HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Vadnyugati szarvihar / Jonah Hex

2010.10.11. 14:23 rolo tomasi

 

A képregény rajongók alkalomadtán komoly döfést kapnak a szívükbe a hollywood-i gyártósor jóvoltából,mikor is kedvenceik selejtes moziváltozatban köszönnek vissza Ez a film valószínűleg jó időre ágyhoz köt majd egy-két fanatikust.



 

Mit is mondjak? A DC Comics istállóba tartozó kovbojos képregény filmes feldolgozása egész egyszerűen förtelmesre sikeredett. A polgárháborús veterán, Jonah Hex ,jótetteiért cserébe elveszíti családját, bónuszként kap egy billogot az arcába (Josh Brolin),majd fékevesztett fejvadászként felszántja a vadnyugatot az elkövető, Quentin Turnball (John Malkovich) vérére szomjazva.

Hex felemás szuperhős,ugyan vannak néki durva mordályai,lóra szerelt golyószórói(!),ám szuperképességei nem igazán. Turnball –al való első koccanásakor megjárta a túlvilágot,így diskurálni tud a halottakkal. Nagyjából ennyi.

A rendező a képregényfilmek összes taposóaknájára rászalad , miközben a műfaj egyetlen erényét sem képes felvillantani. Az egyébként kitűnő színészgárda lelketlenül kovályog a kamera előtt, egy értelmes szó, egy jól megkomponált jelenet nincs a filmben. A poénok ocskák,az akciók átlagosak,a sztori blőd és annyira unalmas, hogy ebben az álmosító őszi időben ember legyen a talpán aki ébren marad, az egyébként áldásosan rövid ,80 perces játékidőben. Miközben az imdb a Jonah rutyáját alakító,transzformerszes Megan Fox karrierjéért aggódik, én végig azon morfondíroztam, miként lépett ekkora szarba Josh Brolin, John Malkovich és Michael Fassbender, aki talán az egyetlen szórakoztató karakter ebben a kellemetlen és hitvány fércműben.

 

r: Jimmy Hayword

sz: Josh Brolin,John Malkovich,Megan Fox,Michael Fassbender,Wes Bentley

Hazai  DVD bemutató: 2010 október 20


1 komment

Címkék: kritika film mozi rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr784578972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2010.10.12. 16:28:01

Úgy érzem, Rolo feldúlt. :) Komolyan lenne kedvem megnézni ezek után. Á, nem .
süti beállítások módosítása