HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Nightclubbin'

2010.03.04. 17:31 toszi

Régi vesszőparipánk a hazai klubkoncert felhozatal ilyen-olyan ,főleg nemzetközi mércékkel  való hasonlítgatása ,ám ezúttal  arról írhatunk ,hogy-e téren komoly változásokra van kilátás a friss hírek ismeretében. Valami történik a programszervező fejekben, fejlődés tapasztalható,a nagy fehér foltok finoman satírozódnak,erről az alábbi klubajánló is árulkodik.

The Cinematics (UK)

Gödör Klub- 2010 március 5

jegyek: 1500 HUF

A glasgow-i new-wave formáció 2009 végén megjelent Love and Terror  albumát turnéztatja Európában,a pár éve az Editors-al és a Snow Patrol-al közösködő gárda zenei világán érződik a nagytesók hatása,a gitár-szinti-dob felállás forradalmi hangzásoktól mentes,csiszolt brit-rock-ot ígér. Az est további fellépői a hazai-brit Supersonic ,a berlini-magyar The Kolin, és a Tesco Disco dj formáció.

 


Love and terror

Wolf Parade (CAN)

 A38-2010 április 6

jegyek: 2500/3000/3500 HUF

 A quebec-i illetőségű zenekar a 2005-ös Apologies to the Queen Mary debüt albumának megjelenésével azonnal az indie-rock élvonalba sorolódott. Fergeteges kritikai siker volt az album,zenéjük komplexitása és eredetisége az igen sűrű mezőny fölé emelte a szélső pályán felúszó kanadaiakat. Spencer Krug és Dan Broeckner szerzőpárosát igen magas társaságba sorolják a hozzáértők,és a 2008-as –második- lemez ,az At Mount  Zoomer   az addigi sikereket tovább tetézte,nemzetközi elismertséget és komoly meghívásokat gerjesztve a zenekar háza táján.

Stílusban az Arcade Fire és a Clap your hands say yeah mellé sorolódnak,az A38-as fellépésükre a norvég AE zenekar kíséri el őket,izgalmas estének ígérkezik.

 Deerhoof (USA/JPN)

 Trafó Kortárs Műveszetek Háza- 2010 április 24.

jegyek:2400 HUF

 A kaliforniai-japán trió kísérletezős popzenei katyvaszban utazik, a 90-es években alakultak, a 2000-es években futottak be igazán, azóta erős kultstátuszban ténykednek, folyamatosan meglepve rajongóikat. A kereskedelmi sikereik ellenére cseppet sem engedtek művészi elképzeléseikből,s bár egy ideig a  „szakma” semmit nem tudott kezdeni  beskatulyázhatatlan stílusukkal, mára mély főhajtással fogadják őket a világ  mértékadó klubjaiban is.

The Whitest Boy Alive (NOR/GER)

A38-2010 június 22.

jegyek: 3500

 A norvég Kings of Convience fátyolos hangú dalnoka,Erlend Oye,2006-ban létrehozta az indie-pop műfaj egyik legtutibb formációját a The Whitest Boy Alive-ot és 2 lemez után,az immár német színekben futó csapat  hozzánk is ellátogat, egy remeknek ígérkező májusi estén.

A zenekar zenei világát leginkább Beck emlegetésével szokták jellemezni,habkönnyű,pajkosan táncikálós estére tessenek készülni.A lúzer sármmal operáló Oye valóságos ikonná nőtte ki magát az elmúlt években ,a Royksopp –Melody Am albumának átütő sikereihez nagyban hozzájárult sajátos vokálteljesítményével.

A keserédes Rules című albumuk 2009 egyik legjobb lemeze lett,komoly amerikai és európai turné keretében érkeznek Magyarországra júniusban.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik ,hogy a fenti klubbok már eddig is élen jártak a nevesebb vendégek leszállításában,sikeres rendezvényeiket látva remélhetőleg egyre több, hasonszőrű szórakozóhely hajt rá, a kalandvágyból környékünkön bóklászó nevesebb bandák becserkészésére.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene live koncert rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr474578811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása