HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Köd előttem köd utánam

2009.05.06. 21:35 rolo tomasi

In The Electric Mist

A jóég tudja hogy Tommy Lee Jones mióta játssza ezeket a merő tapasztalattól besavanyodott testületi alakokat. Ha ép nem testületi, akkor önbíráskodó, de ezzel együtt sincs lényeges különbség.

Néhanapján azért ripacskodott is. A született gyilkosok börtönigazgatója  már - a szinkronnal együtt – klásszikus, sőt Tommy még arra a nem mindennapi kunsztra is képes volt, hogy a Kutyaszorítóban-ból átgrasszáljon a Man In Black-be, úgy hogy előbbiben még csak nem is játszott.   

Most meg húzónév egy hamisítatlan „független filmes” szoftverrel készült vidéki krimiben.

A helyszín ezúttal a nehéz levegőjű New Orleans ahol baromi zöld a fű, szépek a naplementék és a nagy igazságok nem kocsmákban hanem lábas házak tornácain hangzanak el.  Legalábbis James Lee Burke író és Bertrand Tavernier rendező szerint. Érdemes hinni nekik. Főleg a Loisiana-ban nevelkedett Burke mozog otthonosan a lápvidéken, akinek Dave Robicheaux ( Tommy Lee Jones)  főszereplésével íródott regényeinek száma lassan üti a húszat!    

A veterán pedig elszántam – per pillanat újra érvényes plecsnivel - nyomoz, ismét rágyógyulva a vizsla tekintetű detektív szerepére. Rutinfeladat. Még akkor is ha ezernyi olyan nüánsz hátráltatja a kutatást mint a környéken ügyködő Hollywoodi forgatócsoport ügyeletes sztárja (Peter Sarsgaard) és néhány  bizarr helybéli, a környék jaszkariját alakító John Goodman-nel az élen.

A program-beállításoknál még pipa került az ütős filmzene és a misztikus máz mellé.

Így végre sok blues, több dózis hallucinogén és - egy töpörödött polgárháborús generális személyében -  David Lynch hommage is akad.

Az In The Electric Mist prózai verziójához lövésem sincs, de mozgóképen pont olyan mint a pontot érő figurák  lekopírozása a sorsdöntő mérkőzés után..  Nem olyan kúl(t), de a műfajból kiművelt, és az összeállítást fejből fújó néző, maradék sörrel a kezében még simán kipipálja.

Kapcsolódó linkek:

IMDb info | In the Electric Mist a Wikipédián  | James Lee Burke Official

7 komment

Címkék: kritika film mozi kino zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr834578644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosicky manó 2009.05.08. 10:40:13

Szerintem a Reservoir Dogs-ban nem játszott. Ott Harvey Keitel volt ebben a szerepkörben. http://port.hu/kutyaszoritoban_reservoir_dogs/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=8467 http://port.hu/pls/pe/person.person?i_pers_id=6648&i_direction=2&i_county_id=-1&i_city_id=3372

Zsenya · http://oriasi.freeblog.hu 2009.05.08. 15:58:50

@ Manó: Egen, én is ezt írtam:):"...hogy a Kutyaszorítóban-ból átgrasszáljon a Men In Black-be, úgy hogy előbbiben még csak nem is játszott..."

cornell 2009.05.08. 17:22:39

..és ez mit jelent?

Zsenya · http://oriasi.freeblog.hu 2009.05.08. 18:56:02

Hát azt jelenti hogy a Men In Black-ben nekem kiköpött olyan volt mintha egyenesen Reservoir Dogs reggelizőasztalától érkezett volna.;) Vili?

Mari 2009.05.09. 07:10:54

Zsenya, én értettem és jót derültem. Fekete öltöny meg a faragott arc. Csak kicsit öreg lett volna hozzájuk.

Zsenya · http://oriasi.freeblog.hu 2009.05.09. 09:53:17

Na végre ;). "Hé Vince! örülünk?"

Mari 2009.05.12. 10:40:42

off- június 15.Flogging Molly, ha valaki szereti az óriásiak közül. Mi megyünk! Jó lenne megint egyet bulizni, Eagles of DM is elég jól sikerült :)
süti beállítások módosítása