HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trailerpark

2009.10.22. 22:11 rolo tomasi


Tisztán látszik, hogy néhányan a kedvenc filmrendezőink közül mostanság erős formát mutatnak, az alábbiakban nézzük meg mire számíthatunk tőlük a nem túl távoli jövőben:

TERRY GILLIAM - The Imaginarium of Dr.Parnassus

Heath Ledger halála félbevágta ugyan a produkciót, de a zseniális Gilliam elszántan végigvitte a projectet,  és az első kritikák a mester régi fényéről beszélnek.

Egyenesen a Brazil és a 12 majom minőségéhez hasonlítgatják ami jó előjel. A főszereplő hiányzó jelenetei miatt némileg módosult a koncepció és a sztorit kicsit átfésülve -a fantasy elbírja- Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrel ugrott be a kispadról.

A mese egyébként egy vándor komédiásról, Dr Parnassusról (Christopher Plummer) szól aki bizniszbe keveredik az ördöggel (Tom Waits maga) minek során az örök életért cserébe lányát ajánlja fel áldozatként kit egy Tony (Ledger, Depp, Farrel, Law) nevezetű ifjú védelmez.

Meghökkentő látványról és egyedülálló művészi vízióról szólnak az ígéretek, nos az ajánló valóban egy igazi orgazmus...
Különösen szép gesztus Depp utolsó kiszólása, mely minden bizonnyal Ledger emlékének is szól.
Csekk!: Trailer | Honlap | IMDb.com | twitter.com

CRISTOPHER NOLAN: Inception

Nolan sci-fi-krimijével kapcsolatban nemrégiben azt nyilatkozták az érintettek, hogy olyan egyedi és törvényen kívüli produkcióról van szó, amit még a világ nem láttot. A sajtó az első bemutató alapján erősen mátrixozik, ám ismerve a direktor adottságait (Memento, Tökéletes trükk, A sötét lovag) koppintás helyett én inkább valami hajmeresztő dologra számítok, delejes tartalommal. Ráfér a műfajra az innováció.

Az első ajánlóban forog a világ, Leo vízionál erősen és Hans Zimmer szubládái rendesen remegtetik a bokáinkat.

Csekk!: Trailer | Honlap | IMDb.com

HUGHES BROTHERS: The Book of Eli

Allen és Albert Hughes gyermek és rapper korom kedvenc gettófilm rendezői (Menace to Society, Dead Presidents)a 2001-es Pokolból óta nem csináltak semmit, mondjuk előtte sem vagy 6 évig.

Visszatérésük egy poszt-apokaliptikus road-movie melyben Eli (Denzel Washington) hordozgat egy világmegváltó könyvet amit úton-útfélen el akarnak tőle venni, különösen egy Carnegie nevezetű rosszarcú pali akit Gary Oldman alakít reszelősebb hangú kivitelben.

Denzel "Jóember" Washington nem épp a kedvencem de itt kemény mint a ruszki tél és a komor hangulatban utazó Hughes-bratyók képi világa is ínyemre való.

Csekk! : Trailer  |Honlap | IMDb.com

PETER JACKSON - The Lovely Bones

Nálunk is megvásárolható Alice Sebold-Komfortos mennyország bestseller-ből nagy harcok után Peter "Hobbit" Jackson készített mozit.

A sztori a 70-es években játszódik, melyben a meggyilkolt főhős a túlvilágról irányítja az eseményeket, miközben a szülei (Mark Wahlberg és Rachel Weisz) lázasan kutatja az elkövetőt. Krimi-fantasy, abszolút Jackson-nak való téma, csinált már ilyesmit néha viccesen(The Frighteners) néha pedig drámaian (Heavenly Creatures)

2010 ben megnézzük! Trailer | Honlap | IMDb.com


WES ANDERSON - Fantastic Mr.Fox

A bölcsészhumorú kultgyáros W.Anderson (Tennenbaum a háziátok, Édes vizi élet, Darjeeling Limited) forradalmi hand-made-báb-animációja is megérkezik hamarosan.

Az erdei állatok moralizálásának többek közt George Clooney, Meryl Streep , Bill Murray és Owen Wilson kölcsönzik a hangjukat.

Anderson sajátos látásmódjáért jómagam odáig vagyok, ez izginek tűnik:

Trailer | Honlap | IMDb.com

RICKY GERVAIS & RALPH FIENNES - Cemetery Junction

Hölgyeim és Uraim! Az utánozhatatlan, a verhetetlen, az elképesztően szellemes brit The Office szerző és rendező párosa új vígjátékkal jelentkezik, melynek elő-előzetesében Ralph Fiennes-al poénkodnak egy sort az alkotók.

A film a 70-es évek elején játszódik, és néhány hippiről szól akik Londonban éjt nappallá téve partiznak . Ez persze ebből még nem látszik:

2 komment

Címkék: nyúz kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr234578739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2009.10.29. 07:20:30

Tom Waits-nek az ördög szerephez nem lesz szüksége sok sminkre. Sem utószinkronra. :)

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu 2009.11.03. 23:25:41

Jó kis válogatás.Ezekre én is rohadtul kiváncsi leszek.
süti beállítások módosítása