HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Mega Shark Vs Giant Octopus

2009.06.10. 22:03 rolo tomasi

Létezik ez a perverzió is. Pedig a From Dusk Till Down harmadik(!) része után a franc gondolta volna hogy az ember ép ésszel – az agykárosodás veszélyét vállalva - még egyszer beleszalad egy hasonló fülesbe. Persze elég komoly rásegítésnek számított az előzetes okozta vizuális flash, ami már hetek óta ostromolja a nézettségi csúcsokat.

Megacápa és óriáspolip, - a két prehisztorikus izé - az alaszkai jég fogságából kiszabadulva terrorizálni kezdi a nyugati-partot. Nyilván nem minden előzmény nélkül, és most nem az évmilliókig jegelt gyilkos ösztönre gondolok, hanem a némafilm óta felvonultatott számtalan – beilleszkedési zavarokkal küszködő és ezért a főleg civil lakosságot drasztikusan tizedelő – őslényre, vagy egyéb genetikailag megpiszkált jószágra.

A 33-as King-Kong már generációk óta etalon, akárcsak T-rex a Jurassic parkból, de az ötvenes évek szörny és inváziós mozijait recitáló plakát, illetve a Mega-Giant előtag miatt ér gagyit kiáltani. Ha másért nem, a Mehagodzilla-filmek révén kialakult reflex okán. Márpedig a műfajban maradás (Trash, Zséfilm..)  nagy úr, ezért aztán alkotóknak(?) eszük ágában sem volt fölösleges energiát feccölni a trükkökbe vagy a  forgatókönyvbe, épkézláb dialógusokba pláne. Az ördögi terv része még Lorenzo Lamas színészfoglalkozású és az egykori tini idol Debbie Gibson is. Előbbi közel harminc év alatt annyira beleásta magát a trutyiba, hogy Tarantino, Rodriquez, vagy Aranofsky legyen a talpán aki kihúzza onnan. A célirányosan hiteltelen játék, a penetráns pévécészagot árasztó stúdióbelső és annak rikító fényei, illetve a  - korabeli Némó Kapitány metszeteket idéző - naiv szörny-ábrázolás mind-mind csatasorba állítva. Árnyalt humor, neadjisten valami ordenáré még mutatóba sincs, így aztán a mű még véletlenül sem illethető szatíra gyanújával.


"a Mega shark Vs Giant Octopus úgy szar ahogy van..."

Ja bocs, a képet némileg árnyalja a finálé heroikus összecsapása amely a sokkoló cápa kontra repülőgép jelenethez képest már-már pofátlanul fullos. Ettől függetlenül a Mega shark Vs Giant Octopus úgy szar ahogy van. Küldetés teljesítve!  

Az ordas nagy nézői mellényúlásokra bazírozó (lásd: Transmorphers, Snakes on a Train, The Da Vinci Treasure...) The Asylum filmstúdió újabb referenciamunkája  remélhetőleg minél előbb a magyar kertévék műsorán...

Kapcsolódó linkek:

Imdb.com info | wikipedia.org info | lorenzo-lamas.com

7 komment

Címkék: kritika film mozi kino zsenya mega shark vs giant octopus

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr884578658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2009.06.11. 09:05:08

Kint a soundtrack, jobbra fent

rosicky manó 2009.06.11. 17:51:57

Basszus ezt ki nem hagyhatom! Ott lesz a Godzilla vs. Mechagodzilla mellett! :-)

Mari 2009.06.14. 08:02:54

Tuti a Jégkorszak 2.-ből vették az ötletet. Láttam párszor a lányommal és itt is a két jégből kiolvadó óriáshüllő terrorizálja a főhősöket. Csak a rajzfilm jó.

Rúni Bicska 2009.06.17. 23:35:12

Remélem poptörténelmileg a főhösnőt felismeritek !!! Rick Astleynek nincs valami filmje ???

rolo 2010.07.23. 13:07:20

Figyelem,ma este a Film+-on,végre..

Ismeretlen_53952 2010.07.23. 14:28:21

Erről jut eszembe: Eric Robert egyik vadonás új filmje megvan? SHARKTOPUS Igen, igen. Elöl cápa, hátul polip. http://www.youtube.com/watch?v=P2HGoR8pSps

rolo 2010.07.23. 19:45:25

Mérföldkő lesz
süti beállítások módosítása