HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Ipari tanulmányok

2010.04.23. 17:22 rolo tomasi

A szállítmány - Armored

r: Antal Nimród

A pénzszállítás kemény meló. Az USA-ban pláne. Bűnözők százai robbantgatják  a böhöm páncélautókat, a komoly bevétel reményében.

A pénzszállítót kísérő fegyveres őrök pedig bagóért viszik vásárra a bőrüket, nap mint nap,hogy a népnyúzó bankok pénze rendre eljusson A.-ból B.-be

Nincs ez rendben, barátaim! Antal Nimród (Kontroll,Az elhagyott szoba) filmjének hősei is hasonlóképpen vélekednek.

 

Adott egy osztag kiégett biztonsági őr, akik úgy döntenek,hogy zsebre vágnak cirka 40 millió dollárt,a fuvar már a naptárban,az újonc gyerkőc is meggyőzve- aki ráadásul  félig meddig rokon is- nagy baj nem lehet. Az a kurva bank vinné a házát,még jó hogy benne van..Adunk a rendszernek...Persze Antal Nimród filmjében nyoma sincs szociális alapú moralizálásnak,itt kőkemény B csoport van,izzadságszagú fickók kiszámítható bénázását láthatjuk a VHS korszakot idéző műfaji megoldásokkal.

 

Matt Dillon a vezérhím, Lawrence Fishburne a tufa (ha kell,ő remek hülye),Ulrich és Nolasco a szélsők,Columbus Short pedig a kényszerűségből asszisztáló,ám a civil áldozattól bemanszoló  talpig becsület, akinek helyén a szíve. Jean Reno meg ott van velük.A terv vonzereje ugyebár az,hogy nincsenek rosszfiúk,de láss csodát, a tetemes összeg kissé átsatírozza a fennálló kötöttségeket.

 Ty (C.Short) a bedurvuló helyzetben magára csukja a páncélautót, hogy aztán a többiek a film végéig ütemesen kalapálják a zárat ,az áruló kipiszkálása céljából.

A szállítmány ortodox hím-mozi,hajlik a fém,durrannak az agyak.Antal helyén kezeli a sztorit,nincs lecke ,meg útravaló, csak néhány csóró,elkeseredett rendszeráldozat kaszabolja egymást kifulladásig.


Az ipari helyszín a kohós atmoszférával remek háttér,a zene talán még túl jó is, a pár tollvonással kreált karakterekbe pedig -illendő módon -nem törik bele a színészek bicskája.Van néhány történetbeli botlás,ami idegesítő ugyan ,ám egy ilyen célmozinál megszokott a slendrián felületkezelés. Férjen bele,na..!

Ha a dogma filmes elvárásokat otthon hagyjuk, akár jól is szórakozhatunk.

DVD megjelenés: 2010 június

4 komment

Címkék: kritika film mozi rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr514578840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2010.04.23. 17:35:55

Eltűnk a kommentem. Mindegy, csak azt akartam mondani, hogy osztom a fentieket, és külön köszi a bemanszlóért. :)

Mari 2010.04.23. 17:40:44

Problémáim vannak az írással, bocsánat.

Ismeretlen_76970 2010.04.23. 21:35:15

Azért az egy szar világ, ahol a tehetségnek műanyag szarokat kell fröccsöntenie a... mihez is?

rolo 2010.04.24. 12:28:40

A Predators-hoz..!:)
süti beállítások módosítása