HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Dedó (II.)

2008.03.05. 16:27 rolo tomasi

Kölyökként gyakran láttam a fateromat tökig csirizben, vagy technokoltól félbetépve szélért imádkozni.

Nem volt abban semmi ősi indián rituálé. Egzotikum meg pláne. Kurva gyerek papírsárkányozni akart! Az emelkedett hangulat eléréséhez azonban a ragasztó kevergetése önmagában még édeskevésnek bizonyult. A virtuális cölöphalálig hátra volt egy kimerítő birkózás a csomós hurkapálcával, meg a szeptemberről visszamaradt csomagolópapírral.

Csak ha mindez sikeresnek bizonyult, csakis akkor következhetett be a fenti életkép. Manapság ez már nem életszerű, hiszen szakboltok széles választéka várja a házigyártás romantikáját megúszni akaró szülőket.

A design pedig a rombusztól, a tradicionális ázsiai sárkány-ábrázolásokon keresztül, az egészen ízlésromboló - rendelésre gyártott - családi címerig terjedhet. Én javaslom a környezetbarát anyagokat és a letisztult formákat. Inkább a színek domináljanak.
Ha pedig tömeges eregetésnek nézünk elébe, akkor egy óriás-monogram kifejezetten jótékony hatással bírhat.

Egy ideális eregetés alapfeltételei, a tágas tér, az optimális szél, a sárkány és a gyerek.

A sárkány nélkülözhetetlen elem, viszont a többi sok sprinttel és önmagunkból kivetkőzéssel könnyen pótolható. A tereptárgyakkal tarkított tér kifejezetten izgalmas, viszont a magasfeszültségű vezeték játékba iktatása rizikós, sőt ellenjavallt. A villámlás is megéri a piros jelzést és orkán esetére mindig legyen nálunk bicska, vagy kishatárátlépő. Innentől vágóképek, mert az őrület a végtelenségig fokozható.

De! ha netán mégis lenne gyerek, akkor koncentráljunk a sikerélményre, és tartsuk szem előtt a következőket:

- Álljunk háttal a szélnek, hogy az belekaphasson a sárkányba.
- Nem árt, ha valaki tartja a sárkányt amíg letekersz pár méter zsinórt.
- Ha a szél megfelelő irányú és erősségű a segítő gyengén megdobhatja a sárkányt.
- Amennyiben a sárkány emelkedik, bátran ereszthetünk neki zsinórt, addig amíg a zsinór feszes
marad..


Úgyhogy irány a természet, vidéki nagyszülők, Margitsziget...

De stílusosabb egy falusi-turizmussal egybekötött, wellnness-hétvégén elköltött ötfogásos ebéd záróakkordjaként, szigorúan a harmadik Unicum után.


Ja, és legyünk optimisták, az a háromszáz méter damil elfér a farzsebbe'...

3 komment

Címkék: retro játék sport zsenya dedó

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr764578350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2008.03.05. 16:58:24

Nekem 77-ben jóapám hozott egy sárkányt Kanadából, ami abszurd módon már a repülő úton darabokra tört, így soha nem próbálhattuk ki...viszont a hozzá tartozó 200 méter spárga talán még most is megvan.

Hátapád 2008.03.08. 20:16:54

Szó-mi-szó, szar dolog volt hurkapálcikából sárkányt csinálni (vékony nád sokkal jobb volt). Persze ez akisebbik baj volt. A "kölöknek" természetesen akkor kellett a sárkány, amikor egy csöpp szél se volt! Mindenesetre a házi készítés nagyobb érték volt - "csalinkázó, félresikerült forma esetén is - mint egy elegáns, gyári. (Lehetett akko boltba kapni?)

zsenya · oriasi.freeblog.hu 2008.03.08. 20:30:58

Ez is megér egy misét http://www.stadler.co.hu/index_eng.php?page=licit&targy=2
süti beállítások módosítása