HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Lufi-buli / Maximum Balloon - Maximum Balloon

2010.11.02. 13:10 rolo tomasi

A színpompás elektro­pop-ban nyomuló formáció bábjátékosa David Andrew Sitek, a TV on the Radio ügyvezetője, aki alkotói munkássága mellett olyan zenekarok lemezein is producerkedik, mint a Yeah Yeah Yeahs és a Liars.


 


 


 

Sitek összecsődítette illusztris „slepjét”, itt van velünk Karen O (Yeah Yeah Yeahs) ,Kyp Malone és Tunde Adepimbe (TOtR), Ambrosia Parsley (Shivare),sőt ,egy élő legenda is, David Byrne.

A hazánkban talán kissé mostohán kezelt stílus mestereivel van dolgunk, mindenki hozza a magáét,így a táncikálós alaphangulat néha punk , máskor meg  funk  mellékutakra téved,de a projekt célja érezhetően egy visszafogott,játékos tánclemez készítése volt.


 



 

A felütésben (Groove Me) még a parkettre is felvisznek minket, aztán marad a nappaliban ringatózás (Young Love), majd beúszik a képbe az anyahajó is, a TV on the Radio legénységével rögzített két dal (Absence of Light, Shakedown) erőt ,teltséget visz a lemezbe, és valahol a háttérben feldereng David Bowie szilluetje is. Az If you Return finom lebegése után beköszön Karen O is (Communion) az album egyik legjobb darabjában. A Tiger  -  a cleveland-i Aku közreműködésével -  ismét a partiba ránt, majd újra visszaülünk a kanapéra pihegni, miközben David Byrne fincsi szeletet nyújt át a stílus hőskorából.(Apartment Wrestling).


 



 

Sajnos a lemez hallgatásakor ismételten felötlött bennem a nemzetközi zenei élvonal és a hazai trend közötti szakadék mélysége, különös tekintettel a rádióbarát kategóriára. A teljesen más irányba tartó magyar mezőny gerincét még mindig  a kereskedelmi tévés tehetségkutatók fosgejzírjeivel feltörő, pletykalapok utasításai alapján egymást döntögető popsztárocskák alkotják, akik igazából  fényévnyire járnak a nemzetközi kortárs popzenétől. Talán nem is a Maximum Balloon szintjét kéne elvárnom tőlük,de a nálunk otthonos "hungaro R’n’B"  nálam rendre kiveri a biztosítékot.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika lemez korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr594578980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása