HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Második terítés - Foxboro Hot Tubs: Stop Drop and Roll

2008.05.19. 23:00 rolo tomasi

A Green Day ezúttal álarcban ugyan de ismét megkínálta rajongóit. A szezonális formáció a Foxboro Hot Tubs nevet kapta a keresztségben és az akkori, ingyenesen is letölthető EP pár hónapja a blogon is kapott néhány méltató sort. A minimál-marketing és pletyka kombinációja annyira hozta a tutit, hogy mérvadónak(?) számító KROQ is izmos rotációnak vetette alá a sláger Mother Mary-t. Hát persze, hogy az azóta öntudatos és lelkiismeretes demokratává vedlett rajzfilmfigurák a hosszúra nyúlt titkolódzás után végre hivatalosan is elismerték a nyilvánvalót:


Foxboro Hot Tubs = Green Day


Majd az eddig torzónak minősülő hat számos Stop Drop and Roll!!! tekintélyt parancsoló hirtelenséggel a duplájára duzzadt. Puff neki! Ezért már érdemes beindítani a gépsort - gondolták.
A végeredmény immár félórányi - ezúttal - kézzelfogható kalandozás a pop-rock (h)őskorából...
Igaz ugyan hogy a műfajból évek óta kínálati a piac, de ez cseppet sem zavarta a multimilliomos triót, meg a következő durranásig akár ez is betapaszthatja az American Idiot óta eltelt vaskos hézagot. A négy évvel ezelőtti Grammy-dijas operájuk is tobzódott az ötvenes-hatvanas évek beatzenei hatásaiban, erre a nyúlfarknyi időre azonban teljes a hasonulás.

Follow Me to our site where the link to New Album is available 
Teljes anyag a lejátszóban, jobbra fent

Az Alligator riffje a Kinks Really Got Me-jének olyan mérvű nyúlása, hogy a rock and roll szellemiségétől idegen sampler-technika alkalmazása is megfordul az ember fejében. De nincs olyan tétel a lemezen amiről - ha nem is ennyire plágiumszerűen - ne ugrana be a Beach Boys, vagy a The Who...
A 27th Ave Shuttle is olyan bugit rittyent hogy akaratlanul is az American Graffiti évzárójába csöppensz, de a már méltatott Mother Mary-re is beugrunk a nagybőgőbe. Ugye mér' pont rockabilly ne lenne kicsit a cucc?
Amíg a Dark Side of Night egy füstös hangulatú 007-es antré Beatles-es csúcspontokkal, addig a címadó Stop Drop and Roll nevéhez hűen egy jó huzatú műfaji alapvetés. De a Pieces of Truth kaszakezű gitározása vakmerőbbeknek már nyolcnapon belüli pogo-sérülést is okozhat.

A rögtönzött történelemórán pedig arra nyilvánvaló tényre is fény derül, hogy a hetvenes-nyolcvanas években virágkorát élő "Oi-Oi!" és "Hey-Ho!"-nak bizony  "Pá-Pá-Pá!" volt  az őse.
És ambíciómentes svindli ide vagy oda, a borító legalább annyira kellemes idézethalmaz mint  maga a zene. Első blinkre Leginkább  Grindhouse és Hanna-Barbera a közös metszéspont, amely főleg a bakelitverzióban funkcionálhat ideális porfogóként.
A fiúk egyébként egy kilenc napos és nyolc állomásos meglepetés-turnét is lezavarnak az USA-ban, szigorúan klubbokra specializálódva, 20 Dolláros egységáron.

Kapcsolódó linkek:

A Foxboro Hot Tubs hivatalos honlapja

A Foxboro Hot Tubs a myspace.com-on

3 komment

Címkék: zene kritika korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr164578386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2008.05.21. 13:29:55

bocs, ez OFF: Mike Patton Budapesten!??? http://index.hu/kultur/zene/blog/2008/05/21/a_zu_az_zu_mike_patton_a_varosban/ L.

Mari 2008.05.22. 13:00:31

Lehet,hogy a 15-20 év körüli rajongótáborra apellálnak, akik csak annyit éreznek, hogy ez olyan jó kis fülbemászós punk. " Hallottam már valahol ? Á, nemtom, de jó."

Szpájk 2008.05.26. 19:41:15

Odabasz ez a lemez :D
süti beállítások módosítása