HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Óriási on Tour-Korzika

2008.10.06. 08:49 rolo tomasi

Úgy esett, hogy kedvesemmel sikerült szeptemberben egy hetet töltenünk Korzikán, a Szépség Szigetének becézett francia provincián, Bonaparte Napoleon szülőhelyén.

A földrajzi adottságait tekintve "überelhetetlen" sziget minden gyönyörét egy hét alatt persze lehetetlen megtapasztalni, de futball nyelven szólva kihoztuk a legjobbat a szituációból. Csak címszavakban fárasztanálak benneteket kalandjainkkal, a helyszínen készítettem néhány fotót ,fogyasszátok egészséggel.

Korzika a jobb alsó sarokban

12 óra gémberítő autózás Livornóig, majd 5 óra hánykolódás a tengeri kompon ahova barbár forgalomirányítók zsugorították be féltett gépjárművünket.
Szálláshelyünk Moriani a partraszállástól még fél óra, kellemes apartman, barátságtalanul magas padkájú parkolókkal. Rapszodikus hangulatú helyi erők (kb 300.000 fő), vérbunkó"only speak French" pincérek, fehér homokos strandok, megejtő szépségű öblök, hirtelen nyakig érő, állítólag cápás-delfines(nem láttunk) mélykék vizű tenger, a parttól 10 km-re havas hegycsúcsok, félemetes hegyi autózások rally-zó helyiekkel a visszapillantóban.
Mesés kirándulások az 1000 éves hegyi falvakban, petangozó 90-esek, zsigerig ható vörösborok, gesztenye sör, istenektől való sajtok, minden reggel friss bagettel házaló pékek és töltött padlizsán.

 
A képre kattintva, még több kép...

Lázadó atmoszféra, szabadságharcos közösség,"halál Sárközy-re" graffitik, 380 forintos benzin  , lehengerlő szőlészetek, mandolinos népzene, az éjszakai élet teljes hiánya (szeptember) és mediterrán tempójú nyitva tartások (kb napi 4 óra)
Sajtos-krumplis halászlé Corte-ban, elképesztő városnézés a mészfalakra épült Bonifacio-ban, piaci komédia Bastia-ban, a mór fejes nemzeti zászló mindenütt.
Tengerparti séták, matracos hullámlovaglás, kutyainvázió a strandon (és mindenütt), légyinvázió a szálláson. Hosszú és szomorú hazaút borokkal és átható sajtszaggal a kocsiban.

Elhatározás: egyszer még visszamegyünk...ja és köszi a tippet Lobo!

4 komment

Címkék: utazás rolo korzika

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr414578458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2008.10.07. 14:23:02

Na igen, Korzikával egy baj van: franciául beszélnek a zemberek. Ha nem így lenne, halál komolyan mondom, holnap összepakolnám a boltot, és mennék oda lakni. elég sok helyen megfordultam már a világban, sőt már éltem is külföldön, de ez az első hely, ahol el tudom képzelni magam hosszú távon is. Szerencsére a csajom is így gondolja. így viszont marad a nyaralás, mi is visszamegyünk még, az tuti. L.

wurlitzervili 2008.10.08. 11:49:14

Napoleonnal hogy állnak? Nagy a kultusza? Megnéztétek a kikötőt, ahol Tarr Béla - állítólag - kivágatta a pálmákat? Neki nagy a kultusza? :)

rolo tomasi 2008.10.09. 07:59:19

A Napoleon kultusz nem olyan szembeötlő a keleti parton,Ajaccio-ban meg sajnos nem voltunk,de azért a traffikokban van bőven mellszobor.Bastia-ban voltunk(ott kötnek ki a kompok),pálmafák a helyükön,Tarr Béla pólókat nem találtam:)Egyébként mindenütt Vanessa Paradis szólt,be is szereztem a legutóbbi lemezt.

Ismeretlen_53952 2008.10.09. 08:42:58

Ha ez a Vanessa Paradis komoly akkor megérne pár sort :) Joe le taxi megvan?: http://www.youtube.com/watch?v=EqCUWWIah_o
süti beállítások módosítása