HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Haszid Yo Yo Yo... (Matisyahu, Syma csarnok, 1 hete)

2010.09.13. 16:12 toszi

prológus - negatív

Annak azért van "némi" savanykás bája amikor az ember Budaörsről indulva 1 órát autózik a koncert helyszínére, mert Budapest jelentős része vasárnap este hat körül éppen olyan, mint egy keddi nap reggelén, amikor megindul az autók kaotikus hada.

Ilyenkor mindig az jut eszemben, hogy: "És ez város szeretne Olimpiát rendezni."

Ugyan kérem.

prológus - pozitív

Szombat este csörög a telefon: Szia XY vagyok az MTV-től, igen a Music Television. Szóval ha el tudsz menni, akkor nyertél egy páros jegyet a holnap esti Matisyahu koncertre.


A helyszín : Syma

A fene se tudja ki volt az aki kitalálta, hogy ez a  minden szempontból kulturális és/vagy popzenei (értsd: népszerű könnyűzene) csemegének számító  zenei gyöngyszem egy a városnak erre a kimondottan semmilyen helyére kerüljön, de azt kell, hogy mondja nagyon sikerül beletrafálnia. Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy ilyen koncerteket csak és kizárólag a belváros közepén lehet szervezni, de -jegyzem meg szuperhalkan- a Millenáris azért nagyságrendekkel jobb hely 3000 - 4000 ember szórakoztatására.

A bejáratnál csomagellenőrzés, fémdetektor, motozás, tüdőszűrő, végbéltükrözés. Minden "szuperbiztonságos".  Bejutva pedig a szembesülés, hogy itt bizony igen kevesen leszünk, aminek persze megvan az az előnye, hogy onnan élvezhetjük a muzsikát ahonnan csak akarjuk. Így aztán a keverő pult mellett foglaltuk el a helyünket, hogy aztán negyedórás kését követően több mint 2 órán át fülelhessünk.

Azt kell, hogy mondjam a zenével nem volt semmi baj. Minden hang a helyén, a basszus egy cseppet sem torzult, nincsenek fültépő, berezonált mélynyomók, a magasak tűhegyesek, Pogi utóbb fel is veti, hogy legközelebb füldugóval felszerelkezve érkezik.



A Matisyahu-t kísérő Dub-Trio nevű formáció(feltűntek korábban már Mike Patton oldalán is) kiválóan hozta a reggae, rock és dubstep futamokat, néha vegytisztán, de az esetek nagy többségében szépen egymásra úsztatva, ami nekem így a 4.X felé kimondottan tetszetős. Szégyen és gyalázat egyre jobban tetszik minden amit elektronikus effektusokkal turbóznak, megtartva persze a helyes arányt.

A frontember:
Matisyahu


Őszinte leszek: nem vagyok egy szemellenzős Matisyahu rajongó, így anélkül tudtam élvezni a produkciót, hogy bárminemű viszonyítási alapom -akár egy koncert dvd formájában is- vagy elvárásom lett volna, de ez bassz' így kevés. Talán a korai kezdés volt az oka, vagy maga Budapest, netán ez a nyomorult pléh katlan, netán csak egyszerűen rossz napot fogtunk ki...mintha a közönség ott se lett volna. Matisyahu ezen az estén bizony átnézett a közönségen. Egy-egy halovány "Budapest peace" en kívül többre nem is futotta. Szomorú, hogy az igazi koncert hangulat bizony ezen az estén valahol a Brooklyn-Budapest járaton maradt. Kár. Lement 16-17 nagyszerű dal, jellemzően a Youth és a majdnem friss  Light albumokról de valami mégis hiányzott. Asszem ez az amikor azt mondják, hogy nincs döge benne.

Nem fanyalgok, tetszett és kész. Matisyahu-t egyszer látni kell és kész.Hazafelé aztán a kocsiban, átszelve az éjszakai fényében pompázó belvárost újra megerősödött bennem: ilyen koncertet bárhol, csak a Syma csarnokban ne, mert ha már dög nincs is benne de legalább az a spirituális izé (?) jöjjön át amitől ez a reggae más mint a többi.

Ja: a setlistet azért szokás szerint elkunyeráltam.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr494578965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_157890 2010.09.14. 06:48:46

Én sem vagyok szemellenzős fan, de... http://innababylon.freeblog.hu/archives/2010/08/09/6800_huf/

Ismeretlen_72212 2010.09.14. 12:37:52

jól van, így nem bánom, h kimaradt;)!
süti beállítások módosítása