HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Spagetti western Indie köntösben...és fordítva

2008.04.23. 16:11 toszi

Erről beszéltem...

Van ez a „pali” ez az Alex Turner, aki azt csinál amit akar. Egyrészt mert érdemei elismerése mellett kurvára megteheti, másrészt mert amibe belenyúl abból aranyat csinál és nyilván ezt a producerei is jól tudják. Csak hagyni kell és már szárnyal is...

Így történt ez az Arctic Monkeys spin-off –jaként (amolyan leágazás féle) létrejött The Last Shadow Puppets project esetében is.
Mr. Turner, korunk egyik kiemelkedő indie arca, karöltve drága cimborájával a The Rascals-os Miles Kane-el szemünk láttára, fülünk hallatára élik ki a grandiózus hangzásvilágú popzene iránti szenvedélyüket a London Metropolitan Orchestra névre keresztelt szimfonikus zenekar építő közreműködésével.
Az első, korábban kimásolt kislemez kapcsán már írtam, hogy ez bizony a 60-as/70-es évek, s a teljes anyag hallatán a megállapítás csak erősödik, megtoldva azzal a letagadhatatlan érzéssel, hogy Scott Walker korai melódiái mellett a spagetti westernek muzsikájának koronázatlan királya Morricone is mély nyomokat hagyott az alkotókban.

Csak Alex Turner hangja hiányzik

Pörögnek a dobok, harsányak a fúvósok - elő a fanfárokkal - …szaggat a vonós szekció, pattanak a 60-as évekre jellemző elektromos gitárhúrok...s az emberfia a 12 szám alatt többször pattan lóhátra, hogy belovagolja a prérit kedveséhez sietve (Standing Next to Me), készüljön párbajra a rosszal (Only the Truth) netán szerelmet valljon, avagy kedve szerint szakítson (I don't like You Anymore) szíve hölgyével...

Személyes kedvenc

Őszinte leszek:

3 napja ezt hallgatom, s mint ahogy azt tettem a The Enemy kapcsán, szánalmasan sóhajtozok, hogy soha a tetves életben nem fogom élőben látni őket...mert amíg itt Seal lép fel meg Samantha Fox...és a szomszéd irodában Nox-ra ropják...sírni tudnék.

Marad a cd, meg az mp3...ja és a mi kis "rádiónk"=>jobbra fent!

 

6 komment

Címkék: zene kritika lemez korong toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr554578371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_42583 2008.04.25. 15:17:11

Kedves Zsenya, Rolo, és Toszi, Zsigó Dávid vagyok, végzős szoc hallgató, közgázon, írom a szakdogámat a blogotokról és hozzá hasonlókról. Lécci segítsetek, egyikőtők infószerzésben. 20 perces Skype vagy cset interjút készítenék egyikőtökkel, másikkal (de mondjuk Roloval, foggalmam nincs miért pont vele, de kell a koordináció, különben egymásra mutogatás lesz belőle)a blogolásról. Aztán cikk lesz belőle, meg a zsakdogámat is átküldöm, lesz benne sok érdekessg a blogokról ( ha érdekel) Dobj egy emailt lécci: zsigodavid kukac gmail pont com köszi Dávid

Mari 2008.04.26. 18:18:48

Na tessék! Hatással vagytok, fiúk, ez jó! Még könyv is lehet belőle.:)

Bitchka 2008.04.27. 00:23:44

"3 napja ezt hallgatom,szánalmasan sóhajtozok, hogy soha a tetves életben nem fogom élőben látni őket...mert amíg itt Seal lép fel meg Samantha Fox...és a szomszéd irodában Nox-ra ropják...sírni tudnék." szívembőls zóltál.:( fantasztikus album egyébként csak ajánlani tudom mindenkinek:)

Ismeretlen_72212 2008.09.17. 15:47:20

ez bezony zsír

Ismeretlen_53952 2008.09.17. 15:55:09

én megmondtam... http://www.youtube.com/watch?v=wtAfZcax7uU

Ismeretlen_72212 2008.09.17. 15:58:19

az lehet, de én csak most fedeztem fel a posztot:D
süti beállítások módosítása