HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Albert Hammond Jr. - Cómo te Llama?

2008.07.14. 21:54 rolo tomasi

A The Strokes univerzumot tekintve ez a két-két és fél éves leállás már-már maratoni hosszúságú, tekintve hogy az eddigi életművet bő négy év alatt lezavarták. Persze megy a fogadkozás, hogy 2009 ismét az ő évük lesz...
Úgy legyen, hiszen egy új The Strokes lemez csak javíthat ezen a baromira felhígult garázs-retro-rock stb. renomén.
Addig pedig a lestrapált fizimiskájú és láncdohányos Ritmusgitáros - immáron második lemezével - gondoskodik a keletkezett űr kitöltéséről.


Asszem mindenki jól járt. Julian Casablancas The Strokes-vezér egóját eggyel kevesebben faragják és a jó huzatú villanygitáros popzene szimpatizánsai is gazdagabbak lettek minimum fél órával. Már ha szemét módon leszámítjuk a negyvenhat perces album egyenetlenségeit...
Igazából a 2006-os első próbálkozás nem az eredetiségével tüntetett, de még így is megelőlegezett egy príma szólókarriert, főleg a kitűnő In Transit kislemez tükrében. Amely egyébiránt a fiatal művészelit összefogásának ékes példája, lévén hogy a háttérben Sean Lennon klimpírozik, a videó dirigálását pedig Joaquin Phoenix vállalta.

"In Transit"

A Cómo Te Llama? sem az a baromi nagy elrugaszkodás, sőt a dalok egy része mehetett volna akár a közösbe is. Elég legyen annyi, hogy szimplán "csak" egy gördülékeny, kellemesen levegősre hangszerelt háztáji rocklemez, négy-őt pofátlanul magabiztos dalszerzői teljesítménnyel. Első blinkre legnagyobb telitalálatnak a CfC bizonyul.

"CfC"

Utazós tempóról izmosodó fajta, csilingelő gitárral és jóféle kerek egészséges basszussal. De közel hasonló csúcsformát mutat, a -Lennonosra szűrt énekhangú- nyitány és a lüktető, majd lelkes gitárnyüstölésbe torkolló Racket is. Ja igen, a jelentős hetvenes évekbeli szoftrock hatásokat mutató lemezen számottevő karibi kikacsintás is akad. A Lisa-ban még a Vampire Weekend idétlensége felé billen a mérleg, de a Borrowed Time már remekül ötvözi a Strokes féle recsegést a Marley örökséggel. A Victory at Monterrey diszkóritmusra felhúzott indie-slágere pedig maga a jó értelemben vett rádió-barátság!
Az útkereső utalások ellenére (Cómo te Llama?-hogy hívnak? + "biankó" borító) és a középre becsempészett instrumentális Spooky Couch-al együtt is magabiztos anyag.   (jobbra fent a teljes anyag)

Albert Hammon Jr. minimál honlapja | Hammon Jr. a Myspace.com on

Szólj hozzá!

Címkék: zene kritika lemez korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr654578415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása