HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Preachers,keep on preachin!!

2008.03.07. 15:15 rolo tomasi

Nick Cave and the Bad Seeds---Dig, Lazarus, Dig!!!

Nincs mese, térdre mindenki!!!

A varázsló ismét feldobta a csontjait és legújabb vízióját 11 hibátlan dal formájában szórja elénk.

A rajongók ismét ujjongva járhatják tomboló örömtáncaikat, az 50 éves Nick Cave és hűséges fegyverhordozói felejthetetlen misét celebrálnak. A tavalyi Grinderman kaland karcos hangulatában íródott lemez nélkülözi a bárzongorás himnuszokat, a tekintélyes bajszot eresztő mester szuggesztív vehemenciája, elsöprő energiái úgy áradnak szét mintha a 80-as évek egykori fiatal géniuszát hallanánk.

Minden további keresgélés hasztalan, az élet fája Nick Cave kertjében ontja terméseit. A bibliai ihletettségű album már az elején grabancon ragad a punkosan zakatoló címadó dallal, ahol Nick Cave Iggy Poppal bulizik, és testes vörösbor helyett füstös whiskey-t tölthetünk poharunkba.  Zongora helyett mindenütt gitár szól, legtöbbször durván széttorzítva (Todays Lesson, Lie Down Here), pihenőt csak ritkán tartunk.

Dig, Lazarus, Dig!

A csendesebben "csordogáló" szerzemények (Midnight Man, Moonland, More News From Nowhere) is gyorsabbak a szokásos tempójuknál és a 60-as évek rock sámánjait idézik meg. Jim Morrison és Lou Reed is beköszön a buliba.

Albert goes west

A dalokból lüktet a szerző nyughatatlan poétizmusa,az album Nick Cave teljes fegyverarzenálját felvonultatja a spirituális blues hangvételtől (Night of the Lotus Eaters) a mocskos, szétcsúszott rock hangzáson át (Albert Goes West), a fájdalmasan gyönyörű líráig (Hold on to Yourself)

 We call upon the Author

A frontember feszültséggel teli hangja itt-ott már kántálásba csap át ( We Call Upon the Author), a borító éles, neonfényű igehirdető szellemisége átlengi az egész albumot. Kijár a mély meghajlás a mágus előtt, már az első hallgatás után pelus cserére kényszerültem, és még hátra van a komolyabb elmélyülés.

A lényeg, hogy május 26-án Nick Cave and the Bad Seeds hozzánk is eljön és a Pecsában osztja majd régi és új tanait szépszámú felekezetének.

*** 

Kapcsolódó linkek:

Nick Cave and the Bad Seeds @ Myspace

Nick Cave and the Bad Seeds Official

4 komment

Címkék: zene kritika lemez korong

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr754578351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsenya · oriasi.freeblog.hu 2008.03.08. 20:33:55

Tényleg remek no :). Az a gyanúm hogy végre sokan lesznek a Pecsában

Mari 2008.03.12. 08:55:14

Visszatér az ember és mindjárt ilyen jó híreket hall!Apa biztos megy, annak idején volt az Erkel színházban is.

rolo 2008.03.12. 11:27:10

Apa jöhetne velünk!

Mari 2008.03.12. 14:43:09

Szerintem úgy lesz.A nevében is merem ígérni.Ő dolgozik, de este visszetérünk a témára.
süti beállítások módosítása