HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Street Sweeper Social Club

2009.06.25. 21:00 rolo tomasi

A Rage Against The Machine már rég viszonyítási alap és ezért minden oldalági projekt kénytelen jelentős hátrányból indulni.
Zack De La Rocha kb. egy éve  alapította meg a  háztáji ízekkel dolgozó barkácszenekarát, a One Day As A Lion-t, amely mindezidáig egy ötszámos EP-t bírt tető alá hozni (korábbi ismertetőm erre).

Most megint a gitáros van soron, aki legutóbb még éjjeliőrként regnált. A két The Nightwatchman lemezben azonban túl sok köszönet nem volt, de legalább - ha mást nem is - őt  igazoltan ébren tartotta...
Szerencsére a Street Sweeper Social Club esetében Tom Morello újra megtalálta a konnektort és az „emszí” orgánuma is rendben. Ebből a portfolióból olyan óriási poén ugyan nem sül ki, de Morello álmából felriadva is képes ezekre a tökös, védjegyszerű riffekre, meg Boots Riley is eldumál reggelig ha úgy jön ki a lépés.

A RATM munkássággal ellentétben itt jóval kevesebb az öthúros állomáskeresés és a De La Rocha-féle elcsukló hangú punkoskodást is oldszkul reppelés váltja ki.  Cserébe viszont kapunk néhány savazásmentes gitárszólót és a koncepciózusan elnyújtott anyázások végére is marad az emberben szufla. Végül is nem géprombolókról, hanem utcaseprőkről van szó, vagymi.  

Az anyazenekaros kezdésből is szépen átúszunk  egy Dog Eat Dog-os ugrabugrába (Fight, Smash, Win) és az egyébként fogós riffel dolgozó 100 Little Curses-ben, meg az azt követő The Oath-ban is akadnak focihimnuszos hézagpótlások.


A Két legemlékezetesebb darab a vagány, középtempós Clap For The killers és az energikus Nobody Moves (Till We Say Go) amelyet ha nem forradalmi mozgósitásként értelmezünk, akkor átmozgató edzések, vagy napközis sorversenyek csúcspontja is lehet. Az öregsulis Promenade-ra pedig még egy diszkógömböt is belógatnak.

Mindent összevetve egy több fronton bevethető lemezről van szó, de mivel az ő esetükben a front szóval illik csínján bánni, ezért maradjunk a klubdélutánoknál és a fesztiválok délutáni műsorsávjánál. A lemezborító sorozatvetőjét meg tessék kisebb kaliberre cserélni.

Kapcsolódó linkek:

Hivatalos honlap | SSSC/Myspace | SSSC/Wikipedia

 

3 komment

Címkék: zene kritika korong zsenya street sweeper social club

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr154578665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosicky manó 2009.06.29. 21:12:33

http://www.pearljam.com/news/got-some-performance-tonight-show Kicsit lassan indul, de azért új Pearl Jam!

Zsenya · http://oriasi.freeblog.hu 2009.06.30. 08:05:24

Egen, már volt szerencsém:)

Ismeretlen_117635 2009.07.03. 08:30:50

Télleg jó a zene! Bár én csak a NIN/JA alatt ismertem meg a SS-t, de a RATM régi kedvenc :)
süti beállítások módosítása