HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Tavasz van, tavasz van

2010.03.01. 12:34 toszi

Pont én voltam az aki ezeken az oldalakon tömjéneztem néhány héttel ezelőtt a telet, most meg állítom a lovasszobrot a tavasznak. Itt van bizony és nem is olyan rossz ez az évszak sem.

Kint ugyan épp szakad az eső, de ennek már az illata sem olyan, mint januári testvérének. Sőt! Közben még a nap is sütött, melynek ékes bizonyítéka az alábbi friss, mobilfotó.

A hóból mára már nyomokban sincs semmi, jöhetnek hát a fehér helyett a zöld árnyalatai, csicseregjenek a madarak, kattogjanak a kerékpárküllők, zúgjon fel a világ összes fűnyírója. Mert ugye mit lehet csinálni ha végre úgy süt ki a nap, hogy már nem kell a hótaposó, elég a vékonyabb dzseki és hála szülőnek és gyereknek egyaránt, visszakerül a szekrénybe a szuper-vastag overál.

Vegyük sorra mi mit is fogunk az elkövetkezendő napokban:

Pogi paradicsom, retek, paprika magokat gyökereztet, majd az első levélbontás után palántaként már földbeültetve növesztgeti tovább a végső kiültetésig.

Mindeközben a szerény méretű konyhakert felásása, marhatrágyázása, a palánták várakozásának megfelelő elkészítése.

Levágjuk a télen elszáradt díszfüveket, rózsákat megmetszük, majd jöhet a gyep ápolása. Kétszeri keresztirányú fűszellőztetés és az indokolt helyeken a moha kézzel történő eltüntetését követően, trágyázás ill. friss fűmagok elszórása.
Mivel a tavaly 5 éves cseresznyefánk már virágokban gazdagnak volt mondható talán idén már az  is hoz gyümölcsöt, így annak ápolására is komoly hangsúlyt fektetünk. Értsd: gyümölcsfák lemosó permetezése, körbeásása és szintén marhatrágyázása.

Szakkönyvek és webes felületek tanulmányozása -büszke userei vagyunk valamennyi mértékadó kiskert tulajaldonosi fórumnak -, idén mit hogyan csináljunk...

Ha pedig nem a kertet bújjuk akkor előrángatjuk ősszel elvermelt kerékpárjainkat és nyeregbe fel, vagy csak simán tavaszi túra valamely közeli lankán.

De mondok még jobbat: el fogunk járni horgászni!

És Te? Mi csinálsz ha itt a tavasz?

 


5 komment

Címkék: tavasz toszi pogi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr134578808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitty 2010.03.01. 20:09:42

Tocikám! Ez, amit leírtál, borzasztóan hangzik! Remélem, kedves nejem (hihi) nem olvassa, mert még a végén neki is ilyen kertészkedős hangulata támad! Én, városi zsivány létemre, el nem tudom képzelni, hogy hasonló dolgokban örömet leljek... a horgászásról nem is beszélve! (annál unalmasabb "sportot" el sem tudok képzelni; kivéve ha haverokkal némi nektár kíséretében, a botokat a kocsiban felejtve pecálunk - ne javítsátok ki, Baján így mondják!) De akkor mit is csinálhatunk? Bicikli, kutya sétáltatás, kerti főzés, égetés (papírok), kirándulás, stb. No, de nem vagyunk egyformák, lényeg a jó levegő és a szép idő! :-)

montpiere 2010.03.02. 08:38:09

Kert, kert, kert! :) Parimagok már elvetve. No meg elő a bicó...

Bubo 2010.03.03. 09:03:21

Vettem egy kertésznaptárt, minden hétre más teendő van beírva. Nagyon praktikus. Az eheti: "Esedékes a kert trágyázása (ha februárban nem tettük meg) pótolni kell a növényeink számára a hiányzó tápanyagokat. A szerves trágyát mielőbb forgassuk bele a talajba, de ha mélyen eltemetjük, nem tudja a hatását kifejteni. Azoknak a növényeknek a tövét, melyet ősszel a téli fagyok ellen betakartunk, most kinyithatjuk." Mi is kertészkedni fogunk és élvezni a nyümölcsét :o)

Ismeretlen_53952 2010.03.03. 10:23:00

@ Bubó Erről jut eszembe. Nagyanyámnak vettük minden évben a Kincses Kalendáriumot. Minden hónapban külön program volt a "tennivalók a kertben" rovat hangos felolvasása, amit Ő saját élményanyagból merítve hangosan kommentelt. Nehogy elkezdjük venni a Kincses Kalendáriumot. :)

Bubo 2010.03.03. 12:20:28

@ toszi: az nekünk is járt, meg a nagyszülőknek a Szabad Föld. Azt hiszem még az még ma is létezik. Én viszont mostanában "rákaptam" Kossuthon Bozsik gazda tanácsaira. Ő ajánlotta az "52 hét a kertben" c. könyvet - Vaterán még kapható.
süti beállítások módosítása