziót.Valódi hollywoodi melodráma, ám ártatlan humora és őszintesége a giccshalom felé emeli.

 


Love Actually - Igazából szerelem (2003) r: Richard Curtis

 

 

Ezt a mozit ugyebár mindenki látta. A lazán kapcsoldó - egymást keresztező -  történetekből felépülő filmeket gyakran a szeretet és a jótékony nyál sajátos habarcsa tartja össze. Richard Curtis darabjában kicsit több az előbbi, mint az utóbbi, így mivel karácsony környékén játszódik, vannak benne jó színészek is, tartalmaz néhány remek jelentet , valamint igazán jó szándékú mozi, talán szemet hunyhatunk nem kevés hibája felett, és helyet szoríthatunk neki a karácsonyi táncrendben.

Dec 24. Viasat


The Ref - Egy híján túsz (1994) r: Ted Demme



Végül egy személyes kedvenc.Denis Leary karácsonyi one man show-jához Kevin Spacey és Judy Davis asszisztálnak.

Mivel a Földön nem létezik normális család , mindenki kedvét lelheti Ted Demme szókimondó és szellemes komédiájában, ahol egy balfék betörő keveredik bele egy rendkívül feszült családi karácsonyozás kellős közepébe.

A hangulat garantált, Gus (Denis Leary) közli is véleményét néhány komolyabb rokoni szópárbaj után a válás előtt álló szülők gyermekének: Haver, inkább lennék Irakban mint itt nálatok!


Kellemes ünnepeket Mindenkinek!

5 komment

Címkék: ajánló film kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr284579012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2010.12.24. 12:27:48

Hát nem tudom Rolókám, asszem maradok a Reszkessetek betörőknél :))))) Boldog karácsonyt mindenkinek!!!

rolo 2010.12.24. 21:51:32

Ahogy érzed:)

marge 2010.12.25. 09:21:13

Jó lista. :) Részemről Die Hard 1-2., Senki bolondja, In Bruges is jöhet, ha már karácsonyi körítés.

rozika 2010.12.25. 09:30:58

Ben Hur,Holiday,Segítség karácsony,Twist Olivér

Ismeretlen_22899 2010.12.25. 17:43:36

Szellemes Karácsonyt
süti beállítások módosítása